@Astral-Blade
Стварно ништа не значи ... (namjerno sam skratio) То је иначе изјавио 2004. на Конвенцији америчко-израелског политичког комитета (AIPAC).
Naravno da nije slučajnost (u politici nema slučajnosti), ali i ja lično da sam u poziciji američke administracije maksimalno bih pomagao Izrael.
Istina, to bih ja, kao i što Amerikanci imaju svoje razloge za takvu politiku, radio iz nekih svojih pobuda, a naravno Vi antisemiti bi mi onda zbog toga prišili npr. jevrejsko porijeklo moje prabake Simke iz dobojskog sela Kožuhe.
Хехе, тражиш документе као доказ да Јеврејима преплављена америчка администрација свесно ради то што ради. Ма какви свесно, забунили се људи, па случајно упали у Белу кућу. Уствари, замоли CIA да ти доставе поштом, ко зна можда се преваре
Ne pada mi na pamet tako nešto, CIA meni ništa nije dužna da dostavi. Onaj koji je dužan da iznese pred mene dokumente, kojim će dokazati svoje tvrdnje, si Ti.
Доказа има колико хоћеш, само их ти не тражиш.
Ne tražim ja ni dokaze da izvanzemaljci vrše eksperimente na ljudima. Ako to oni stvarno rade, onda je normalno da očekujem, da taj ko to tvrdi iznese pred mene dokaze i da tako na jednostavan način rastjera sve moje eventualne sumnje.
За Стаљина sam x пута прочитао да је Јевреј, ево један цитат са овог сајта:
http://judicial-inc.biz/Bush_Mossad11.htm "In the Georgian language "shvili" means son of, or son, as in Johnson. "Djuga" means Jew. Therefore Djugashvili means Jewison. So Joe Stalin's real name, before he changed it, was Joe Jewison. It gets better, his name was Joseph David Djugashvili, a typical Jewish name. During his revolutionary days he changed his name to "Kochba", the leader of the Jews during one of the anti-Roman uprisings of the Jews. Russians don't change their names.
Georgians don't change their names. Jews change their names.
E ovo gore je stvarno “poslastica”.
Moje tri profesionalne opsesije su nacija, religija i totalitarizam (odnosno ako bi htio grubo definisati polje mog interesovanja, onda bi to bila istorija ideja).
U okviru totalitarnog posebno mjesto zauzima Staljin. Imam 9 njegovih biografija, veliki broj knjiga koje ga posredno obrađuju, još veći broj članaka kojima je on tema, 80-tak linkova koji njemu posvećuju veliku ili izuzetno veliku pažnju i još u kompjuteru imam mapu sa imenom tog “Jevreja”, u kojoj je skoro 100 objekata, veličine oko 235MB.
I još … ne znam da li je to bitno, ali moj medžvare (vjenčani kum) je Gruzin – Avtondil Leonidovič … , tako da sam po ovoj problematici imao i jezičkog konsultanta.
Švili jeste sin, ali
džuga nikako ne znači Jevrej,
džuga zapravo uopšte nije gruzinska riječ. Gruzini imaju dva izraza za Jevreja –
Ebraeli i
Urija. Tako da jevrejev sin bi bilo ili
Ebrašvili ili
Urijašvili.
Staljinov čukundjed Ivan Džugati je u Gruziju došao iz Osetije. Prezime Džugati proizilazi ili od sela Džugani u Kahetiji ili od osetinske riječi džuga (štala).
Neposredni preci Staljina su se po očevoj liniji zvali Zaza (pradjed), Vano (djed – on se naselio u Didi-Lilo) i Visarion (otac).
Majka Staljinova Keka (Ekaterina) Geladze rođena je u kmetovskoj porodici, o očevom i imenu i prezimenu ima nedoumica, ali za majku se zna zvala se Melanija Homezurašvili.
