Beograd

Ovo za kafu i vodu je netačno, Beograd je grad koji ne spava. Može da jede i pije u svako doba dana i noći. I to dobro.

Za muzeje se slažem - katastrofa, tragedija i blam.

Kafici su super, nemaš pojma. I to ljudi naprave super kafić od ničega, u dvorištu ili šupi, ofarbaju stolice u nekoliko boja, zaposle fine klince, i sve to ima neviđeno stila. Beograd po tome liči na Berlin, taj opušteni fazon. Beograđani baš umeju da naprave kafić. Samo ti ne umeš da ga/ih nađeš : )

Ja igram, kad sam u Beogradu :) I moji drugari... Možda si otišao u klub u 8 uveče? To je rano za Beograd.

Taksi je najbolji na svetu - relativno jeftin (u poređenju sa evropskim prestonicama), a svi taksisti su intelektualci sa individualnim i originalnim pogledom na svet. Uvek dobiješ mnogo više nego što si platio : )

Haos i slojevi i jesu oznake velikog, starog grada...

Ali ako je tebi NS vrhunac ludila :lol: što da ti uopšte još nešto pišem o Beogradu...

Tradicionalni, 42. Međunarodni sajam pčelarstva „Tašmajdan 2016” održava se od 28. septembra do 3. oktobra

vec deceniju kupujem med od `mog` pcelara, iz prostog razloga - najbolji je...ovo kupih danas
1_49168795_thumbnail_image-0-02-05-d0ede1f7b8630da23d53b6ecdb1674851105f45c7124f6b4bb64405a21cf8e61-V.jpg

Tradicionalni, 42. Međunarodni sajam pčelarstva „Tašmajdan 2016” održava se od 28. septembra do 3. oktobra
vec deceniju kupujem med od `mog` pcelara, iz prostog razloga - najbolji je...ovo kupih danas
1_49168795_thumbnail_image-0-02-05-d0ede1f7b8630da23d53b6ecdb1674851105f45c7124f6b4bb64405a21cf8e61-V.jpg

Grebo. Prošlog meseca kad sam se vraćala iz Leskovca, videla sam pored auto-puta na ulazu u Beograd veliki bilbord na kom piše
POLITIČARI DABOGDA VAM KAŠIKA UPALA U FALSIFIKOVANI MED!
Nažalost nisam uspela da pročitam i ko je "bacač kletve"
Jel zna tvoj pčelar o čemu se radi

...ja samo ovde prepoznajem med i ovo sace u medu...sta je ostalo? kakve su im cene, sto sakri da ne vidimo koji su?

...doduse trenutno imam u kuci jedno 2 ipo kg meda raznog...neki se usecerio neki nije jos...a valjda i nece, pojescu ga :)

...ja samo ovde prepoznajem med i ovo sace u medu...sta je ostalo? kakve su im cene, sto sakri da ne vidimo koji su?
da ne dobijem packe od kuce zbog reklame...a koj me pita, reci cu mu koji je pcelar, i telefon...inace, kad nije sajam u bg, mesecno dolazi u bg i raznosi med po kucama ko mu naruci od musterija.

cene-
bagremov i sumski 900d
bagremov sa sacem 1000d
livadski 800d
mladi orascici u medu 250d/flasica
propolis tabletice hand made, 150d
...a videh carobne svece od saca...250d veca, manje jeftinije...ne kupih ali cu ici da kupim, prelepe su

da ne dobijem packe od kuce zbog reklame...a koj me pita, reci cu mu koji je pcelar, i telefon...inace, kad nije sajam u bg, mesecno dolazi u bg i raznosi med po kucama ko mu naruci od musterija.

cene-
bagremov i sumski 900d
bagremov sa sacem 1000d
livadski 800d
...a videh carobne svece od saca...250d veca, manje jeftinije...ne kupih ali cu ici da kupim, prelepe su

...te tabletice propolisa bi mi bile zanimljive, med ok, kad potrosim sto sam nadobijala da znam gde je i ciji je dobar...
...a te svece, zasto su carobne...onako ih ti zoves samo carobne ili su nesto sporijegoruce ili sta?

...te orascice u medu ja ne bi smela zbog stitne, meni je sve sto ima dodatka joda strogo zabranjeno....cak i voda u koju je dodat...

cene-
bagremov i sumski 900d
bagremov sa sacem 1000d
livadski 800d

Pa što?
Ima tema gde se predlažu dobri restorani.
Šta je loše da nam ti predložiš dobrog pčelara?

