Besplatna pravna pomoc

ScipioAfricanus

Stara legenda
Poruka
93.777
Dobro vece,

Interesuje me da li u Srbiji postoji besplatna pravna pomoc? Konkretno me interesuje pravna pomoc za zaposlene, naknada prevoznih troskova itd?

Posto jos uvek cekam zvanican odgovor od poslodavca jer sam mu poslao zvanicni dopis preko pisarnice, ali ne ocekujem odgovor skoro, a ugovor mi istice sledeci mesec. Posto Pravilnik koji su oni doneli nije zvanicno dostupan na sajtu, iz nekog razloga, sutra cu traziti od pravne sluzbe da mi se isti dostavi, kako bih ga ja mogao procitati a po potrebi i pravnik.

Licno smatram da se slucaj gura u fioku misleci da cu ja da predjem preko toga i da mi se ne isplati ono sto me zakonski sleduje. Pocetkom godine su svim zaposlenima isplaceni ovi troskovi za prethodne 3 godine, tacnije doslo je do vansudskog poravnanja izmedju poslodavca i zaposlenih.

Takodje, trazim pomoc u smislu citanja i tumacenja Pravilnika i mog Ugovora o radu a ne zastupanja, za sada. Posto za zastupanje mislim niti imam pravo na besplatno zastupanje a drugo potrebno je da se obratim jedinici lokalne samouprave, a oni su mi poslodavac.

Postoji besplatna pravna pomoć u opštinama. Vi im se obratite onda oni pruže ili pozovu advokata sa spiska kome država plaća zastupanje. To je sad novina i ne znam kako funkcionise u praksi. Za vas slučaj verujem da vam i običan pravnik može pomoći.

Postoji besplatna pravna pomoć u opštinama. Vi im se obratite onda oni pruže ili pozovu advokata sa spiska kome država plaća zastupanje. To je sad novina i ne znam kako funkcionise u praksi. Za vas slučaj verujem da vam i običan pravnik može pomoći.

Od opstine i potrazujem.

Inace izborio sam svoj novac, bice mi isplacen ovih dana.

hvala svima.

ako sam dobro razumela, besplatna pravna pomoć je:

- ako si soc. slučaj imaš prava na džabe advokata - ako primaš soc. pomoć ili ne znam kako se utvrđuje tvoje stanje
- ovi sajtovi gde postaviš pitanje pa ti odgovore. navodno tu ima i telefona gde možeš da ih zoveš da ih tako pitaš.
tu kad pitaš na sajtu, objave ti pitanje, ili te možda upućuju ako već ima taj slučaj

to je to, ostalo kod advokata pa pitaj? znači ako imaš pitanje ili treba ti savet, ne celo zastupanje

Back