Besane noci u Beogradu

Mnogima će sad smešno izgledati ali naš izlazak je bio subotom.Čuvene igranke na Mašincu.Ne diskoteka već igranka sa obaveznim sakoom za muškarce.I sve je to trajalo do 23h.
Posle Pivnica, Plavi Dunav ili Kolubara...ništa više nije radilo u celom gradu.
Danas izlaze u ponoć.
***.
Ja sa mojih 27 uopšte ne izlazim.
Ne nudi mi ovaj Beograd ništa pristojno i po mom ukusu.

I da se razumemo, nisam ja neka prefinjena i sva na note, ali jednostavno mi je sve nekako bez duše, previše nafurano trendi glupostima...možda grešim...

Lider do lidera,....Ne znam šta ja ovde radim,....?
Polazim od toga, da je besana noć, svugde, manje više ista,
sve zavisi samo od toga, ko je provodi bez sna,
i kako je provodi,....
Da li u smislu,...ili besmislu,.......

Ja sa mojih 27 uopšte ne izlazim.
Ne nudi mi ovaj Beograd ništa pristojno i po mom ukusu.

I da se razumemo, nisam ja neka prefinjena i sva na note, ali jednostavno mi je sve nekako bez duše, previše nafurano trendi glupostima...možda grešim...

Matinei u Lazarcu i igranke na Masincu nemogu se nikada zaboraviti.I sada posle toliko godina kada tuda prodjem setim se tih divnih dana mladosti.

Povodom natpisa :

Besane noći »

23. Maj. 2009, Autor : Vesna Štrbac, Komentari: 16
comments.gif

Toplo vreme je i znak mnogim Beograđanima da im slede besane noći, naročito ako se ispred njihovih prozora nalaze klupice, na kojima mladi po celu noć sede, piju, lumpuju i galame. To danas, na žalost, znači izlazak i provod.

nesanica19052009.jpg
Izlazak u grad nekada je podrazumevalo celodnevnu pripremu, tj. „spremanje", odlazak na popularna mesta, đuskanje, zabavljanje , ispijanje pića... Danas je sve mnogo jednostavnije. Komotno u papučama i u trenerci (jer se ne ide daleko), stiže se do najbližeg dvorišta, parkića, klupica, na kojima se iz večeri u veče okuplja dokono društvo. Piće se kupi u obližnjoj prodavnici i žurka, koja izluđuje stanare okolnih zgrada, može da počne.

http://www.studio-b.co.yu/info/tema.php?id=181

...kao i povodom slicne teme na pdf Zrenjanin, koliko vam smetaju ovakva "dogadjanja" , koliko ste sami ucesnici istih ili nekada bili i postoje li resenja koja bi zadovoljila obe strane?
Има.Нека се кафићи преселе у бучне улице са много саобраћаја.Па их нико неће да примети.

...Možda i ovaj grad tuguje za noćima, koje nam se više nikad, vratiti neće,...noćima punim snova, noćima žudnje, noćima mladosti rane,.....ludosti neobuzdane,......jutra puna žurbe,....oprost za poneku naopačke obuvenu čarapu,....za poštovanje, nikad manje,....za dostajanstvo vredno svakog trenutka,...za zoru, kao ova,...za jutra, za nova sutra,....idemo,...idemo,..žurimo nerasanjeni,...a,...nekad treba i zastati,...toliko toga ostavljamo,...ne misleći, da i ni nas, možda sutra, niko neće tražiti,.....

Меркају ватромете – бацају петарде
Пословање продавнице „Пиротехника” надомак ОШ „Младост” проверавали МУП, еколошка, комунална и трговинска инспекција и нису је затворили. – Продаја петарди, ракета, такозваних рафала, топова, вулкана... смета родитељима, а ђацима не

Држећи трогодишњу девојчицу у наручју, средовечан мушкарац тиска се међу десетак потенцијалних купаца, колико највише може да уђе у малу продавницу препуну (реклама каже атестираних) ракета, рафала, вулкана, топова... код Кинеза у Блоку 70. Консултује се са дамом иза. Меркају ватромет у арсеналу изложених пиротехничких средстава. Док се они премишљају да ли да купе онај за лансирање што се распрши у милион боја на небу или три пута скупљи који експлодира 16 пута, младић пред касом трпа у кесу пет кутија од по сто петарди што пуцају једном ал’ жестоко, како трговци кажу.

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/Merkaju-vatromete--bacaju-petarde.sr.html

Jeste li spremni da vam do ponoci i malko posle praste petarde od sada pa do njihove nove godine? U ovom gradu samo oni koji rade i donose dohodak moraju da cute. Svi ostali se fenomenalno provode...

Back