O Staljinovom porijeklu najvažnije studije su od Ostrovskog “
Džugašvili I Mačabeli”, “
Preci Staljina” ; Maisuradzea “
Gruzinska prezimena”; Džavahišvilije “
Otkud je proizašlo …”; porijeklom Staljina takođe su se bavili istoričari Matiašvili, Kodolaev, Bagaev, pisci Ribakov, Robakidze, Bučidze I mnogi ostali.
Uglavnom Jevreje ne pominje niko. Prvi put sa Staljinom je Jevreje povezao njemački Abver.
Што се Лењина тиче, имам податак да му је мајка била Јеврејка (Marija Aleksandrovna Blank).
Tačno. Otac joj je pokršteni Jevrej, a majka Njemica sa nešto švedske krvi. Sa očeve strane baka je pokršteni Kalmik, a djed Rus.
… ,али сам прочитао наводни превод од стране Rev. I. B. Pranaitis, Roman Catholic Priest; Master of Theology and Professor of the Hebrew Languageat the Imperial Ecclesiastical Academy of the Roman Catholic Church in Old St. Petersburg.
Ja nisam to čitao, ali znam ko je Litvanac Ignatije Pranaitis. Čitao sam od njega “
Tajna krvi u Jevreja”, gdje tvrdi (to piše u 20. vijeku) da Jevreji za rituale tokom praznika Purima koriste krv hrišćana.
Poznat kao “stručnjak za ritualna jevrejska ubistva” učestvuje kao “ekspert” optužbe 1913. na skandaloznom procesu u Kijevu Mendelu Beilisu optuženom za ritualno ubistvo jednog dječaka.
Beilis je naravno oslobođen.
Tako da mogu zamisliti i šta “ekspert za ritualna jevrejska ubistva” Ignatije Pranaitis piše o Talmudu.
Чекај, знаш да су клевете или верујеш да је тако.
Znam da su klevete. I pelagić i Tomić su preveli djelove knjige “Talmudski Jevrejin” Augusta Rolinga, a isto je to uradio i Mojić.
1885. Rolinga je za klevetu tužio ekscentrični rabin Jozef Bloh. Pošto nije mogao dokazati tačnost nijednog svog navoda Roling, usred podobro antisemitskog Beča, gubi parnicu.
Otvorio sam onaj link u kojem se govori o jevrejskom porijeklu savezničkih vođa. Dovoljno je da posumnjam u laž svega toga samo na osnovu onih provaljotina o Staljinu.
No možda je i istina, naročito ono Ajzenhaueru i Ruzveltu, mada znam da je Ruzvelta izuzetno zabavljala naci-propaganda o njegovom jevrejstvu.
Kad je u u pitanju ser Vinston Leonard Spenser Čerčil, onda bez obzira da li je tačno ono o njegovoj majci, kćerci sportiste, milionera, muzičkog mecene i akcionara “Njujork tajmsa” - Leonarda Džeroma, teško mi je povjerovati da je to “jevrejsko zlo” koje mu je ona prenijela moglo anulirati gene porodičnog stable čiji su korijeni išli od Karla Velikog, preko vojvode od Marlboroa, pa sve do djeda koji je bio britanski vicekralj u Irskoj.
Čerčilova jedina religija bila je Britanska imperija. On je čovjek sa misijom. Nemu kao da je Bog rekao da će sve čega se dotakne upropastiti, ali da će svejedno ući u istoriju, jer će među prvima prepoznati apsolutno zlo.
Hazari nisu nestali. Dobar dio jeste asimiliran, ali je jedan dio nastavio živjeti u Karaimima, Krimčakima, Planinskim Jevrejima Dagestana, a sigurno ih ima i mađu Aškenazima.
Ne vjerujem u ni skrivanje istine, jer eto npr. kod Gumiljeva i njegovog “Otkriča Hazara” je jasno vidljiv “akademski” antisemitizam, ali eto opet nema podržavanja Poljakovljeve hipoteze.