Beograd: Zabrana prodaje alkohola noću

Znači,čitam neke random vesti o ovome na jednom sajtu i bacam pogled na komentare i naravno za oko mi je zapao jedan komentar koji me je totalno izbacio iz takta :

Gospodo omladinci, umesto sto ovde galamite o prodaji "vaseg nacina zivota" za koga nikoga nije briga, o mladima koji se toboze negde okupljaju na coskovima pa lome automobile i o tome kako ce neko da vas silom tera da prolazite kroz golgotu ranog ustajanja, bolje vam je da se ugledate na vase vrsnjake iz civilizovanih zemalja koji se ne okupljaju da lome automobile i kojima na pamet ne pada da zive kao propalice spavajuci do podne i bančeći po celu noc, nego razmisljaju pozitivno pa naprave nesto od svog zivota. Niko vam nece doneti posao, pare ili sta vam vec treba da srebrnoj tacni, nego treba vi sami da ih stvorite. Sto cete tesko uspeti ako izlazite u 10 uvece i spavate do podne. Nece ni "roditelji" koji vas izdrzavaju vecito da zive

Znači apsolutno je sada nebitno šta ja mislim sada o ovoj zabrani,ono što je poenta je da ne mogu da se načudim jadnom inteligencijom ljudi koji postuju ovako nešto.Pa da li ova mizerija ima iole obraza kada piše ovako nešto?
Da li se ovaj gospodin matorac oseća iole odgovornim za to što " mi bančimo cele noći i ustajemo kasno".
Da li on i njegova generacija imaju trunke odgovornosti što su nam kreteni vodili državu i dozvolili da je do posla danas u Srbiji zaista teško doći
Da li je i on u svojoj mladosti preživljavao ratove,sankcije,ubijanja,zatvorenost zemlje,nemogućnost putovanja i tako te sitnice
Da li smo MI odgovorni što sa svojih 5-10 godina starosti nismo mogli uticati ama baš ni na šta
Ja već imam u glavi sliku zadovoljnog matorca koji je uživao u svim blagodetima socijalizma,proputovao pola sveta,imao novca za normalan život,a sada jednostavno pati od natrljavanja nama na nos kako smo mi nesposobni za tako nešto.
Muka mi je od ovakvih dripaca zaista...
Izvinjavam se što je post malo možda off topic,ali sam se zaista zabezeknuo nivoom gluposti i besmislene reakcije na recimo predlog zabrane točenja alkohola u kasne sate ...

Haha,ovo zabraniti,a idalje je maloletnicima dozvoljeno da kupuju alkohol. Npr u SAD-u mladji od 21 godinu ne mogu da kupuju alkohol,a u Srbiji mogu i deca od 12,13 godina...
Jedino luda Srbija nema regulisan zakon o tome,svi ostali imaju :
http://en.wikipedia.org/wiki/Legal_drinking_age

Postoji kod nas zakonska zabrana da se maloletnicima prodaju odredjene stvari. Ne mogu sad da trazim propise, ali znam da je ograniceno na 18 godina. Druga stvar da li se to bas uvek postuje.

Back