Najnoviji slucaj,od pre par dana,kada u Makedonskoj ulici,tesko povredjen decak,
kome je sa fasade jedne zgrade,pao komad betona na glavu.Proci ulicama nasega grada,a ostati nepovredjen,uskoro ce biti udarna novinska vest.Devedesetih godina
proslog veka,izvrsen je otkup stanova,u nasem gradu.Pre donosenja ovog zakona o otkupu,te zgrade,koje su komunisti nacionalizovali,otevsih ih,od ranijih pravih vlasnika.
Da bi tadasnja vladajuca struktura (dedinjski geto),mogla da otkupi vile na deinju,u
kojima su bili smesteni,oni su doneli zakon o otkupu stanova.Naravno,za male pare,
dobili su mogucnost,da umesto da vrate otete vile dedinjske,da ih se domognu u trajno vlasnistvo.
Tada su omogucili i ostalim stanarima,da otkupe stanove,u zgradama,koje niko nije
odrzavao od pre dugog svetskog rata.E sada,te zgrade trulih fasada,grad se "odrekao"
rekavsi,vi ste sada vlasnici,pa sredjujte fasade vasih zgrada,mi sa tim nemamo
nista.I sta dalje biva.Gradjani (vlasnici stanova) bore se sa svojim prebednim
platama i penzijama,za goli zivot.U medjuvremenu,sa fasada zgrada,sa krovova
visespratnica,otpadaju komadi betona,delovi,pa cak i celi balkoni.Celnici grada
beograda peru ruke.Kazu mi nismo krivi,vi ste vlasnici.A mi,gradjani beograda,
hodamo ulicama nasega grada,kao u onom nekada cuvenom filmu "Nadnica za strah".Svakog momenta,preti nama,ili nekom clanu nase porodice,da mu padnu
delovi sa fasade neke zgrade.Najmanje sto moze da nam se desi,to je da ostanemo
zivi,ali sa teskim,mozda i dozivotnim povredama.Decak koji je pre neki dan,stradao
u Makedonskoj ulici,nije pokrenuo savest,"oceva" nasega grada.Nije im proradila savest.Dali su doduse izjavu,da grad beograd,nema sredtava za sredjivanje tih
fasada,koje prete zivotima gradjana beograda.Ne.Oni mirno,sa smeskom,cekaju
izgradnju "beograda na vodi",cija izgradnja se ceni,na cetiri milijarde evra.Ali za
beograd na "kopnu",sory -NEMA PARA --KAKO VI TO NE RAZUMETE,majku mu
boziju,sto bi rekao JB.Tito,da je jos ziv.!!!

kome je sa fasade jedne zgrade,pao komad betona na glavu.Proci ulicama nasega grada,a ostati nepovredjen,uskoro ce biti udarna novinska vest.Devedesetih godina
proslog veka,izvrsen je otkup stanova,u nasem gradu.Pre donosenja ovog zakona o otkupu,te zgrade,koje su komunisti nacionalizovali,otevsih ih,od ranijih pravih vlasnika.
Da bi tadasnja vladajuca struktura (dedinjski geto),mogla da otkupi vile na deinju,u
kojima su bili smesteni,oni su doneli zakon o otkupu stanova.Naravno,za male pare,
dobili su mogucnost,da umesto da vrate otete vile dedinjske,da ih se domognu u trajno vlasnistvo.
Tada su omogucili i ostalim stanarima,da otkupe stanove,u zgradama,koje niko nije
odrzavao od pre dugog svetskog rata.E sada,te zgrade trulih fasada,grad se "odrekao"
rekavsi,vi ste sada vlasnici,pa sredjujte fasade vasih zgrada,mi sa tim nemamo
nista.I sta dalje biva.Gradjani (vlasnici stanova) bore se sa svojim prebednim
platama i penzijama,za goli zivot.U medjuvremenu,sa fasada zgrada,sa krovova
visespratnica,otpadaju komadi betona,delovi,pa cak i celi balkoni.Celnici grada
beograda peru ruke.Kazu mi nismo krivi,vi ste vlasnici.A mi,gradjani beograda,
hodamo ulicama nasega grada,kao u onom nekada cuvenom filmu "Nadnica za strah".Svakog momenta,preti nama,ili nekom clanu nase porodice,da mu padnu
delovi sa fasade neke zgrade.Najmanje sto moze da nam se desi,to je da ostanemo
zivi,ali sa teskim,mozda i dozivotnim povredama.Decak koji je pre neki dan,stradao
u Makedonskoj ulici,nije pokrenuo savest,"oceva" nasega grada.Nije im proradila savest.Dali su doduse izjavu,da grad beograd,nema sredtava za sredjivanje tih
fasada,koje prete zivotima gradjana beograda.Ne.Oni mirno,sa smeskom,cekaju
izgradnju "beograda na vodi",cija izgradnja se ceni,na cetiri milijarde evra.Ali za
beograd na "kopnu",sory -NEMA PARA --KAKO VI TO NE RAZUMETE,majku mu
boziju,sto bi rekao JB.Tito,da je jos ziv.!!!