Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb strane. Trebalo bi da ga nadogradite ili koristite alternativni pregledač.
Najjači su ovi što kažu da treba uvesti besplatnu hranu samo za ugrožene.
Jeste, obavezno im staviti pločicu da se zna da su siromašni..
Pa svi znaju da takvu decu vršnjaci svakako odbacuju, još da ih izdvajaš da primaju obroke jer su socijalno ugroženi.. Kakvo razmišljanje..
Pa ne bas, 90% zatvorenika ne radi nista, izlezava se I to je to.
Da je kao u Americi pa da tendere za izgradnju idu zatvorima, pa da recimo izvuku 100 njih koji ce na 40c da grade puteve, kopaju kanale, a budu placeni minimalcem I skracenom kaznom ( za teze zlocine naravno to nikako) onda ok.
Ma sve je to ok al.koji procenat je ukljucen u to, ja gledam brojke, 50 zavorenika u jednom, u drugom ne navode. U Srbiji imas oko 10,000 zavorenika....
Moram da pomenem ovaj slučaj koji sam negde skoro pročitala: u nekoj školi postoji podela hrane prema tome ko plaća a ko dobija besplatno. Tako da deca , koja po nekom osnovu su imala pravo na besplatnu užinu, dobijala su neke jadne sendviče, dok su deca koja plaćaju dobijala bolju užinu. Taj postupak me je užasnuo. Smatram da deca treba da sva imaju prava na besplatnu užinu, ali poznajući platežnu darežljivost manjih opština po Srbiji, opet bi bilo da neka deca dobijaju fine, kompletne obroke, dok za drugu decu , sendviči. Sa parizerom, možda
Ma neće to nikad zaživeti kod nas.
Bilo bi ok da se uvede hrana u školama pa ne mora biti besplatna, neka simbolična cifra da mogu svi da priušte. U mnogim razvijenijim državama imaju ručak u školi..
Mi smo srednji vek.