BEOGRAD STVARA NAJVEĆI TRGOVINSKI DEFICIT SA INOSTRANSTVOM !!??

bane k poješće te mržnja. :D
Ko ti je kriv što si nesposoban pa svoje frustracije iskaljuješ na Beogradu i Beogradjanima. Lepo sam ti već savetovao da tu energiju umeriš na nešto korisno umesto besmislene pljuvačine. Vidim da se uopšte nisi osvrnuo na činjenice koje sam izneo u prethodnim postovima nego si nastavio budalaštinama.

Ukoliko nisi u stanju da se izboriš sa tolikom količinom mržnje i frustracija, savetujem ti da potražiš stručnu pomoć. Ne znam da li ima kakva ustanova u tvom mestu - ako nema dodji slobodno u Beograd. Ovde postoji Institut za mentalno zdravlje. Nalazi se u Palmotićevoj ulici na broju 37.

Lep pozdrav iz Beograda !
Ko o čemu, dejan 011 o frustracijama. Imaš li još ponešto osim što trubiš jedno te isto, frustracije pa frustracije !
dejane, i još po neko osim mene stavio ti je do znanja da nisi u pravu, ali ti svakako imaš pravo da teraš po svome, ja ti to ne branim.
Reklo bi se nakon ovog našeg kratkog razgovora da su te tvoje frustracije ipak tvoje stanje a ne moje !
O kakvim činjenicama ti govoriš? Osim ako za tebe nisu činjenice da je BG predodređen da sisa ostali deo Srbije umesto da bude lider i primer u pravom smislu reči. To smo, dragi moj dejane, svi mi s pravom očekivali, da nas povedete i izvedete iz bede kao mesto gde se donose sudbonosne odluke za sve nas. Umesto toga, dobili smo, ŠTA ? Deset godina rasprodaje koa na buvljaku, sve što je moglo i vredelo prodato je a da se niko ovde nije pitao ni za šta.
Uostalom, možda ja i ti treba da prekinemo jer ti stvarno nisi persona koja može kvalitetno da razvije priču. I za kraj, nemoj da te boli činjenica da više BG nije onako omiljen kao što je to na početku zaista bilo. Naivno smo verovali da je tu skoncentrisano ZNANJE, KREATIVNOST, MORAL, KARAKTER, a sad svi možemo da vidimo da je BG ustvari jedna žabokrečina koja srljajući za novcem i materijalnim vrednostima pogubila razum i kompas i srlja već duže u propast. Nije meni više stalo do Vas, ko vas ebe, meni je problem što Vi za sobom neminovno u propast vučete ostatak Srbije, od koje svakim danam otpadaju komadići, jedan po jedan.

Dakle, Srbija danas umesto istinske elite koja bi trebalo da je u glavnom gradu, ima jednu mešavinu koja nit smrdi nit miriše, i ne čudi se onda što Vas svakim danom s pravom preziremo sve više i više. Umesto što vređaš i lupetaš, malo se zamisli i razmisli dokle tako može !?

Београд као геополитички центар сувише је значајан и моћан за сада малу државу, Србију.

Зато је неопходно изместити политички центар Србије из Београда,
односно да неки други јужнији град буде главни град.

Али је проблем што ће Запад тада одвојити Војводину,
што им и јесте идеја.

У сличној ситуацији је била Турска када је преместила свој центар из Истамбула
у Анкару.
Да то нису учинили држава би им се распала као Византија.

Будући да не постоји начин да се политички центар Србије премести из
Београда, Србија ће се сигурно распасти.

Београд као геополитички центар сувише је значајан и моћан за сада малу државу, Србију.

што им и јесте идеја.

у Анкару.

Turska je ipak sila sa 80 milona stanovnika,ima uvek aktivnu i politicku i vojnu podrsku SAD,imaju u stanovnistvu razradjenu do perfekcije sklonost ka radu i trgovini,patriotizam je na visokom nivou,rade sta hoce( Kipar,Kurdi,provociranje Grcke non-stop po ostrvima...).Ne mozemo se bas porediti sa njima.Kemal Ataturk nije centar drzave premestio iz geopolitickih razloga nego da ne povredi osecanja pravoslavnog zivlja,znajuci znacaj koji ima exCarigrad.To nije znaci strateska odluka sa ciljem da sacuva drzavu u celovitosti.On je tim izmestanjem dobio sirom Zapada samo pozitivne kritike.

