Beogradska berza

jegor 23

Zainteresovan član
Poruka
315
Trgovao bi akcijama na Beogradskoj berzi ,ali mi nije sasvim jasan porez posle prodaje akcija.
Recimo da kupim akcije po ceni od 7000 din i posle ih prodam po 8000 din.Plaćam li porez za razliku,znači na 1000 din ili na kompletan iznos od 8000 din.
Koliko znam smanjen je porez na 10% za trgovanje na berzi.Pa ako treba da platim porez na 8000 din treba da zaradim 20% da bi mi stvarna zarada bila 10%.

Budi miran i ne cackaj mecku.Kilav ti je to biznis u Srbiji.To je kuca koju treba izbegavati u sirokom luku.Imas li insajderske informacije o stanju firmi cijim bi vrednostima trgovao?Slucajno ako procitas da se neko ovde hvali( ili na drugom nekom mestu na netu),znaj da te neki broker malo zesce pali ne bi li se upecao.Naravno,ovo je samo moje skromno misljenje....odluka je na tebi.Pogledasj malo ovo pa opet razmisli

Trgovao bi akcijama na Beogradskoj berzi ,ali mi nije sasvim jasan porez posle prodaje akcija.
Recimo da kupim akcije po ceni od 7000 din i posle ih prodam po 8000 din.Plaćam li porez za razliku,znači na 1000 din ili na kompletan iznos od 8000 din.
Koliko znam smanjen je porez na 10% za trgovanje na berzi.Pa ako treba da platim porez na 8000 din treba da zaradim 20% da bi mi stvarna zarada bila 10%.

Ne,porez se placa samo na razliku izmedju kupljene i prodate vrednosti.

Beogradska berza je virtuelna forma ciji je zadatak da legalizuje najgoru u istoriji otimacinu srpskih firmi, i imovine koja je generacijama sticana.

Ako si nesto oteo, i imas potrebu za legalizacijom otetog, neka ti je laka berza.

Ako mislis da igras monopol, a usput i nesto zaradis, prvo se uclani u gej17.
A onda kupuj secerane, cementare, vinograde i placeve, i ne placaj preko 3 (tri) evra. Tako ces svima staviti do znanja da imas jaka ledja.

Poslednja izmena:
Imam utisak da ljudi ne prave razliku izmedju trgovanja I investiranja. Sto se tice ovog prvog potrebno je pre svega imati smisao za spekulacije a i pravovremene informacije, dok za ovo drugo sveobuhvatna analiza fundamentalna I tehnicka. Sve u svemu nema tu lake zarade I za jedno I za drugo je potrebno znanje, iskustvo pa I sreca, ali nije nemoguce ostvariti zaradu pa I obogatiti se. :)

Back