Beograđani... nova BUS BUS PLUS pravila ponašanja...!!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

bane k

Iskusan
Poruka
5.761
Zbog nediscipline i sve više pokušaja ( uspelih ) da se vozi za džabaka, BUS BUS uvodi nova pravila, na koja vrata će ulazite a na koja izlazite.
Primetno je da se veća pažnja posvećuje vratima na koja se ulazi, dok se za izlazak možete služiti samo onim vratima koja su otvorena... naučiće vas Đido reda, samo polako...

Nova Bus Plus pravila za putnike
Izvor: B92

Beograd -- Projekat Bus Plus koji je uveden pre 6 meseci, 15. jula ulazi u drugu fazu, kojom se uvode nove mere - na koja se vrata ulazi, a na koja izlazi iz autobusa.

10874098284ff566d3def73140022388_orig.jpg

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=07&dd=05&nav_category=12&nav_id=624015

Pa i vec sada je ogromno prisustvo kontrole. Dosta mladih su tu zaposlili, valjda zato sto nisu imali gde drugde i vise je preveliki rizik voziti se bez karte. Inace sto se ovog tice Srbi i nisu toliko losi. Eto ja recimo bio u Spaniji pre neku godinu i svi tramvaji sredjeni, klimatizovani. Naravno koristio sam karticu koju moras da ponistis na stanici na kojoj ulazis u njega. U samom tramvaju ne mozes. Ljudi moji kad je naisla kontrola to je bila opsta EVAKUACIJA, da sam ja mislio da ce neko da pogine kad su se nabili uz jedna vrata. Crko sam od smha znaci

Sa jedne strane, ok je uvesti neka pravila i insistirati na njihovom poštovanju. Naplaćivanje prevoza je takodje ok.
Medjutim....

Autobusi su stari, i često se kvare. Red vožnje nikakav, osušiš se na stanici čekajući. Doduše, nije uvek tako, ali ume da bude. Vozači, često, bahati, voze ogromnom brzinom, seku krivine, što se kaže u narodu - kao krompire da voze. O tramvajima i trolama i problemima sa njima i da ne pričam...
Šta oni u stvari naplaćuju i kako misle da stvore moderan GSP po svetskim standardima? Pa, ne može se na čatrljii izgraditi dvorac...
Ok, uveli su ove sms-ove, pa tačno znaš kada će ti bus naići, možeš kombinovati alternativni prevoz i slično... to je dobra stvar.
Ali temelji im ne valjaju.
A o tome ko se koliko "opario" i ko je profitirao i i dalje profitira od tog bus plusa, to da ostavimo za neku drugu priču...

I još nešto. Ja ne živim više u Beogradu. Ali mi roditelji žive i često idem tamo. Obično kolima, zbog dece, em je jeftinije, kad se uračuna i medjugradski i gradski prevoz, em udobnije. A šta u slučju kada idem busom? Gde ja da kupim kartu? Samo mi nemojte reći - kod vozača, jer sam dva puta, na dve različite linije, probala i rečeno mi je - ja ne prodajem karte, ja vozim. I šta onda? :think:

Meni firma svakog meseca uplati mesečnu markicu za neograničen broj vožnji i sada ja još treba da kucam kartu? A da li možda treba i da pevušim neku pesmu dok sam u autobusu? Svog tog izdrhavanja nadležnih mi je pun polni organ. Jer pre dve nedelje na liniji 105 prvi polazak nije ni ostvaren, drugi je prekinut na drugoj stanici kada je vozilo krenulo Zrenjaninskim putem. A vraćajući se sa posla video sam na raskrsnici Borča-Ovča još jedno vozilo na toj liniji u kvaru. A o onim tzv. ispravnima sam rekao da je vozač preključe vozio solo autobus bez kočnica, da je u busu nesnosna vrućina, da sa Bogoslovije u startu redovno kasne po 5 minuta minimum. I posle svega navedenog neko još ima mooda da mi nešto traži za takav prevoz?!

