Bes

ilijabre

Zainteresovan član
Poruka
446
kako ga kontrolisati i sta raditi po tom pitanju
ja npr imam previse besa i usled manjka treninga imam previse energije i besa mrznje i svega sto ide uz to sve mi zivo smeta i neizlazim iz kuce jer samo cekam ko ce da me zakaci za sitnicu da mu otvorim glavu a zbog dugogodinjih treninga i obuke u borilackim sportovima znam sta mogu i koliko pa zbog toga pokusavam da izbegavam kontakt sa ljudima

aj da cujem neki konkretan predlog ili resenje inace za moj bes nema posebnog razloga nekad moze da bude razlog da mi neko na "cudan nacin" pozeli dobro jutro a nekad moze da bude i razlog da mi neki idiot svirne iz auta kad prelazim na crveno preko pesackog sto obicno usledi da mu ***** mater i da pobegnu nakon toga

psiholog ti mozhe pomoci
mada ispada da imash kompleks nadmoci

kompleks nemam ali mnogo sam nervozan i mnogo mi kratak fitilj pa zbog toga izbegavam kontakt sa ljudima jer gledam da nikog neuvredim ili nenapadnem bzvz
netreniram niti koristim preparate vec par godina zbog neke povrede pa mi i to nabija pritisak i skace po zivcima nekoristim nista za smirenje jer mi to netreba samo je problem to sto mi u trenutku nesto zasmeta i puknem odma

Poslednja izmena:
Verovatno je libido , to što utiče na tvoju svest i čini te agresivnim. Meni je egzistencija bila jedna neprestana kriza dok to sve nije eskaliralo u jednu tešku epizodu, koaj me je zamalao stajala života. Posle toga, nemam nikakav polni poriv , psihički se bolje osećam i imam kontrolu nad svojom svešću. Moraš nešto uraditi sa tim nagonima, koji izbijaju na površinu, ako je to slučaj.

Poslednja izmena:
Verovatno je libido , to što utiče na tvoju svest i čini te agresivnim. Meni je egzistencija bila jedna neprestana kriza dok to sve nije eskaliralo u jednu tešku epizodu, koaj me je zamalao stajala života. Posle toga, nemam nikakav polni poriv , psihički se bolje osećam i imam kontrolu nad svojom svešću. Moraš nešto uraditi sa tim nagonima, koji izbijaju na površinu, ako je to slučaj.

libido mi jeste visok ali nemam nejebicu ako na to mislis hahaha

kompleks nemam ali mnogo sam nervozan i mnogo mi kratak fitilj pa zbog toga izbegavam kontakt sa ljudima jer gledam da nikog neuvredim ili nenapadnem bzvz
netreniram niti koristim preparate vec par godina zbog neke povrede pa mi i to nabija pritisak i skace po zivcima nekoristim nista za smirenje jer mi to netreba samo je problem to sto mi u trenutku nesto zasmeta i puknem odma

to su vec
problemi sa zhivcima...
bolje psiholog
da ne bi nekog povredio

ja npr imam previse besa i usled manjka treninga imam previse energije i besa mrznje i svega sto ide uz to sve mi zivo smeta i neizlazim iz kuce jer samo cekam ko ce da me zakaci za sitnicu da mu otvorim glavu a zbog dugogodinjih treninga i obuke u borilackim sportovima znam sta mogu i koliko pa zbog toga pokusavam da izbegavam kontakt sa ljudima

aj da cujem neki konkretan predlog ili resenje inace za moj bes nema posebnog razloga nekad moze da bude razlog da mi neko na "cudan nacin" pozeli dobro jutro a nekad moze da bude i razlog da mi neki idiot svirne iz auta kad prelazim na crveno preko pesackog sto obicno usledi da mu ***** mater i da pobegnu nakon toga

Resenje svog problema,jer on jeste problem,a dobro je da si ga svestan,neces naci na forumu,vec pokusaj sa nekom strucnom terapijom.Nemam nameru da te vredjam,vec je ovo dobronameran savet!

nervoza prouzrokovana stresom...a današnji život je prepun stresnih situacija, samo što to na nekog deluje jače a na nekog slabije, što je vidljivo iz ponašanja.
ako odeš kod psihijatra on će te nakljukati tabletama koje će te umiriti, ali će zato te tablete prouzrokovati druge neprijatnosti u tvom telu.
međutim, postoji jedna jednostavna joga vežbica, koja ti može pomoći da savladaš stresne situacije koje ti izazivaju nervozu.
da bi smanjio nervozu trebaš da izbalansiraš svoju levu i desnu hemisferu u mozgu. leva hemisfera ti kontroliše desnu stranu tela, a desna levu stranu. znači potrebno je da ukrstiš ruke i da levom rukom držiš desnu resicu na uhu, a desnom levu.
u takvom položaju radiš čučnjeve i pri tom kad se spuštaš udišeš vazduh, a kad se dižeš iz čučnja izdišeš vazduh. između udisaja i izdisaja mora biti pauza koja traje otprilike polovinu vremena udisaja ili izdisaja.
znači, udisaj, pauza, izdisaj, pauza. i tako otprilike desetak puta. pauza u ritmu udisaja i izdisaja je veoma bitna jer ona predstavlja sadašnji trenutak i to je mosta za balans naše dve hemisfere.
vežbu trebaš da koristiš kad god se nađeš u stresnoj situaciji, s tim, ako si se unervozio, npr, zbog dugog reda u samoposluzi, ili zbog gužve u saobraćaju, tada vežbu radiš vizuelno, odnosno vizuelizuješ čitavu vežbu, a u stvari praktikuješ samo disanje.
pokušaj, ništa te ne košta.

ogičledno ti je loše u svom duhu i/ili telu
ja sam jedino tad besan
nadji neku jogu, neku filozofiju, sedi pod bor i razmišljaj zašto zašto zašto dok ti ne iscure sve emocije...

ma ja sam 99% vremena ok nisam nervozan i nista ali ima tih "zutih minuta" kad me neka sitnica dirne i ja puknem u momentu

Прилично лако пуцаш. Једном реченицом сам те избацио из такта.

