Београдизација Београда

• Začetnik teme Začetnik teme lider
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lider

Poznat
Poruka
7.767
Натера ме тема о "Руском Цару" да отворим ову и то са намером да мало раздрмамо беграђане.
Немам ништа против људи који су запосели Београд али ме иритира наше ћутање.
Ај сад као шатро Београд је метропола.Аха, само што није.
Београд је жртва субкултуре и за то смо сами помало криви, дајте тргните се мало.
Београђани имају своје земљаке.
Када год сам био у прилици да запослим некога или да нешто помогнем (осим ако није некаква болест), запошљавао сам искључиво своје земљаке.И то ни мало нежно са питаљем одакле си?
Одакле су ти родитељи?
Ненормално је да у Националној установи културе директор буде Црногорац.
Мало смо побркали лончиће, то су сада друге државе, ајте ви лепо па директорујте код вас...

Натера ме тема о "Руском Цару" да отворим ову и то са намером да мало раздрмамо беграђане.
Београд је жртва субкултуре и за то смо сами помало криви, дајте тргните се мало.
Када год сам био у прилици да запослим некога или да нешто помогнем (осим ако није некаква болест), запошљавао сам искључиво своје земљаке.И то ни мало нежно са питаљем одакле си?
Одакле су ти родитељи?
Мало смо побркали лончиће, то су сада друге државе, ајте ви лепо па директорујте код вас...

dechko,kada bi sve crnogorce koji su direktori kojekakvih nacionalnih ustanova u Srbiji,
a pre svega u Beogradu otpustio,ne bi nigde imao ni jednog direktora...
Veljovic - direktor policije nek ti bude prost primer...

Хвала за ово "дечко".
А што се тиче директора, па мала ли је Србија?

nema na chemu...
a Srbija nije mala koliko ima Crnogoraca direktora...
samo zagrebi,odmah ispadaju...ne brini...

- - - - - - - - - -

Beogradjani su pobijeni i rasterani jos 1945.
Ne vidim ko bi mogao da "beogradizuje Beograd" danas.

nazhalost niko...malogradjanshtina na sve strane...
a shto je najgore,masa rodjenih beogradjana se ponasha kao da su doshli iz Vlasotince,ili iz neke vece vukojebine...
stoka baca smece po ulici,po prevozu,lome,gaze,ne poshtuju nikog...
a to nema veze sa tim odakle si,vec da li si vaspitan ili ne...i da li imash mozga...

Ретки су становници БГД који вуку порекло са територије града бар пре 2.СР.......
Али тако је у сваком већем граду у свету.....
Проблем је кода нас, и то не само у БГД, што владају они који су дошли са Титовом 6.личком,2 црногорском ( и да не набрајам све дријекавске бригаде) и њихови потомци. За ових 60-так година успели су да униште грађанску Србију а богами и ону сеоску.....
Што се мене тиче чим их чујем како говоре дријекавицама згаде ми се......

Вељовић је из Дежеве код Новог Пазара....
kak'e sad to veze ima....to ne znači da nije crnogorac.

Ретки су становници БГД који вуку порекло са територије града бар пре 2.СР.......
Али тако је у сваком већем граду у свету.....
Проблем је кода нас, и то не само у БГД, што владају они који су дошли са Титовом 6.личком,2 црногорском ( и да не набрајам све дријекавске бригаде) и њихови потомци. За ових 60-так година успели су да униште грађанску Србију а богами и ону сеоску.....
Што се мене тиче чим их чујем како говоре дријекавицама згаде ми се......

e bravo :)

nema na chemu...
a Srbija nije mala koliko ima Crnogoraca direktora...
samo zagrebi,odmah ispadaju...ne brini...

