Beogradski metro

Mislim da je ovo više predizborna korekcija jer su im Čukarica i Rakovica jaka uporišta,jer su u tom pravcu išle zamerke, pa kao jednog dana biće proširena prva trasa.
Po meni je logičnije da su odatle krenuli pa ta linija do Mirijeva, istovremeno druga preko reke a kasnije naka povezuju Makiš ako baš treba( a ne treba). Da se razmišljalo o stanovništvu a ne o zemljištu tako bi i bilo.
Tebi, meni i mnogima drugima jeste logičnije, ali onima koji se (nažalost) najviše pitaju - nije! :evil:

Београдски метро – једна линија, а много жеља, потреба и примедби
https://www.rts.rs/page/stories/ci/...va-linija-mnogo-zelja-potreba-i-primedbi.html

Знамо да постоје разне примедбе, али овде само желим да истакнем цене, које су дате на крају текста:
Изградња београдског метроа, како је најављено, почиње овог месеца. Пројекат је вредан 4,4 милијарде евра – прва линија 1,8 милијарди евра, друга 2,2 милијарде, а трећа 1,4 милијарде евра.

Не знам само како су израчунали трећу линију јер за њу још не постоји план, ваљда само предлог. За прве две постоји детаљан план.

ne verujem da ce uopste poceti gradnja metroa...to nam samo bace 'rovca' pred izbore..
pa za neke prosle izbore su prodavali i karte za voznju metroom, bese kao kupili neki, kao balerina aja jung i jos neki...

meni je realnije da kupim plac na mesecu i da ce ga nekad neko od mojih koristiti:strika:

ne verujem da ce uopste poceti gradnja metroa...to nam samo bace 'rovca' pred izbore..
pa za neke prosle izbore su prodavali i karte za voznju metroom, bese kao kupili neki, kao balerina aja jung i jos neki...

meni je realnije da kupim plac na mesecu i da ce ga nekad neko od mojih koristiti:strika:
... или барем препродати по сто пута већој цени... једног дана :lol:

Радови на градњи Београдског метроа почињу 22. новембра​

https://www.rts.rs/page/stories/ci/...20/beogradski-metro-gradnja-22.-novembar.html

Па... видећемо...
Мени почетак радова не значи ништа. После толико померања рокова занима ме само да јаве када буду пред крај радова. Мене занима шта ће бити стање новембра 2025. а не отварање радова.

Министар саобраћаја каже: "Ниједан град величине Београда не може да се развија без метроа, ако желимо да побољшамо саобраћај и еколосксу перспсктиву Београда морамо да изградимо метро".

Мишљења сам да ми немамо проблем са развијањем Београда, јер је исти ионако превелики у односу на Србију. Нама је потребно да ово што имамо боље ради.
Због тог става "од пољане ћемо направити свашта" је Грађевински факултет одустао од сарадње на метроу. Они подржавају став да треба постојећу гужву растеретити, додати метро на правцу Булевар - Нови Београд.

Вођа се не бави незгодним питањима, за њих потура министре или већ некога од администрације, лекаре... већ по потреби.

Он само сече траке, отвара радове, погоне, путеве... Као да их је својим рукама направио.

Back