Beograđanku na Badnje veče komšija pretukao zbog psa?

*Neca Šmeca*

Iskusan
Banovan
Poruka
5.217

Beograd -- Anu Kojić iz Beograda na Badnje veče pretukao je komšija B. I. i naneo joj lake povrede, piše “Blic”.

IZVOR: BLIC SUBOTA, 7.01.2017. | 14:18

Kako navode, do incidenta je došlo jer je njenom komšiji smetao lavež psa iz njenog stana u Mirijevu.

Beogradski list ističe da Kojićeva ima tri psa u stanu i da ih šeta na smenu, što se dogodilo i u petak oko pola devet uveče.

“Kuca je ostala sama u stanu, jer sam drugog psa izvela napolje. Zbog hladnoće, ni pet minuta nismo bili van. Izašla sam iz lifta, u hodniku je bio mrak i počela sam da otključavam vrata stana. Tada me je stariji komšija sa leđa udario. Okrenula sam se, on je udario po licu i počela je da šiklja krv. Gunđao je kako mu smeta lavež”, navodi ona.

Kako kaže, komšija je na nju “nasrnuo još nekoliko puta”, ali ne zna tačno koliko je udaraca zadobila.

“Blic” piše da je Kojićeva dozivala pomoć, ali da niko od komšija nije pritekao da joj pomogne i da je svedok napada samo supruga B. I. koja ja pokušala, ali bezuspešno, da ga odvrati od napada.

Kojićeva je tu navodno pozvala policiju, patrola je došla odmah i uputili su je u Urgentni centar po povrednu listu.

Osim toga, beogradski list ističe da napadač B. I. policiji nije hteo da otvori vrata jer je tražio nalog, ali da je na kraju popustio.

Protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=01&dd=07&nav_category=16&nav_id=1217880

Овога свакако осудити због насиља.

Мада ја би забранио држање паса у становима.

Vlasnik pasa koji hoce da drzi psa u stanu u stambenoj zgradi sa vise stambenih jedinica je duzan da obezbedi zvucnu izolaciju svoje stambene jedinice....
Ako nije duzan, onda je ugrozen kvalitet stanovanja ostalih stanara.
Ako komunalna policija nema nameru niti dozvolu da reaguje na ugrozen kvalitet stanovanja ostalih stanara, po pravilu Srpskih vlasti, parola snadji se...
Tako da , lane li kuca, eto ti uznemiravanja, sluzbe ne reaguju jer nemaju osnov u zakonu da reaguju, ok, onda , posto je buka vrsta napada, i to fizickog, komsija je bio napadnut...

U slucaju napada na vlasnika, dobro je izabrao, jer da je napao dzukca koji nema svest ali nanosi stetu , bio bi varen i pecen...

Ovako , covek se tako malo ceni , zena malo vise, a do sudjenja ce joj se verovatno naci jos poneko da pomogne, pa ce ispasti da je imala polomljena rebra, ostecen zub, blaze ostecenje vida, da joj od tada srce preskace, da joj je trajno opao kvalitet kose zbog stresa i da joj se povecao broj sedih...

evo nekih komentara osoba koje STVARNO VOLE PSE

Oduvek sam želela da imam psa, ali ga nemam zato sto živim u stanu. Ne vidim zasto bih svoj izbor i ljubav prema psima nametala drugim ljudima. Osim toga i na stranu sto lavež moze da smeta komšijama, držati psa u stanu je okrutno prema samom psu, posebno ako ste ceo dan na poslu. Psima je potrebna pažnja, a u zavisnosti od vrste i prostor i kretanje.
(City Girl, 7. januar 2017 15:19)

Samo, niko ne trpi zbog mene i mojeg ljubimca. Pitam se, kako vam nije žao naših slepih sugrađana, pa im ostavljate te razgazne mine po ulici? Nemate vi ljubavi ni prema kome, ni prema toj životinji, nego vam ona služi kao psihološka nadkompenzacija, da imate neki argument kako "volite".
(Gong, 7. januar 2017 15:20)

Cek, olaksavajuca okolnost za vlasnicu je sto je drzala tri psa u neizolovanom stanu , a to je cinila u dobroj nameri da se psi druze i da kao manje prave buku, sto je ocigledno i dovelo do arlaukanja ostavljenog psa, zanemarili ga...

Da sam na mestu ovog komsije, pozvao bih arku i podneo prijavu za zanemarivanje zivotinje...
Tu itekako postoji zakonski osnov po kojem je ova vlasnica itekako zanemarila ostavljenu zivotinju...
Ako bolje razmisli taj komsija je ustvari reagovao ne na buku nego na ostavljenog psa i zanemarivanje a sve pod utiskom nove kampanje RTS , kazite ne fizickom zlostavljanju u komsiluku i zanemarivanju dece kao ljubimaca i samih ljubimaca...

