Beogradjanin kao nacionalna pripadnost na popisu?

Hoce li broj "Beogradjana" na sledecem popisu biti veci od 1%?

• Da

glasova: 9 52,9%
  • Ne

glasova: 8 47,1%

• Ukupno glasova
    17
Zasto ne?
Ako se netko moze osjecati Srbinom, zasto se ne bi osjecao Beogradjaninom?
Nacionalna odrednica intimna je stvar svakog pojedinca i vrlo je elasticna.
Ja sebe prije svega smatram bijelcem, onda Jugovicem (u smislu juznog Slavena) pa genetskim Dalmatincem i na kraju Hrvatom ustasom na papiru.

Poslednja izmena:
Zasto ne?
Nacionalna odrednica intimna je stvar skakog pojedinca i vrlo je elasticna.
Ja sebe prije svega smatram bijelcem, onda Jugovicem (u smislu juznog Slavena) pa genetskim Dalmatincem i na kraju Hrvatom ustasom na papiru.
ahhahha :zcepanje:

Pa ti si srce jedno ustaško , mačorsko...da mi je neko pričao da ujak može da mi bude simpa
dobio bi čvoger međ rogove, klompom jer nisam nešto jaka al' sam zato brza :D

Tema,
Biće nas i više od 1%, što ne bi bilo, ima nas dovoljno no se ne čujemo.

Kolega mi je jutros rekao da ce se na popisu izjasniti kao Beogradjanin i da je to vec uradio na prethodnom. Ne bi mi to bilo nista cudno da ovo nije otprilike deseti put da cujem tako nesto. Da li je moguce da je nekom gradska pripadnost toliko jaka da, iako je objektivno Srbin, njegov najjaci identitet je grad Beograd
sto, sta fali biti lokal patriota?

Zasto ne?

A čvarak, gde je tu čvarak ?:namcor:

Pazi , Beogradjanin je devalvirano kao etiketa...tako da je to samo zudnja nekih sto su brze bolje promenili licne karte na BG da se tako izjasne i u zivotu..

Jeste , takvih ima jako puno u Srbiji, takvih sto im je praziluk najmrskiji kao povrce , crkli bi gladni ali nikad u kesu da ih ne bi potsetio na poreklo...

U tom smislu Beogradjanstina kao nacionalni kreativ je masovan...

Beogradjanstina kao kulturni fenomen, je nepostojeci....tj derogiran na nivo gori i od nekadasnjih rudarskih naselja.....
Kad neko kaze da u Beogradu zive seljaci , kazem nije tacno ....jer nekad su seljaci znali da se ne lozi sirovo i vlazno drvo a zimi ti je beograd prepun lozenja sirovog drveta....
To moze samo neko ko nije seljak a nije ni gradjanin...
Znaci seljacko dete sretno sto je umaklo sa sela u Beograd...ili CGorstina...
Ili mozda ne znaju ni iz Hrvatske to za lozenje i sa Banije i Korduna, ne znam stvarno nivo kulture tih seljaka odatle.....moze se i to desiti da su jako nevesti u seljackom znanju...

Pazi kad biti srbijanski seljak postaje prestizna akademska titula u smislu poznavanja plodoreda, susenja, pripreme tla i hrane i obrade i koriscenja drveta i kamena...

Kolega mi je jutros rekao da ce se na popisu izjasniti kao Beogradjanin i da je to vec uradio na prethodnom. Ne bi mi to bilo nista cudno da ovo nije otprilike deseti put da cujem tako nesto. Da li je moguce da je nekom gradska pripadnost toliko jaka da, iako je objektivno Srbin, njegov najjaci identitet je grad Beograd

Moguće je i ima toga.

Sve je moguće, pa i takva glupost.
Samo što nešto ne verujem da su to baš rođeni Beograđani, pa time nadoknađuju taj (po njihovom mišljenju) nedostatak.
Ja sam iz Beograda, peta generacija ali niti smatram da je to moja zasluga, niti moja krivica - mogao je moj prapradeda da se odseli iz
Srema i u Kragujevac ili Novi Sad, ništa to ne bi promenilo.
Ne razumem kakve veze uopšte ima odakle je neko - Beograd, Užice, Subotica - sve je to Srbija. Moj najbolji ortak u vojsci je bio negde
iza Niša, Južna Pruga, zaboravio sam odakle tačno, al je dečko bio em pametan, em duhovit, plus dobar ko lebac.
Pokušavam da kažem da je apsolutno nebitno odakle si iz Srbije i samim tim je izjašnjavanje kao Beograđanin ili totalna glupost ili kompleks.
Jedno od ta dva sigurno...

Zasto ne?
Zato sto biti Beogradjanin nije nacija vec retardizam.

Back