eto vidis nisi ih drzala napolju vec u kuci kao sto ljudi drze u stanu psa,..samo sto ima i onih koji ne razmisljaju da u stan ne ide veliki pas vec samo mali i to oni koji se ne linjaju..moja pudla nije bila nikada bolesna a uginula je u duboke starosti i zivela je sa mnom u stanu ..i bas zato sto sam je mnogo volela,odlucila sam da posle nje necu vise da uzimam psa jer ni jedan pas ne moze da mi nju zameni..bila je prelepa i predobra malena devojcica
Nisam baš jasnije napisala zašto se protiv držanju u stanovima, zato što su vlasnici neodgovorni i samoživi i smatraju da njegovom psu pripadaju sva prava
Držanje psa znači kontrolisanje
Ne može neko da drži psa koji laje kao sumanut po hodnicima, pa ga još izvodi u 7 ujutro ili 11 uveče
Ne može da ga pusti na 100 metara od sebe
Ne može da ga vodi na dugom povodcu
Ne može da ga istrčava van ograđenog prostora
Ne sme da dozvoli da iznenada zalaje na nekoga
Ne sme da dozvoli da njegov pas ulazi u bilo čiju putanju i da narušava intimni prostor neke osobe .. jer mi to nismo dužni da trpimo
Ostavljanje izmeta i gaženje zelenih površina spada na trošak svih nas .. Tašmajdanski park i njegovo održavanje je sigurno bar 50% skuplje zbog neodgovornih vlasnika pasa, a one žene tamo što održavaju kakve torture trpe to je za zatvor
Smatram da vlasnici pasa moraju zbog svega toga da plaćaju ekstra porez i uvela bih da ako nekoga preplaši neki pas lepo gazda plati kaznu ..
Akoje ljubav, ok razumem, ali ne može preko leđa drugih da se voli, je li, on/ona voli svog psa i pusti ga 100 metara od sebe pa neko mora da računa putanju svoju i psa, pa da li će mu zasmetati, pa da li neće, pa da liće zalajati ...
I da dodam ničiji pas nije moj ili bilo čiji prioritet u životu pa da mus e prilagođavamo
Ako mora gazda mi ne moramo, nismo dužni, obavezni i nemamo potrebu