Београдски цинкароши

Kakva kazna i prekomerno nasilje? Tako su do 2000-tih ondasnji milicajci resavali slicne slucajeve.
Koji Nemci?
Da pitamo takozvane partizane, koji su nastali iz raznih vojnih formacija pred kraj rata menjajuci stranu da li su bili nasilni prema civilnom stanovnistvu na teritorijama koje je oslobodila Crvena armija?
A da nije malo degutantno upoređivati policajce i naciste ?

Odeš u šumu i napadne te medved. Ti mirno stojiš, jer možda je medved dobar i samo će ti ponuditi krušku..Razumela bih ja ovo tvoje objašnjenje da se situacija odigrava u mirnodopskim uslovima i da baba iz čista mira postane nasilna, ali obzirom da je reč o 2. Sv. ratu, mislim da ne bih trebala više objašnjavati moje stanovište.Možda je i onih 6 miliona žrtava tog rata koji je inicirala Nemčaka pošlo od toga da su možda Nemci samo malo počeli da ih ubijaju.
Ma, jok ja sam lovac, nadrljao bi medvved.
Kada bi ti bili poznati razlozi izbijanja WWII.
Nije bitno ko je inicirao rat i u ratnim uslovima postoji policija koja vrsi svoj posao, izmedu ostalog i sprecavanje nasilja.

Odgovorio sam ti i u ratnim uslovima mora postojati policija koja sprovodi zakone, mozes je nazvati kako god hoces.
U ratnim uslovima važi pravilo vanrednog stanja. A zna se kako se sprovodi taj zakon, tako da ni u tome ne vidim ništa protivzakonito i namerno nasilino za razliku od recimo Gestapo-a i primenjivanjem nasilja nad lokalnim stanovništvom.

Gde si ti stekla ta iskustva?
Kako bi sprovodila zakon? Da ne bi mozda izvela babu na sud?
Nasilje je nasilje, kada je neka zemlja u nekom vanrednom stanju, obično se zna kako se sprovode ti zakoni. Nije poenta u babi već u ponašanju kada je neka zemlja okupirana, napadnuta od strane nekih drugih naroda, država. Ne možeš me ubediti u nedostatak krivice onih koji su krenuli u osvajački pohod na tuđu zemlju i pobili narode tih zemalja.

Nasilje je nasilje, kada je neka zemlja u nekom vanrednom stanju, obično se zna kako se sprovode ti zakoni. Nije poenta u babi već u ponašanju kada je neka zemlja okupirana, napadnuta od strane nekih drugih naroda, država. Ne možeš me ubediti u nedostatak krivice onih koji su krenuli u osvajački pohod na tuđu zemlju i pobili narode tih zemalja.
Ponavljas se. Nemoj upotrebljavati izraz, frazu, floskulu nazovi je kako god hoces "prekomerna upotreba sile" nastala je na prostorima ex SFRJ gde su paravojne formacije pucale uglavnom na decu koja su se nalazila na odsluzenju vojnog rolka pored rezervista, kada je ta ista vojska uzvratila oglasile su se takozvane mirovne misije sa njenim saopstenjem uz opasku kako nije u redu da vojska na njih adekvatno uzvraca. Obicno, znamo mi da su oni prvi pucali, ali vi nemate pravo na to bilo je objasnjenje, nastavilo se sa tom praksom do danasnjih dana primer je Kosovo.
Posto ocito ne znas kako se sprovode ti zakoni red je da ti objasnim prilikom vanrednog stanja poput ratnog policija poseduje skoro neogranicena ovlastenja, postoji policijski cas, zabrana kretanja, privode se okrivljeni prekom sudu itd.
Ponasanje policije sa sadasnjeg aspekta je bilo krajnje korekno, ne bih da ulazim u nagadanja kojoj nacionalnosti je pripadao policajac, moguce je da je bio i Srbin po nacionalnost i razlogu nacina postupanja, bitno u tom dogadaju je da je baba pustena bez upotrebe zakonskih konsekvenci.
Na kraju i policajci su ljudi sa svojim vrlinama i manama, stanovista sam da su u ovom slucaju pomogli babi.

Ponavljas se. Nemoj upotrebljavati izraz, frazu, floskulu nazovi je kako god hoces "prekomerna upotreba sile" nastala je na prostorima ex SFRJ gde su paravojne formacije pucale uglavnom na decu koja su se nalazila na odsluzenju vojnog rolka pored rezervista, kada je ta ista vojska uzvratila oglasile su se takozvane mirovne misije sa njenim saopstenjem uz opasku kako nije u redu da vojska na njih adekvatno uzvraca. Obicno, znamo mi da su oni prvi pucali, ali vi nemate pravo na to bilo je objasnjenje, nastavilo se sa tom praksom do danasnjih dana primer je Kosovo.
Posto ocito ne znas kako se sprovode ti zakoni red je da ti objasnim prilikom vanrednog stanja poput ratnog policija poseduje skoro neogranicena ovlastenja, postoji policijski cas, zabrana kretanja, privode se okrivljeni prekom sudu itd.
Ponasanje policije sa sadasnjeg aspekta je bilo krajnje korekno, ne bih da ulazim u nagadanja kojoj nacionalnosti je pripadao policajac, moguce je da je bio i Srbin po nacionalnost i razlogu nacina postupanja, bitno u tom dogadaju je da je baba pustena bez upotrebe zakonskih konsekvenci.
Na kraju i policajci su ljudi sa svojim vrlinama i manama, stanovista sam da su u ovom slucaju pomogli babi.
Ja se možda ponavljam, ali ti si pogubio temu. Hvala što si mi objasnio šta je vanredno stanje, moguće da mi je to promaklo na časovima ONO i DSZ :mrgreen:

Увек су то радили. Ево и данас раде, ништа се није променило:

Screenshot_2024-02-11-08-52-52-785_com.twitter.android.jpg

Verujem da je ta priča tačna. Pa i u samoj Nemačkoj se događalo slično. Ljudi su oduvek cinkarili jedni druge. Na Zapadu ima puno toga, a konkretno Švica je dosegla vrh . Svaki pokret tvoj prate susedi, u svaku grešku prijavljuju. Kažu da samo tako može njihov sistem da funkcioniše. Poznajem ljude koji se iseliše uz Švice i zbog toga.
I nemojte misliti da je kod nas u danas nešto bolje . Ja dok sam radio, vidio sam da moj šef ima informacije i meni koje ne bi trebalo da ima. Onda sam istraživao, i posumnjao u jednog kolegu, pa izjavio samo pred njim neku informaciju, ali netačnu. I kroz nekoliko dana moj pretpostavljeni ima razgovor samnom o toj stvari. Ja mu , naravno,dokažem da nije u pravu, i ubijem dve muhe odjednom . Prvo i najvažnije, uverim se ko izdaje, i drugo pokažem da mu izvor informacija ne radi baš tačno. Kasnije otkrijem još jednog cinkaroša, i shvatim sistem.
U svakoj grupi oni imaju uglavnom dva "pevača", jer dobiju više informacija, a i kontrolišu tačnost i verodostojnost informacija onog drugog.
Tako funkcioniše u manjim kolektivima do recimo 20-tak ljudi, u većim moguće imaju još poneku krticu.
Verovatno se slično radi i u drugim sferama života, tajna policija voli da njuška ako postoji interes za to .
Probajte sličan pokus napraviti u vašem kolektivu, pa ćete videti ko je ko, samo da se na kraju ne razocarate. 😃😀😄😄

Back