Бермудски троугао

ННПКИ

Ističe se
Poruka
2.004
Мистерија Бермудског троугла.

Бермудски троугао, познат и као "Ђавољи троугао", представља регион у западном делу Северног Атлантика где се наводно догодило мноштво необјашњивих нестанака бродова и авиона. Ево неколико чињеница о овој загонетној локацији:

Географска област: Бермудски троугао покрива подручје од око 500,000 квадратних километара и налази се између Флориде, Бермуда и Порторика.

Историја нестанака: Прва извештаја о нестанцима датирају из 19. века, а најпознатији случај је нестанак лета 19 ваздухопловне ескадриле САД 1945. године, познат као "Лет 19".

Теорије: Постоје бројне теорије које покушавају да објасне мистерију, укључујући природне феномене као што су метанови хидрати, необичне магнетне аномалије, и чак ванземаљске активности.

Научна истраживања: Упркос популарним причама, научници сматрају да је број нестанака у Бермудском троуглу статистички нормалан, с обзиром на интензиван саобраћај у региону.

Ова тема остаје предмет фасцинације и спекулација, али већина нестанака може се објаснити природним узроцима и људским грешкама.

1712508182120.png

Pa postoje takve lokacije širom sveta gde se dešavaju slične stvari i gde su isto misteriozno nestajali ljudi, brodovi i avioni, samo što eto nemaju tako dobar marketing kao Bermudski trougao i nisu toliko zastupljene u pop kulturi, recimo na Aljasci postoji takozvani Aljaški trougao koji zauzima ogromno prostranstvo i čiji se centar nalazi oko planine Hejz za koju kruže priče da je unutar nje zapravo tajna vanzemaljska baza (inače do do te planine ne postoji zemaljski put već se na nju može stići isključivo vazdušnim putem), pa recimo imamo i blizu obala Japana jednu takvu lokaciju koji Japanci nazivaju "Davolji trougao" gde su još pre više vekova kružile priče kako u tom području misteriozno nestaju brodovi.

Inače apropo toga osim NLO-a koje ljudi vidjaju po nebu tako su zabeležene i pojave neidentifikovanih podvodnih objekata gde imamo neke objekte koji plove na par kilometara dubine i to pod morem plove supersoničnim ili čak hipersoničnim brzinama pritom ne praveći nikakav zvuk niti praveći talase oko sebe (a to su zapravo ti isti objekti koje ljudi vidjaju i na nebu jer ti objekti oko sebe stvaraju neku vrstu energetskog polja, stvaraju neku vrstu čaure i dok su unutar tog polja mogu se kretati neverovatnim brzinama, izvoditi neverovatne manevre, mogu se kretati pod vodom, u atmosferi, u vakumu jer unutar toga ti objekti praktično ne podležu nikakvim zakonima fizike, nema sile trenja, sile otpora, G sile i šta ti ja znam, pa tako recimo imamo objekat koji se u deliću sekunde spusti sa 20 kilometara visine na 5 metara iznad mora kao onaj koga su videli oni piloti sa nosača aviona "Nimic" i kao ko bi unutra mogao da podnese ta kretanja i tu G silu a da od njega unutra ne ostane samo fleka, pa mogao bi jer taj objekat ne podleže zakonima fizike jer se unutar te elektro-magnetne čaure ili neke vrste distorzije prostor/vremena taj objekat praktično ni ne kreće i onaj ko se unutra nalazi ni ne oseća ikakvo kretanje, brzinu i šta ti ja znam).
Pa recimo prošlog meseca su istraživači iz agencije NOAA koja se bavi istraživanjem svetskih okeana i okeanskih dubina detektovali u Atlantskom okeanu na oko kilometar do kilometar ipo dubine jedan objekat veličine izmedju 12 i 15 metara koji se kretao brzinom od blizu 600 km/h a znamo da ni najsavremenije nuklearne podmornice ne mogu da se kreću ni približno tom brzinom nit mogu da zarone na tu dubinu, inače u poslednje vreme sve češće detektuju te neobične podvodne objekte koji su vrlo moguće u nekoj vrsti korelacije sa Barmudskim trouglom i misterijom koja se krije iza toga, jer anomalije u nekom periodu "miruju" dok u nekom periodu imaju tendenciju da postanu aktivnije.

Kao pomorac mogu samo da ti kažem da si ispisao gomilu gluposti. Verovatno prekopirano sa nekih bezveznih sajtova. U te priče veruju samo oni koji nikad nisu videli ni broda, ni okeana.
Što se tiče nestanka brodova, nema tu nikakve misterije. Brodovi nestaju tako što ih zahvati oluja i potonu. Nema tu ničeg misterioznog osim za prodavce magle koji uzimaju pare lakovernima. Okeani su i dalje mogu biti opasni, ali savremena sredstva navigacije smanjuju rizik od nesreće. Uostalom svi ti šatro misteriozni nestanci su se desili pre otkrića modernih radarskih i GPS sistema. To sve govori.

Pa ima nestalih brodova čiji ostaci nikad nisu pronadjeni, a i kad brod potone usled oluje ili nevremena to se odma zna tu nema misterije, a uostalom u tim anomalijskim zonama su mnogo češće nestajali avioni nego brodovi, recimo imamo na Aljasci isto trougao koji se proteže na ogromnoj teritoriji i koji obuhvata gotovo samo kopno i tu nisu ni nestajali brodovi već samo avioni i ljudi, tako da nema sumnje da se neke neobjašnjive i čudne stvari zaista dogadjaju i da se što šta dešava i što šta postoji za šta mi nemamo pojma nit nam govore na tv-u i u mejnstrim medijima.
Uostalom šta kao svi ti brojni mornari, podmorničari i ljudi iz NOAA-e što istražuju svetske okeane i okeanske dubine što tvrde da su detektovali neke neidentifikovane podvodne objekte koji je kreću pod vodom supersoničnim ili čak hipersoničnim brzinama da su svi lažovi, ludi ili ne znam ni ja šta.......

Back