BEOVIZIJA !!!

hemicarke:
meni se ogijeva pesma nije svidjala uopste, ali je i ona milion puta bolja od onih pedercica...! samo mi nije jasno sta fali jeleninoj pesmi?!?!? ima odlican glas i pesma je fenomenalna.... ogiju je dobra muzika, ali je text ocajan!!

Jelena ima odlican glas i ja sam se u citatu predhodnom sa tim i slozio,ali je muzika u pesmi smarajuca,jednostavno nije za EVROVIZIJU a i aranzman je uradjen lose s obzirom da ga je uradio JOKSIMOVIC koji inace odlicno radi aranzmane!

Guliverr:
Jelena ima odlican glas i ja sam se u citatu predhodnom sa tim i slozio,ali je muzika u pesmi smarajuca,jednostavno nije za EVROVIZIJU a i aranzman je uradjen lose s obzirom da ga je uradio JOKSIMOVIC koji inace odlicno radi aranzmane!

meni se svidjala pesma.... obicno mi se ne svidjaju joksimoviceve pesme uopste, ali ova je bas super... mada postoje razlicita misljenja, ali iskreno, ova pesma je najbolja koja je mogla da nas predstavlja na evroviziji!!

KURIR

NAMEŠTALJKA, PREVARA, BRUKA
Ishod „Evrop(j)esme” režiran, crnogorski žiri „pljunuo” na srpske pevače, pobednička pesma optužena za plagijat

VECERNJE NOVOSTI

TUŽBA
DODATNU sumnju u regularnost „Evrop(j)esme” unela je i najava učesnice „Montevizije” Suzane Tot da će tužiti Televiziju Crne Gore zbog brojnih neregularnosti tokom festivala, naročito kada je u pitanju telefonsko glasanje. Ona je navela da za to ima i konkretne dokaze.
Prema njenim rečima, namerno je i „prosuta” priča da će na „Monteviziji” pobediti Bojan Marović, kako bi se skrenula pažnja sa nameštanja.

BLIC

BRUKA !!!

U pesmi „Zauvijek moja“ podgoričke grupe „No Name“, koja će na ovogodišnjoj „Evroviziji“ 21. maja u Kijevu predstavljati SCG, čak četiri takta su iz stare crnogorske pesme „Poljem se vija“ koju je interpretirao Božidar Ivanišević, a kasnije su je snimili i mnogi drugi pevači: Zoran Kalezić, Mirko Rondović, Merima Njegomir...

Po Zakonu o autorskim pravima, četiri takta je dozvoljeno pozajmiti, ali su evrovizijski standardi mnogo stroži. Po pravilima EBU, na „Evroviziji“ se ne sme takmičiti nijedna kompozicija koja nije potpuno autentična. Nijedan muzički citat, fraza, obrada ili adaptacija iz već postojeće pesme ne smeju biti iskorišćeni. A u pesmi grupe „No Name“ čak dva puta se ponavlja muzički citat iz već postojeće pesme.

Momci iz ove grupe, ali i urednica selekcione komisije „Evropjesme“ Nada Vučinić priznaju da u pesmi „Zauvijek moja“ u deonici sa violinama postoje ta četiri preuzeta takta, ali da to, po njihovim rečima, ne znači da je pesma plagijat.

Ujedinjene radio-televizije Evrope već postavljaju pitanje zbog čega je publika iz Srbije i Crne Gore nezadovoljna pobedničkom pesmom, u šta su se uverili čitajući izraze nezadovoljstva na Internet forumima evrovizijskih sajtova.

Osim pesme iz Srbije i Crne Gore, i ukrajinska pesma je pod znakom pitanja, jer je, kažu u EBU, reč o adaptaciji već postojeće kompozicije.

Back