Bernardinac

• Začetnik teme Začetnik teme ixy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kakav kod nas ima bernadinac dugodlaki znaci izgleda kao 200 kila da ima a ustvari ima 97 a 4 godine je star inace premiran pas ali uvece kad nema nikog u dvoriste ide i na ljude cak da ih raskomada...

Ćao! Imamo dva bernardinca, starija Mona ima 8 godina a mali Gricko ima 5 meseci . Gricka hranimo sa Friskies granulama i po uputstvu sa pakovanja dajemo mu 660 gr dnevno u tri obroka, pored toga dobija tablete kalcijuma i tablete kafortana. Sad ima 30 kila i lepo izlgeda. Veterinar nam je rekao da ne sme da se ugoji, da do godinu i po dana treba samo da raste , nek bude i mrsav, da ne bi opterećivao kosti, a posle nek dobija na težini. Inače moram da kažem da svi oni koji misle da puno jedu, ne misle dobro, ima rasa koje i više jedu od bernardinaca, bitno je da lepo izrastu a posle jedu normalno. Mona je živi dokaz za to. I ne balave kao što je u filmu " Betoven", to je preterano. Mi da možemo, imali bi smo 10 bernardinaca !!!! To je divna rasa , preslatki su , umiljati, velike maze, ali i karakterni do zla boga, kao što je neko rekao znaju da izbace iz takta, ali ih i onda baš zato obožavam !!!!
A sad malo slika...

Obozavam zivotinje....Do skora sam imao Velikog Snaucera,ali mukica je uginuo...imao je 10 godina......bio je u selu ali je redovno kontrolisan i bla bla...E,sada bih hteo da uzmem Bernadinca......nemam nikoga ko je imao toga psa,pa me zanima sta treba kod stenaca da se gleda,zanima me dugodlaki.......Koliko su osetljivi,hrana...?...sve sto znate o njima,slobodno iznesite...........

Obozavam zivotinje....Do skora sam imao Velikog Snaucera,ali mukica je uginuo...imao je 10 godina......bio je u selu ali je redovno kontrolisan i bla bla...E,sada bih hteo da uzmem Bernadinca......nemam nikoga ko je imao toga psa,pa me zanima sta treba kod stenaca da se gleda,zanima me dugodlaki.......Koliko su osetljivi,hrana...?...sve sto znate o njima,slobodno iznesite...........

ima temu RASE pa tamo gledaj..ima vec tema o njima kako mi se cini

picture127k.jpg

OVO JE ROONEY SA 11 MESECI.

Poslednja izmena:
Treba mi pomoc.Imam bernardinaca,star je 8 god, interesuje me da li nekom desilo da oslepi?Ja sam taj problem imala sa njim pre dve godine i mazali smo mast hloromfenikol i bilo je uspesno (nije bas najbolje video,ali bilo je bolje).Sad ponovo ne vidi iponovo smo mazli istu mast i nista :( Zvala sam veterinare vise puta,ali ni jedan nije zainteresovan da mi pomogne...ne znam sta da radim :(

Treba mi pomoc.Imam bernardinaca,star je 8 god, interesuje me da li nekom desilo da oslepi?Ja sam taj problem imala sa njim pre dve godine i mazali smo mast hloromfenikol i bilo je uspesno (nije bas najbolje video,ali bilo je bolje).Sad ponovo ne vidi iponovo smo mazli istu mast i nista :( Zvala sam veterinare vise puta,ali ni jedan nije zainteresovan da mi pomogne...ne znam sta da radim :(

I moj je pas oslepeo ( ima 14,5 godina), iako nema dijabetis. Usput j i ogluveo. Nije potpuno slep, a ni potpuno gluv, ali ako pozvi jos godinu dana bice i to.
Nije slepilo kod psa neki veliki problem. Gadnije je kad ne cuju. Svaki je star pas slep ili poluslep. Ne moze tu nista da pomogne.

Moj je već sa 13 počeo slabije i da vidi i da čuje, takođe samo starački, ali samo mu je trebalo malo vremena da se snađe i nismo nigde žurili. Baš se intenziviralo od 14. godine, više nismo smeli da ga puštamo s povodnika van kuće.

Back