Требао би да предузмеш нешто, за своје добро и људи око тебе.

Bre Ilija,
ovako stoje stvari:
samokontrola je pobeda nad samim sobom.
Ukoliko neko nije u stanju da kontroliše sopstveni bes - to je njegova SLABOST.
Ta slabost ne smeta u periodu rane mladosti ali bi, s godinama, trebalo da se prevaziđe zato što zrelost, između ostalog, podrazumeva i veštine prepoznavanja situacija i obazaca ponašanja u tim situacijama.
Mladi ljudi imaju alibi - bunt (opravdan ili, najčešće, u tom životnom periodu, bezrazložan); no kada matori čovek povileni i ne ume da se kontroliše, onda se smatra psihički neuravnoteženim. Jedna od najvećih životnih mudrosti je progutati ružne reći koje si nameravao da izgovoriš. Zašto? - Prvo, zato što i u psihologiji postoji pravilo akcije i reakcije; drugo, zato što niko nije dužan da trpi razmaženu i sebičnu potrebu za davanjem oduška; treće, zato što je bes manifestacija slabosti. Postoje ljudi koji će se izgovarati: "baš me briga", "treba mi ventil" itd.itd, ali je činjenica da na njih gledamo kao socijalno/emotivno neinteligentne.
Bes je, takođe, izraz gordosti. Ukoliko si vernik, znaš šta to znači.(Po teologu Tomi Akvinskom, iz XIII veka, bes je jedan od sedam smrtnih grehova.) Ukoliko nisi, ostaje činjenica da bes zapravo ne služi ničemu. Ne leči, ne rešava probleme i ne daje odgovore.
Po američkom psihologu Džonu Votsonu, tri primarne ljudske reakcije su: ljubav, strah i bes, i sve tri su rezultat čovekove asocijacije, introspekcije i sećanja.

„Strah je staza koja vodi na tamnu stranu, ka besu. Bes dalje vodi u mržnju, a mržnja u patnju.“
(Yoda)

Bre Ilija,
ovako stoje stvari:
Ta slabost ne smeta u periodu rane mladosti ali bi, s godinama, trebalo da se prevaziđe zato što zrelost, između ostalog, podrazumeva i veštine prepoznavanja situacija i obazaca ponašanja u tim situacijama.
Mladi ljudi imaju alibi - bunt (opravdan ili, najčešće, u tom životnom periodu, bezrazložan); no kada matori čovek povileni i ne ume da se kontroliše, onda se smatra psihički neuravnoteženim. Jedna od najvećih životnih mudrosti je progutati ružne reći koje si nameravao da izgovoriš. Zašto? - Prvo, zato što i u psihologiji postoji pravilo akcije i reakcije; drugo, zato što niko nije dužan da trpi razmaženu i sebičnu potrebu za davanjem oduška; treće, zato što je bes manifestacija slabosti. Postoje ljudi koji će se izgovarati: "baš me briga", "treba mi ventil" itd.itd, ali je činjenica da na njih gledamo kao socijalno/emotivno neinteligentne.
Bes je, takođe, izraz gordosti. Ukoliko si vernik, znaš šta to znači.(Po teologu Tomi Akvinskom, iz XIII veka, bes je jedan od sedam smrtnih grehova.) Ukoliko nisi, ostaje činjenica da bes zapravo ne služi ničemu. Ne leči, ne rešava probleme i ne daje odgovore.
Po američkom psihologu Džonu Votsonu, tri primarne ljudske reakcije su: ljubav, strah i bes, i sve tri su rezultat čovekove asocijacije, introspekcije i sećanja.

„Strah je staza koja vodi na tamnu stranu, ka besu. Bes dalje vodi u mržnju, a mržnja u patnju.“
(Yoda)

Uparavo tako, jedino bebe i mala deca imaju taj "luksuz" da puste bujicu svog besa.

Prestani slusati Prodigy...

Bre Ilija,
ovako stoje stvari:

(Yoda)
vernik nisam a strahove nemam a ni zivce bas trudim se da kuliram al *** dodje momenat da nema toga u meni i onda BUM nisam svadjalice i nevolim prepirke najlakse mi je da nekom odvalim glavu i da cuti nego da se svadjam sa njim jer nevolim galamu i mrzim da se natezem sa nekim kad znam da sam u pravu jer inace ako nisam u pravu onda i nepolemisem o tome ili ako nisam 100% siguran da znam nesto ni o tome nevolim da pametujem jer jednostavno sto neznam neznam a sto znam niko ziv da mi objasni da nisam u pravu nemoze inace dzak mi dosta pomaze kad ga UBIJEM od batine onda sma kul jedno par sati :D

Back