Beogradski džeparoši : Gde su, šta rade ?

Sekenenre Tao

Aktivan član
Poruka
1.414
Na GSP liniji 17,18 operiše nekoliko devojaka ( oko 20-25 godina ).
Drčne su, i sklone nasilju.

Juče sam u tramvaju 7 video dvojicu tamnoputih ( 25-35 godina ) karakterističnog izgleda,
visoki su i mršavi.
Čini mi se da je sa njima u ekipi i jedan "belac", slične starosti, takođe visok i tanak.

Poslednja izmena:
U letnjoj sezoni na stanici kod Ade, kad je i gde je obicno guzva na istoj kad se ljudi vracaju sa plaze i kupanja... grupa od nekih 5-6 maloletnih Romčića koristi guzvu i ulazi u buseve, i ako im uspe da u tih par sekundi dok ulazak traje negde oko vrata nahvataju neciji novcanik (a obicno iz zenskih velikih torbi...) onda kao glasno komentarisu npr "Jao, pa ovo nije 23-ojka.." i onda brzo izlaze u poslednjem trenutku. Jedan u grupi je nesto stariji i vidi se da ih on organizuje i deli plen, ali svi su vrlo uigrani cak i ovi vrlo mladji.

Potom, na liniji 78 Romkinja srednjih godina cak i lepuskasta nosi onaj kao, kako se to zove, nije dzemper nego kao onaj meksiscki dzemper, preko ruke sto ima...uglavnom na taj nacin prikriva stvarno kretanje ruke dok nekome obradjuje torbu. Ona radi u paru s jos jednom starijom romkinjom, ali odvojeno rade, tj ova starija je samo mentor koja sedne, nadgleda i ceka kad ce ova pokupiti novcanik i dati signal da se izlazi iz busa ili pak da "promene tezgu" :D

Inace najcesce su kombinacije kad idu tako u grupi, dvoje-troje... tj kad jedno "radi", a drugi prave guzvu oko zrtve....kako bi joj izmestili paznju

I da...neverovatno je koliko su ljudi iskljuceni i neoprezni...tj koliko ne obracaju paznju na stvari koje nose sa sobom...pogotovu zene sa tim slampavim torbama koje su ono prosto u fazonu "ODZEPARI ME"...
I da...najcesce dzepare u blizini vrata...radi brzog izlaska na prvoj stanici, a i fokusiranosti ljudi na ulaz-izlaz, mada kad prilika ukazuje dzepare i po dubini busa ako je veca guzva.

.

Poslednja izmena:
Oko Vukovog spomenika operiše grupa tamnoputih maloletnika već godinu i više.
Ovde je to već neko pisao - ništa se nije promenilo.

Danas ih gledam,
trojica ih je ( ponekad više )
prate stariju ženu, gledaju zgodan trenutak da joj otmu torbu.
Kol'ko sam video, odustali su.

Lepo su obučeni,
novac troše uglavnom tu, na bulevaru.
Kupuje slatkiše, pizze, i sl.

U grupi je jedan ispod deset godina,
vođa je jedan od 12-13 godina,
imaju i jednog od petnaestak godina.
ponekad vuku i jednu devojčicu sa sobom.

Kreću se brzo i otimaju.
***...

Poslednja izmena od moderatora:
Na žalost, pustiće ga veoma brzo. Jedini način da se zaustave, bar malo, je da ih neko dobro izmlati. Nisam za nasilje, ali pošto nema zakonskog načina da ih izbace iz "posla", ostaje samo ovo drugo. Problem je što često idu u paru, radi zaštite i biraju starije ljude ili devojke.
Ne tako davno su moji išli autobusom i džeparoš je probao da izvuče novčanik mojoj majci, ali ga ja primetila i viknula. On je krenuo nešto agresivno na nju, a nije znao da je moj otac pored, koji ga je počastio pesnicom po sred nosa. Na tome se završilo, pobegao je na sledećoj stanici, a niko od putnika nije reagovao. Videli su ga posle par dana na istoj stanici i pobegao je kad ih je preopoznao.
Problem je u strahu ili nezainteresovanosti ljudi, da je moja majka bila sama, ko zna kako bi se završilo, ovako je džeparoš otišao razbijenog nosa.

...
a nije znao da je moj otac pored,
koji ga je počastio pesnicom po sred nosa.
Na tome se završilo,
...

Svaka čast tvom matorom,
kad bi samo 5% stanovništva bilo takvo ...

Ili bar ovakvo kao ja,
ne smeš u bitku,
ne voliš da prijavljuješ,
al' si bar viknuo :
" Narode, pazite džeparoši !" ! :evil:

Najgore je ne reagovati
i pustiti da ti raste tumor isfrustriranosti u mozgu !!!

Skloni se ovnu - skloni se govnu,
pa dokle bre !?

Guseničaru, ne lupaj. Samodorana je po zakonu. A ti, ako se plašiš, nemoj da se biješ, nego ga ponudi nekom hranom u kojoj je otrov. Onako herojski, kako umeš.,

Самоодбрана не постоји нашем праву, постоји нужна одбрана, што значи да према противнику смеш да делујеш оноликом силом коликом он делује на тебе, и то само док он делује, све остало подлеже законском санкционисању.

Poslednja izmena od moderatora:
Ima i ona fora kad zaglave zrtvu na ulazu u autobus tako sto jedan "obojeni" ulazi ispred zrtve a drugi iza nje, ovaj prvi stane na drugi stepenik i pravi zastoj a njegov ortak obradjuje zrtvu koja stoji na prvom stepeniku. Po zavrsetku operacije prvi "obojeni" ulazi u bus ali izlazi odmah na sledecim vratima.

Back