- - - - - - - - - -

šta ćemo onda za petarde? ako je lavež napad (ne kažem da nije), onda je ovo pokušaj ubistva! z:((

Ako bolje pogledas, zakon zabranjuje upotrebu takvih sredstava na javnim mestima....to sad postaje logicki problem, dozvoljena je prodaja ali samo od strane ovlastenih lica, dozvoljena je prodaja punoletnim a ne maloletnim licima, ne i upotreba na javnim mestima, sto znaci nadji negde njivu pa bacaj petarde...

Ustvari vatromet, a za petarde nisam siguran da li su uopste dozvoljene...

Beograd -- Anu Kojić iz Beograda na Badnje veče pretukao je komšija B. I. i naneo joj lake povrede, piše “Blic”.

IZVOR: BLIC SUBOTA, 7.01.2017. | 14:18

Kako navode, do incidenta je došlo jer je njenom komšiji smetao lavež psa iz njenog stana u Mirijevu.

Beogradski list ističe da Kojićeva ima tri psa u stanu i da ih šeta na smenu, što se dogodilo i u petak oko pola devet uveče.

“Kuca je ostala sama u stanu, jer sam drugog psa izvela napolje. Zbog hladnoće, ni pet minuta nismo bili van. Izašla sam iz lifta, u hodniku je bio mrak i počela sam da otključavam vrata stana. Tada me je stariji komšija sa leđa udario. Okrenula sam se, on je udario po licu i počela je da šiklja krv. Gunđao je kako mu smeta lavež”, navodi ona.

Kako kaže, komšija je na nju “nasrnuo još nekoliko puta”, ali ne zna tačno koliko je udaraca zadobila.

“Blic” piše da je Kojićeva dozivala pomoć, ali da niko od komšija nije pritekao da joj pomogne i da je svedok napada samo supruga B. I. koja ja pokušala, ali bezuspešno, da ga odvrati od napada.

Kojićeva je tu navodno pozvala policiju, patrola je došla odmah i uputili su je u Urgentni centar po povrednu listu.

Osim toga, beogradski list ističe da napadač B. I. policiji nije hteo da otvori vrata jer je tražio nalog, ali da je na kraju popustio.

Protiv njega će biti podneta prekršajna prijava.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=01&dd=07&nav_category=16&nav_id=1217880

Овога свакако осудити због насиља.

Мада ја би забранио држање паса у становима.

Jok,osudice ga zbog finansijksih malverzacija.

Kakav debil ccc...

Važno je da si ti ovako bahato izjavio "i šta sad?", kao da ćeš nekoga da biješ! Evo šta sad - zabraniti držanje bilo kakvih pasa u stanovima, tj. u zgradama gde živi više od jedne porodice. Ja sam veliki ljubitelj pasa, i srećni vlasnik jednoga, ali na selu. Tamo gde mu je i mesto - u prirodi, u dvorištu, na slobodi, a ne u stanu (štenari). Ako neko ipak želi da deli prostoriju sa psom, neka to radi na svoj račun, a ne da drugi trpe nuspojave ove "ljubavi" (izmet po stepenicama, po dvorištima i trotoarima, i lavež u hodnicima i stanovima). Jel treba sad da počnu ljudi da drže po stanovima i kokoši, krave, svinje itd? U čemu je razlika?
(Laca, 7. januar 2017 15:34)

za petarde nisam siguran da li su uopste dozvoljene...

nisu, bacanje ekslozivne pirotehnike je zabranjeno u naseljenim mestima, lavež džukele ume da nervira ljude, ali petarde su napad i na ljude i na životinje

Važno je da si ti ovako bahato izjavio "i šta sad?", kao da ćeš nekoga da biješ! Evo šta sad - zabraniti držanje bilo kakvih pasa u stanovima, tj. u zgradama gde živi više od jedne porodice. Ja sam veliki ljubitelj pasa, i srećni vlasnik jednoga, ali na selu. Tamo gde mu je i mesto - u prirodi, u dvorištu, na slobodi, a ne u stanu (štenari). Ako neko ipak želi da deli prostoriju sa psom, neka to radi na svoj račun, a ne da drugi trpe nuspojave ove "ljubavi" (izmet po stepenicama, po dvorištima i trotoarima, i lavež u hodnicima i stanovima). Jel treba sad da počnu ljudi da drže po stanovima i kokoši, krave, svinje itd? U čemu je razlika?

kad čujem ''lajavog'' psa, odmah znam da je vlasnik neka debilčina, pa ni ker nije vaspitan

Poslednja izmena:
šta ćemo onda za petarde? ako je lavež napad (ne kažem da nije), onda je ovo pokušaj ubistva! z:((

Na doceku nove godine u BG, nije bilo vise od 5 petardi, a u gomili nijedna.....
Nije bilo ni hladno , ali prijatno iznenadjenje je upravo to sto nije bilo petardi, a vatromet mi je bio seljacki, ali to je vise stvar kriterijuma (zaebo sam se pa sam pre polaska pregledao vatromete u Australiji i Hong kongu.....)....