- - - - - - - - - -

Inače kad smo kod meda...
Ne znam da li ste vi primetili ali ove godine je bagrem cvetao dva puta (drugi put pred kraj avgusta, to sam prvi put u životu videla).Znači puno meda će biti

Grebo,nasla sam tvog dobrivoja. Uzeh bagremov onaj momak mi nudio da probam al sta mi vredi, bolesna sam, 2 dana i noci sam imala temperaturu, sad samo slinavim i kasljem ko konj. Uzeh "na slepo" jer osecam samo da je sladak :lol:
Dal je i ukusan zna2u tek kad me prodje ovaj uzas.

cene-
bagremov i sumski 900d
bagremov sa sacem 1000d
livadski 800d

Ne znam dal je moje "zevanje" u tegle pa telefon pa u tegle pred onim momkom ili to što sam rekla da dolazim po preporuci nešto doprinelo, ali ja bagremov dobih za 800.
Bilo mi malo bzv. kad me pitao ko ga je preporučio. Šta sam trebala da kažem? Greba sa Krste :lol:
Rekoh samo jedna prijateljica. :malav:

- - - - - - - - - -

Inače, stvarno je lep med. Tek sam sinoć uspela da osetim i ukus.
Ne pamtim kad sam ovako bila bolesna.
Šteta što ne uzeh više propolis kapi

ja se isfoliro kao sta nema nigde po 700, i chile kao aj moze,2 bagrema 1400:manikir:

- - - - - - - - - -

ove godine je bio mraz kad je cvetao bagrem pa ga nije ni bilo nesto,il je proslogodisnji il muljaju

Ne poznajete svoj rodjeni grad ili ste dosljaci ili ne zivite u Beogradu, kada ovako negativno pisete o Beogradu.
Potrudite se malo.Razgledajte Beograd, procitajte nesto iz njegove istorije, sedite u turisticki otvoreni autobus
koji ce vas provesti kroz Beograd i shvaticete koliko ste u zabludi.Beograd je moj grad i pun je lepih i jedinstvenih mesta.
Sam polozaj na dve reke i na 29 brda i brezuljaka,od toga 8 najpoznatijih brda
( Labudovo,Banovo,Julino,Kanarevo,Banjicko,Dedinje,Topcider, Stojcino ) cini ga zanimljivim, a da ne pricam dalje.

Imate temu bas na ovom pdf-u, o Znamenitostima Beograda

http://forum.krstarica.com/showthread.php/758146-ZNAMENITOSTI-BEOGRADA
Este čuli?!?!

:rtfm:

Nina strah i trepet
:rotf:

Šta vam se svidja u prestonici?Meni?Ništa.Evo, u pet ujutru ovde ne možeš da popiješ kafu, kupiš flašicu vode“.
Muzeji vam ne rade, kafići vam liče jedni na druge, a na ono što zovete splavovi puštate da uđe duplo više ljudi nego što može da primi. U klubovima se svi samo merkaju, niko ne igra, a kada izađem smrdim kao tvor na dim od duvana.
Čak i da su najlepše devojke, ne razumem kakve biste turiste time želeli da privučete.Siv grad.
Grad prljav, gradski prevoz nejasan.Paris :D Prelep,Novi Sad isto! Beograd nosi ožiljke svoje istorije. Nije mu se dalo da bude velelepan. Slojevit je i haotičan. Sve je odjednom - i srednjovekovno utvrdjenje, i turska kasaba, i pratilac bečke mode, i socijalistički konstrukt i modernistička improvizacija i utočiste za nuždu i muku. Bolje mu nije moglo ni biti. Za to nismo mi krivi. Ali uz to je i zapušten i prljav i ispljuvan i ussran. E, za to jesmo krivi.
Šta vam se svidja u famoznom Beogradu,a šta ne?

ne svidjaju mi se shabani koji dodju i serru po svemu u BEOGRADU ali nikako da se vrate u svoje predivne varosi sela gradove mesta odakle su dosli da se grbavbe po BEGEu...
moz misliti...
najvise volim praznike kada ti isti nazovi beogradjani odu kuci i ostave grad nama koji rezevni grad nemamo ! tamo u Babusnici ili gde god sigurno rade muzeji od 00-24

I Beograd i Novi Sad su puni celavih kriminalaca i kojekakvih nakaza koji su se jedini okoristili od tranzicije, ali Beograd je ipak kao mesto koje je uzelo najvise od ostatka Srbije zasluzio da uz sve dobre stvari prihvati i sav taj ljudski talog koji se godinama stvarao.

Back