Beogradski metro

tab503

Daj link
Administrator
Poruka
129.341
sobzirom da se sve vise suska, da mi na vreme rezervisemo mesto gde ce se pisati o tome :D

a za pocetak da se setimo kako je pocelo
sve je krenulo od legende beograda - branka pesica

DXCf2FJWAAEsfzi

Ne znam cemu pompa ,nismo kulturan narod da skapiramo cemu to sluzi,to je kao otvaranje trznog centra,kao odemo provozamo se i ispljujemo,nece valjati kao sto nista do sad nije kako treba,posebno sto nismo praktican narod nego svako sebi da ugodi na tudjoj grbaci jos bolje

Нова Аутобуска станица и Жел. станица НБГ (блок 42) морале би бити обухваћене метро линијом.
Разум је на једној страни, а ова гарнитура је на другој...

Чак и то што повезују Превару на води са остатком града - а кој' ће неко одатле да иде у Миријево или на Беле Воде??? :roll:

Друга линија садржи нешто више смисла, мада је и она далеко од идеалне.

9h7ktkqTURBXy9lNTFiNTgyMmVmZTM1OTRlYzg5NDU3MGM3MmU5NzU4Yi5qcGVnkZMCzQUUAA

Нађох текст са сликом где постоји још једна линија (зелена) која узима у обзир и оно на шта сам се реферирала:
Beobuild: Metro trasa na ispitu 1

https://www.danas.rs/beograd/beobuild-metro-trasa-na-ispitu/
ta zelena je ta treca linija koja ko zna kad ce biti i razmatrana za gradnju.

iskreno mislim da ako vec planiraju po ovom planu da je bolje da krenu od linije 2 jer su NBG i zemun preoptereceni u spicu.

i bilo bi pametno da paralelno rade oba kraka i zeleni i plavi na novom beogradu i da i h spoje u jedan kod arene..tad bi metro bar imao smisla

ta zelena je ta treca linija koja ko zna kad ce biti i razmatrana za gradnju.

iskreno mislim da ako vec planiraju po ovom planu da je bolje da krenu od linije 2 jer su NBG i zemun preoptereceni u spicu.

i bilo bi pametno da paralelno rade oba kraka i zeleni i plavi na novom beogradu i da i h spoje u jedan kod arene..tad bi metro bar imao smisla
Све је боље од овога што они оће...

Набили су прву линију добром дужином до Саве и до Дунава - а тамо баш и нема много публике која би била заинтересована за метро.

Само ме занима где ће на Тргу да буде станица? :think:

Да не буде улаз уместо садашњег Стакленца?
Мислим, нешто ће морати да буде склоњено...

Bivši gradski arhitekta Đorđe Bobić kaže za N1 da sumnja da će izgradnja metroa početi u novembru, kako je najavljeno. "Možda bude samo nekih zemljanih radova, ali to nema veze sa izgradnjom metroa. Predlaže se da se bira boja i dizajn metroa, to liči na ruganje građanima.

Da stvar bude još bizarnija niti aerodrom, niti buduća glavna železnička Prokop niti nova i ona buduća autobuska stanica kod buvljaka nisu obuhvaćeni sa prve dve linije. Aerodrom ni sa trećom.
Medalju planerima treba dodeliti, znači ništa besmislenije nije urađeno u istoriji plana metroa igde ja mislim.

Takođe svi stari planovi su obuhvatali južni deo grada Vidikovac,Cerak,Petlovo Brdo, Rakovica....ovi sada su potpuno iskulirali čitav deo grada sa kojom stotinom hiljada stanovnika.
Ako su već hteli železnik mogli su da prespoje to sa Petlovim Brdom i da nastave do Banovog Brda, Šta rade u Makišu nikome normalnom nije jasno

Da stvar bude još bizarnija niti aerodrom, niti buduća glavna železnička Prokop niti nova i ona buduća autobuska stanica kod buvljaka nisu obuhvaćeni sa prve dve linije. Aerodrom ni sa trećom.
Medalju planerima treba dodeliti, znači ništa besmislenije nije urađeno u istoriji plana metroa igde ja mislim.

Takođe svi stari planovi su obuhvatali južni deo grada Vidikovac,Cerak,Petlovo Brdo, Rakovica....ovi sada su potpuno iskulirali čitav deo grada sa kojom stotinom hiljada stanovnika.
Ako su već hteli železnik mogli su da prespoje to sa Petlovim Brdom i da nastave do Banovog Brda, Šta rade u Makišu nikome normalnom nije jasno
Некако ми се чини да су, колико је могуће, трасе нагурали уз реке... То је "цео град на води", уместо једног пројекта. На шта ће то да личи... ух.

Back