Beograđani postali pudličari?

Pse sam imala ranije, .. oboje su bili u kući i ako imamo dvorište

Moji roditelji su nakon što su psi uginuli (ženkica je dugo bila i bolesna) odlučili da neće više držati, prvo zbog vezivanja, bukvalno ga osećaš kao člana porodice a drugo nama uvek dolazi dosta ljudi i nije prijatno da ih pas dočekuje lavežom ili da ponavljaš ono otrcano neće on, realno nismo bili u stanju da ih izdvojimo od nas.. tj da ih vezujemo van kuće u dvorištu i time "štitimo" one koji dolaze kod nas
eto vidis nisi ih drzala napolju vec u kuci kao sto ljudi drze u stanu psa,..samo sto ima i onih koji ne razmisljaju da u stan ne ide veliki pas vec samo mali i to oni koji se ne linjaju..moja pudla nije bila nikada bolesna a uginula je u duboke starosti i zivela je sa mnom u stanu ..i bas zato sto sam je mnogo volela,odlucila sam da posle nje necu vise da uzimam psa jer ni jedan pas ne moze da mi nju zameni..bila je prelepa i predobra malena devojcica :zaljubljena:

eto vidis nisi ih drzala napolju vec u kuci kao sto ljudi drze u stanu psa,..samo sto ima i onih koji ne razmisljaju da u stan ne ide veliki pas vec samo mali i to oni koji se ne linjaju..moja pudla nije bila nikada bolesna a uginula je u duboke starosti i zivela je sa mnom u stanu ..i bas zato sto sam je mnogo volela,odlucila sam da posle nje necu vise da uzimam psa jer ni jedan pas ne moze da mi nju zameni..bila je prelepa i predobra malena devojcica :zaljubljena:
Da,.mom treba 160 m2 da bi spavao i jeo lol a pudli 8m2...

Ne znam šta to pas radi bez obzira na veličinu u stanu/kući, koja je razlika; ko nije razumeo. Spavaju i jedu. Nekad bace pogled na TV program, zavisi šta je u pitanju, maze se, opet jedu i spavaju, a mali oče i da se upišaju, pošto ih vlasnici smatraju igračkama na navijanje. Šteju ih 20 metara uglavnom, nose po rukama, nakon blata u parku, što je super higijenski...ma, divota, po stanu kukaju, laju i uznemiravaju komšije...mnogo više nego veliki psi. Moj ne laje u stanu uopšte, a plac u kući brani kao pravi. I ne ***** na placu, izađe i najviše voli kod komšinice....

Nisam baš jasnije napisala zašto se protiv držanju u stanovima, zato što su vlasnici neodgovorni i samoživi i smatraju da njegovom psu pripadaju sva prava

Držanje psa znači kontrolisanje

Ne može neko da drži psa koji laje kao sumanut po hodnicima, pa ga još izvodi u 7 ujutro ili 11 uveče

Ne može da ga pusti na 100 metara od sebe

Ne može da ga vodi na dugom povodcu

Ne može da ga istrčava van ograđenog prostora

Ne sme da dozvoli da iznenada zalaje na nekoga

Ne sme da dozvoli da njegov pas ulazi u bilo čiju putanju i da narušava intimni prostor neke osobe .. jer mi to nismo dužni da trpimo

Ostavljanje izmeta i gaženje zelenih površina spada na trošak svih nas .. Tašmajdanski park i njegovo održavanje je sigurno bar 50% skuplje zbog neodgovornih vlasnika pasa, a one žene tamo što održavaju kakve torture trpe to je za zatvor

Smatram da vlasnici pasa moraju zbog svega toga da plaćaju ekstra porez i uvela bih da ako nekoga preplaši neki pas lepo gazda plati kaznu ..

Akoje ljubav, ok razumem, ali ne može preko leđa drugih da se voli, je li, on/ona voli svog psa i pusti ga 100 metara od sebe pa neko mora da računa putanju svoju i psa, pa da li će mu zasmetati, pa da li neće, pa da liće zalajati ...

I da dodam ničiji pas nije moj ili bilo čiji prioritet u životu pa da mus e prilagođavamo

Ako mora gazda mi ne moramo, nismo dužni, obavezni i nemamo potrebu

Poslednja izmena:
jagodice, pudle su cista rasa

da ali ne znam šta ljudi gaje, da li su ih nabavljali kod legalnog uzgajivača ili nešto NN pudlasto odnekud ... neko ukrštanje takvih pasa
pričala sam s jednom ženom koja je imala pudlastog mešanca ne znam čega tako da možda ima i toga
ako hoćeš baš rasnog psa onda valjda sertifikat garantuje, ako je bitno da je baš rasan

Back