- - - - - - - - - -

nazhalost niko...malogradjanshtina na sve strane...
a shto je najgore,masa rodjenih beogradjana se ponasha kao da su doshli iz Vlasotince,ili iz neke vece vukojebine...
stoka baca smece po ulici,po prevozu,lome,gaze,ne poshtuju nikog...
a to nema veze sa tim odakle si,vec da li si vaspitan ili ne...i da li imash mozga...
Тачно.

Слажем се да се доста београдске деце понаша идијотски.
Мислим да то нема везе са пореклом већ са домаћим НЕваспитањем.
Ја сам своју децу учио да не смеју ни папирић да баце на улицу, данас моја деца уче своју децу.
Немамо други град. И да хоћу заиста немам где да одем.Немам рођака са села (што и није похвално у овом бедаку)...а лепо би ми чучнуло које прасенце, лук и сл.

Одакле су ти родитељи?

jevrejima i psima ulaz zabranjen?!:)

Чињеница је да је врло мало уистину старих београдских породица, и да је Београд град који се у задњих два века ширио пре свега приливом људи из других крајева.

Но, није проблем у "дођошима", него да ли су или нису неки од њих прихватили правила понашања и начин живота великог града, или су покушали и једнако покушавају да наметну нека своја правила, која нису ни она стара ни "провинцијска", јер, и у другим крајевима има много, заправо је већина, честитих породица, с лепо васпитаним светом.

Проблем је, дакле, заправо, у лошем домаћем васпитању, одакле год да неко потиче.

Слажем се да се доста београдске деце понаша идијотски.
Мислим да то нема везе са пореклом већ са домаћим НЕваспитањем.
Ја сам своју децу учио да не смеју ни папирић да баце на улицу, данас моја деца уче своју децу.
Немамо други град. И да хоћу заиста немам где да одем.Немам рођака са села (што и није похвално у овом бедаку)...а лепо би ми чучнуло које прасенце, лук и сл.

Dushko Radovic koji nije bio rodjeni Beogradjanin je rekao: Beogradjani,ne morate da chistite Beograd,dovoljno je da ga ne prljate!

Чему цинизам?

iz dva razloga...drugi je shto chekam vecheru i izeo bi opanak od svinjsku kozu:)))

zar iko ima iluziju da moze zaustaviti migracije,zaustaviti planetu da se okrece.ne bih o studiji izvodljivosti,vec o posledicama...katastrofalnim.stagnacija vodi nazadovanju drushtva u svim segmentima.
ukoliko "beogradzani treche generacije" imaju zelju za promenom....neka sav priliv kapitala usmere na druge gradove...krushevac,srbobran recimo :)

uz muzichku podlogu...

није проблем у "дођошима", него да ли су или нису неки од њих прихватили правила понашања и начин живота великог града

eto poente :)

to je dosta ozbiljna stvar, ali se analogija prenosi na svaki recept - klopa je ukusna samo ako se sledi recept i ponekad dodaju tu i tamo po neki začini...ali ako se recept menja totalno, a ostaje istog naslova - onda nema više originalnosti prvobitnog, gubi se identitet i podmeće se neki novi, najčešće potpuno bezvezni.
to je slučaj i sa beogradom.

Ja se javljam kao jedan od takvih. Ali ne razumem ovakvu temu. Kakve veze ima ko je kad dosao u Beograd. Ajde sad ja mogu da kazem kako su stari Beogradjani iskljucivo oni koji su ziveli u sadasnjem centru dakle tamo do slavije i malo posle, Dorcol, Savamala, Bara venecija a sve ostalo su dodjosi. Novi Beograd to nista to su bile njive, mocvare i praznina. Svako moze tako da uvede neki standard od kad se racunaju pravi beogradjani a od kad su poceli dodjosi. Cemu ta neka mrznja.

Суштина питања и јесте то да ли су се "они" прилагодили нама или смо ми постали"они".
"Ми" никад нећемо постати "они", то је суштина питања.

Што је више "нас", с добрим домаћим васпитањем, одакле год пореклом потицали, то боље.
:)

Back