Besmisao, dosada, bezvoljnost, gubitak interesovanja...

• Začetnik teme Začetnik teme asiom
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Evo za sada je bolje... nasao sam ekipicu sa istom zeljom da rade na sebi.... Sada citam Ekart tola knjigu Moc Sadasnjeg Trenutak i dosta mi pomaze... prporucio bi je svakome uzmi i ti procitaj malo svakom ljudskom bicu bi mogla da posluzi u pronalazenju sebe i prihvaanju stvari, situacija, ljudi, misli, zlog i dobrog......iluzija
E nemam ti ja živce za knjižice. Stvarno... Čim počnem da čitam, odma' počnem i sa tim, "kako bi' ja" slopila tu rečenicu koju sam pročitala (a bez da je razvlačim k'o Ivo Andrić)?Kako je moglo da piše "ovako” a ne “tako", kako je pri štampanju napravljena neka gramatička greška, progutano neko slovo… Kako jeovo”? Kako jeono”? Zašto je “ovo” - a ne “ono”?Zašto je “ovako” – a ne “onako”? I tako u nedogled… Ili me jednostavno neka reč u toj rečenici, asocira na nešto određeno iz života i onda "mozak ode u tom – “nekom” (đavo bi ga znao kom?) pravcu". Ne mogu da se u potpunosti skoncentrišem ninakakve "duge stvari".

Medicinske ovo se zove DELIRIUM!

Nakon naglo otkazivanje alkoholu covek stanuje umoran od sve, gubi sekakva smiao za posla, zivot, sekojdnevje i slicno. Za lecenje deliriuma treba prihvatanje od OPSHTESTVO, nova SOCIJALIZACIJA i teska fizicka rad ili SPORT!

delirijum ti je nesto sasvim drugo....mrzi me sad da ti pisem sta ali nije to sto ti mislis.... uhhh bre sta si sad lupio...

U svakom slucaju bio sam u pravu. Evo sta kaze i Wikipedia!

Делириум е синдром кој се состои од конфузност,агитираност,страв,хостилност и прецептивни растројства(халуцинации).Се сретнува ка органскиот психосиндром,особено кај делирантните состојби,како што е делириум тременс (АЛКОХОЛНА ПСИХОЗА).

U svakom slucaju bio sam u pravu. Evo sta kaze i Wikipedia!

Делириум е синдром кој се состои од конфузност,агитираност,страв,хостилност и прецептивни растројства(халуцинации).Се сретнува ка органскиот психосиндром,особено кај делирантните состојби,како што е делириум тременс (АЛКОХОЛНА ПСИХОЗА).
Da ali to je stanje koje traje par sati i osobane zna gde je....i izuzetno je agresivna i u stanju da nekoga napadne u odbrani.. ona ima halucinacije ne zna gde je i sta se desava oko njega.. iskoriscava svu sangu na napad ili odbranu tako da je i vezivanje kajsevima ponekad bezuspesno.. Ono nastaje kada osoba naglo prekine uzimanja alkohola... Osoba prvo pocinje da se trese i ima temperaturu pa tek onda krecu halucinacije tipa osoba moze da vidi kako je napada zver ili da mu je jastuk pun paukova od kojih treba da se brani...
ps nemesaj babe i zabe....video sam kako izgleda delirijum i on nema veze sa onim sto ja opisujem kao besmisao, dosada itd....nikakve 100posto

Da ali to je stanje koje traje par sati i osobane zna gde je....i izuzetno je agresivna i u stanju da nekoga napadne u odbrani.. ona ima halucinacije ne zna gde je i sta se desava oko njega.. iskoriscava svu sangu na napad ili odbranu tako da je i vezivanje kajsevima ponekad bezuspesno.. Ono nastaje kada osoba naglo prekine uzimanja alkohola... Osoba prvo pocinje da se trese i ima temperaturu pa tek onda krecu halucinacije tipa osoba moze da vidi kako je napada zver ili da mu je jastuk pun paukova od kojih treba da se brani...
ps nemesaj babe i zabe....video sam kako izgleda delirijum i on nema veze sa onim sto ja opisujem kao besmisao, dosada itd....nikakve 100posto

Tekst se nije iskopirao celi... trazi na vikipedija, vidices...:)

Back