Нема ништа од тога.
Још једном су украли паре народу, а бус плус небулоза ће пропасти као начин чекирања карата.
Кад обезбеде нормалне бусеве, са минимумом хигијене, климом која лети хлади, а зими греје, тад ће им народ опростити и престаће да се шверцује, чупа апарате, ломи их и сл.

Meni firma svakog meseca uplati mesečnu markicu za neograničen broj vožnji i sada ja još treba da kucam kartu? A da li možda treba i da pevušim neku pesmu dok sam u autobusu? Svog tog izdrhavanja nadležnih mi je pun polni organ. Jer pre dve nedelje na liniji 105 prvi polazak nije ni ostvaren, drugi je prekinut na drugoj stanici kada je vozilo krenulo Zrenjaninskim putem. A vraćajući se sa posla video sam na raskrsnici Borča-Ovča još jedno vozilo na toj liniji u kvaru. A o onim tzv. ispravnima sam rekao da je vozač preključe vozio solo autobus bez kočnica, da je u busu nesnosna vrućina, da sa Bogoslovije u startu redovno kasne po 5 minuta minimum. I posle svega navedenog neko još ima mooda da mi nešto traži za takav prevoz?!

И мени али је буквално никад не куцам.
И ником ништа.
Ни један кондуктер ми није ни ''к'' од казне поменуо.
Само ми је један, једном, рекао да бих као требала да куцам али је звучао превише необавезно па ми је на једно уво ушло, а на друго изашло.

Ulazenje na neka a izlazenje na neka druga vrata je nekada i bilo... Nego je onda sve pusteno u haos.

Nije to izmislio bus plus, nego je to red - koji neki dozivljavaju kao atak na ne znam ni ja sta.

То је ред који може да се спроводи само ако на свакој линији буде бар три пута више аутобуса него раније јер у условима хаоса од београдског гсп-а, препуњених бусева и аутобуса који се чак и на неким веома прометним линијама дуго чекају, то није могуће спровести.

Кад у бус треба да уђе 30-40 путника, како мислиш да се изведе тај преформанс уласка само на предња врата?
Да бус стоји на станици по 5 минута?
Шта ће онда бити с редом вожње?

aj da se vratimo na voznju konjskim zapregama. to bi bilo najbolje. :D

. . ., pa neka srede saobracaj da nema guzvi, pa neka uvode pravila.

Pa sta drugo i rade? Ada most je tu, kineski ce da bude za 2 godine, obilaznica valjda isto tako nesto. Ostace samo automobili po centru - na dovoljno mostova. Smatram da je most Zemun - Borca pet puta saobracajno znacajniji od Ada mosta, ali ja nisam mogao da uticem na redosled radova.

Ono sto je vrlo moguce usporilo kineski most je - zemljiste. Blize reci, PKB-ovo zemljiste, PKB-a koji je trebalo da bude do kraja ocerupan i prodat (predat?) "postenim" tajkunima raznih boja. Grad je pre godinu dana prekinuo to i preuzeo kontrolu, tako da pristupni putevi mogu da se prave. Znamo da most bez pristupnih puteva nije nista vise od slike.

Poslednja izmena:
То је ред који може да се спроводи само ако на свакој линији буде бар три пута више аутобуса него раније јер у условима хаоса од београдског гсп-а, препуњених бусева и аутобуса који се чак и на неким веома прометним линијама дуго чекају, то није могуће спровести.

Кад у бус треба да уђе 30-40 путника, како мислиш да се изведе тај преформанс уласка само на предња врата?
Да бус стоји на станици по 5 минута?
Шта ће онда бити с редом вожње?

Sada prvo na svim vratima putnici izlaze - i laktaju se i guraju da bi to uopste uspeli da izvedu - a vreme tece, zar ne?

Sa vratima za ovo i za ono - barem na jedna vrata bi se odmah ulazilo, tako da ukupna vremenska razlika je... pa sumnjam da je velika.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back