Pravo da vam kazem, malo zbog ratova, malo zbog vojske, malo zbog budala, ja zestoko izgrdim decu kad vidim da bacaju petarde.....
Jesam za to da probaju par puta, cisto da osete.....a tako obicno i urade vecina....nisam za zamenu za grudvanje....
Da je vise onih koji vuku deci ushi, a manje onih koji gledaju i dizu ramena i ruke, deca bi bila bolja a ne dohvate bejzbolke pa jos moras da ih i od toga odvikavas...

- - - - - - - - - -

nisu, bacanje ekslozivne pirotehnike je zabranjeno u naseljenim mestima, lavež džukele ume da nervira ljude, ali petarde su stresne i za ljude i za životinje

kad čujem ''lajavog'' psa, odmah znam da je vlasnik neka debilčina, pa ni ker nije vaspitan
Vredjas zene, cuvaj se.....

Na doceku nove godine u BG, nije bilo vise od 5 petardi, a u gomili nijedna.....
Nije bilo ni hladno , ali prijatno iznenadjenje je upravo to sto nije bilo petardi, a vatromet mi je bio seljacki, ali to je vise stvar kriterijuma (zaebo sam se pa sam pre polaska pregledao vatromete u Australiji i Hong kongu.....)....

Pravo da vam kazem, malo zbog ratova, malo zbog vojske, malo zbog budala, ja zestoko izgrdim decu kad vidim da bacaju petarde.....
Jesam za to da probaju par puta, cisto da osete.....a tako obicno i urade vecina....nisam za zamenu za grudvanje....
Da je vise onih koji vuku deci ushi, a manje onih koji gledaju i dizu ramena i ruke, deca bi bila bolja a ne dohvate bejzbolke pa jos moras da ih i od toga odvikavas...

super ako je tako bilo, ja to pucanje petardama za ng, a pogotovu za Božić smatram najgorim ciganisanjem

Vredjas zene, cuvaj se.....

da znaš da su to u 90% slučajeva žene :per:

Све који држе псе по становима, везао бих их ланцем око врата за терасу напољу, и терао да лају док нецркну!

Ja sam par puta spasavao nepoznate pse, ostave ih vlasnici vezane lancima na hladnom a oni stoje na uskom mestu sa 4 noge da bi smanjili dodir sa hladnim i pocnu da se dave , lanac im se omota oko vrata...
Jeste nepoznati pas, jeste opasno , moze da ujede, ali ne ujede...plasi se, ali polako , i ne ujede....
Jednom sam video psa vezao ga gazda ispred trznog centra sa jedne strane, on prosao kroz ogradu izmedju sipki i onda bila visina sa druge strane pa ga lanac kao omca drzi za vrat, a on stoji na zadnjim sapama da se ne bi udavio...
Tako stojao pola sata, ja video kad usao, vidim kad sam izasao, i hajd da mu pomognem, a inace ne savetujem, tudji pas je trostruka opasnost, prvo iz straha, drugo budala ga ucila ponasanju, trece okolnosti....
A plus sto je vlasnik trostruka opasnost.....ako proceni da mu nanosis stetu psu umesto da ga spasavas.....

- - - - - - - - - -

zašto seljanijom, mislim da se na selu tako ne slavi, to je manir gradskih cigana

Vala svaki seljos kad dodje u grad ima zelju da se cuje dok se veseli.....a stvarno na selu se tako ne glasaju......valjda je to selekcija , ko voli buku dodje u grad...
A cigani su u manjini sto se tice te buke....to sto se cini ljudima da svi cigani hoce da se igraju sa petrdama je zabluda sto posto...

Vala svaki seljos kad dodje u grad ima zelju da se cuje dok se veseli.....a stvarno na selu se tako ne glasaju......valjda je to selekcija , ko voli buku dodje u grad...
A cigani su u manjini sto se tice te buke....to sto se cini ljudima da svi cigani hoce da se igraju sa petrdama je zabluda sto posto...

pa da, i ne mislim da cigani bacaju većinom, ali to je ta ''ciganija'' slično tome što si ti povezao sa ''seljanijom''

Druze jesi Ti svestan sta pises???covek je devojku/zenu PRETUKAO znaci "sikljala je krvi"...Znaci nista diskusija, i sl. odmah BAM!!! Vidi koji god da hje razlog-to je NASILJE i to ne bas naivno...

Back