Ako postoji beskonačni Kosmos, onda postoje i sve moguće kombinacije i događaji?
Tako onda postoji beskonačno mnogo 'fosila' kao ja i svih ostalih koji će na razne načine živeti?
Potpuno i oduvjek se slažem sa ovim. Sve teorije o velikom prasku, veličini kosmosa, i još kad kad ono počnu goovriti o broju galaksija od 10 na neki **** , meni NE PIJU vode.
∞ je JEDINA istina
O ovome sam pisao već prije dobrih 7 godina:
Majmun koji je napisao Hamleta
Neka se Zemlja i sve na njoj sastoji od nekog određenog broja atoma, recimo 10^50
Ti atomi su u rapoređeni u određenu kombinaciju kojih ima recimo 10^50^50 I čine Zemlju kakvu znamo.
Ako krenemo dalje u svemir naići ćemo nakon određenog putovanja, na istu grupu atoma
koji čine istu kombinaciju , tj. Zemlju br. 2
Na toj zemlji se nalazi majmun koji se igra sa pisaćom mašinom.
Do tada je sasvim slučajno otkucao slovo "H"
Ako krenemo dalje kroz svemir, po teoriji vjerovatnoće a uzimajuci u obzir pojam beskonačnosti, naići ćemo na još jednu Zemlju ovaj put broj 3. Na toj zemlji je sada drugi majmun uspio da ukuca 2 slova "Ha", slučajnošću naravno.
Dalje ako smatramo da ima ∞ mnogo svjetova nalik našem, sa beskonačno mnogo majmuna koji se igraju sa mašinom na kraju u jednom trenutku ćemo zateći majmuna koji je sasvim slučajnim potezima otkucao čitavog Hamleta.
Tako se vraćamo na objašnjenje našeg naslova koje kaže da je
Majmun napisao Hamleta
Pri ovome važeće su i ove tvrdnje:
- pored majmuna Hamleta je napisao i Šekspir naravno, to ne osporavam,
- Ovo nipošto neznači da je majmun evoluirao i da je pametan ko mi,
već čista matematička vjerovatnoća govori da je uspio na pisati knjigu.
Think ∞
To sam pisao malo lepršavim jezikom što bi rekli, da bi tek nakon saznao da o tome postoji teorema:
https://en.wikipedia.org/wiki/Infinite_monkey_theorem