Beogradska bankarska akademija

A kako je ljudima posle ovog fakulteta koji su imali dobar prosek? Cula sam da privatni fakluteti ,,guraju'' najbolje studente i da je od velike pomoci to sto imaju praksu... Naravno da to ne znaci da moraju pod obavezno da ih zaposle, pa zato pitam kako se oni snalaze za posao. Mada pretpostavljam da im nije lose, ekonomisti su uvek potrebni.

Imamo praksu, i u pitanju su banke, revizorske kuce, osiguravajuca drustva i sl. Sto se posla tice, trenutno je za svakog studenta ista situacije, prosto se ne zaposljava, bar ne u toj meri, ali tako je kako je. Iskreno najbolji, dakle 1 do 2 studenta dobiju zaposljenje odmah, preko porfesora, ali samo ako su zaista ''blown away''. A to nije lako. Nije poenta da naucite celu knjigu, poenta je da u malom prstu izanalizirate trziste, ekonomska desavanja trenutno u svetu i kod nas. To svakako zahteva sjajno znanje teorije plus informisanost.

Pozdrav svima!

Diplomirao sam na BBA, pa smatram da mogu da pomognem i da kazem koju rec o istoj. Znam da je realno da kao njihov diplomac budem subjektivan, ali moje misljenje je da je ovo zaista najbolji pirvatni fakultet u oblasti ekonomije kod nas i, svakako jedan od najbolja tri privatna faksa u Srbiji.

Sto se tice samih studija, program je stvarno dobar i sto je moderno da se kaze "savremen". Kao sto su vec pisali pre mene, profesorski kadar je odlican. Profesori poput Dejana Erica, Hasana Hanisa i Ismaila Musabegovica su izuzetno poznati u strucnoj javnosti. Pored njih tu su i manje poznati, a po mom skromnom misljenju odlicni profesori, kao sto su: Malisa Djukic, Zoran Grubisic, Branko Zivanovic i drugi.

Nemojte ocekivati da ce te se provuci lagano kroz tri godine studija. Necete. Da se razumemo, ako ucite koliko toliko imacete 6, ali cete i videti da je razlika izmedju nekog ko ima 6 i nekog ko ima 8 ogromna! Svakako dobicete mogucnost da steknete ogomno znanje, a koliko cete tu mogucnosti iskoristiti zavisi iskljucivo od vas.

Jedan od osnivaca fakulteta je IEN, u cijoj se zgradi BBA i nalazi, pa je ovo zapravo "privatno-drzavni" fakultet.
http://bba.edu.rs/o-fakultetu/osnivaci.html

Fakultet, zahvaljujuci IEN-u i istaknutim profesorima, ima odlicnu saradnju sa mnogim univerzitetima i institucijama iz inostranstva.
http://bba.edu.rs/medjunarodna-saradnja.html

Ne znam da li jos postoji ta mogucnost, ali ranije je postojala, da se polaganjem odredjenog broja diferencijalnih ispita na francuskom jeziku, paralelno sa diplomom osnovnih studija BBA stekne i diploma osnonih studija Univerziteta u Nici.

Sto se tice zaposljavanja i studenata, necete biti u prednosti, ali ni u zaostatku u odnosu na druge. Teska situacija na trzistu rada vazi za sve. Zanimljivo je da NBS placa skolovanje svojim zaposlenima na master studijama na BBA, te s toga mozemo zakljuciti da je diploma cenjena barem u Srbiji. Najbolji studenti iz generacije, po nepisanom pravilu, dobijaju posao na IEN-u. Sto se tice toga kako prolaze studenti koji zavrse BBA, vise o tome ima na stranici fakulteta u rubrici uspesne karijere:
http://bba.edu.rs/studenti/uspesne-karijere.html

Nadam se da sam bar koliko toliko pomogao buducim studentima koji razmisljaju o upisu na BBA.

Back