Nas predsednik je rekao javno,pre par meseci,da smo mi drzava koja ne moze da zivi bez kredita.Eto,razmisljanja sa najviseg mesta i zakljucka normalnih ljudi,koji vide kuda to moze i kuda uopste vodi.Takvoj Srbiji svakodnevno izmestanje Beograda u Kragujevac ili Kragujevca u Beograd ,ne moze sigurno pomoci.

што им и јесте идеја.

у Анкару.

Nisi u pravu ( ili samo delimicno).

Tusrka ,ova moderna, nova je drzava, Ataturk je to savrseno pametno uradio, ali je mogao tako.

Ja zivim u Nemackoj, Nemacka je totalno decentralizovana drzava ,uspesna i privredno,ekoloski,a i kulturoloski.

Ako uzmes za prmer Italiju ili Spaniju vidis da i i te drzave imaju po dva glavna grada.

Rim je nevazan,vazan je samo po kulturi, Milano drma,zari i pali.

Barselona je na istom nivou kao i Madrid.

Moj bi predlog bio da se napravi neka decentralizacija. Neka Beograd ostane glavni grad,ali
neka se izmeste vazna ministrastva na Jug , ali i Sever Srbije. Citaj Nis,Leskovac.Novi sad,Subotica.

U redu je meni da predsednik zivi u prestonici, ali bi Gljivica (Dacic) mogao sa celim ljuCtvom u Vranje
ili Nis. Isto vazi i za druga ministarstva, ali i Apelicaone,Ustavne Sudove,,centrale kompanija i slicno.

Konačno razumni komentari nekoliko poslednjih posetilaca, ovde naravno ne mislim na dejana 011, naprotiv. Sve ovo ide u prilog tezi da BG nije takav kakav je danas plod nekakve posebne pameti, već skoncentrisane moći na jednom mestu i zloupotrebe mesta koje je BG trebao da ima. Veoma je lako sada nakon svega, nakon rasprodate celokupne Srpske imovine, nakon godina prelivanja ( slivanja ) celukopnog novca u BG, da se pominje nekakva ravnopravnost ili nekakva nesposobnost ostatka Srbije.
Licemerno je ponižavati ( kao što to čini skorojević 011 ) a da se pritom ne uzme u obzir sve gore navedeno i sva ta veštački i na silu izazvana i nametnuta pamet i superiornost BG-a.
Možda je već i počelo nešto da se dešava i da se kreće ka normali, a to vidimo po tome što polako padaju naduvane cene kvadrata u BG-u, verovatno ponestaje budala koje su spremne da daju nerealne pare za nešto što realno nema tu vrednost.

bane k
ti si jedan iskompleksirani seljober koji ništa u životu nije postigao, pa krivi druge za sopstvene životne promašaje. Šta da ti radim, sam si kriv zbog toga. Nema Beograd veze sa tim. Ti ćeš i dalje biti luzer kako god okreneš. Pogledaj se samo, otvorio si ovu nebuloznu temu i lupaš gluposti za medalju. Bolje idi radi nešto korisno, s obzirom da ovim lupetanjem i jeftinom demagogijom ništa nećeš postići.

bane k
ti si jedan iskompleksirani seljober koji ništa u životu nije postigao, pa krivi druge za sopstvene životne promašaje. Šta da ti radim, sam si kriv zbog toga. Nema Beograd veze sa tim. Ti ćeš i dalje biti luzer kako god okreneš. Pogledaj se samo, otvorio si ovu nebuloznu temu i lupaš gluposti za medalju. Bolje idi radi nešto korisno, s obzirom da ovim lupetanjem i jeftinom demagogijom ništa nećeš postići.
Pa budi mi gost pa se uveri sam u ono što pričaš. Tvoje govnarske Beogradske komentare svi su polako prepoznali, osim jednog tebi sličnog, drugi su sasvim razložni i razumni.
Ako je tema nebulozna, što onda uopšte komentarišeš, što gubiš vreme i ne radiš nešto korisnije osim što neprestano sereš o nekakvim frustracijama, a svaki put dokazuješ da si u stvari sam takakv.
Gde ti vidiš demagogiju kad je niko normalan ne vidi. Činjenice, koje se tebi očito ne dopadaju, govore upravo to, da je BG odvukao Srbiju na dno, a Vi govnari, umesto lokomotive koja je trebala da predvodi ostatak Srbije, postadoste grobari.
Šta je tebe briga za sudbine nekih tamo likova iz provincije, važan ti je samo BG. I molim te, odjebi više, nisi interesantan.
PS: postavi novu temu, kako to provincijalci "mrze" Beograd i valjaj sa svojim likovima do mile volje.

Pa budi mi gost pa se uveri sam u ono što pričaš. Tvoje govnarske Beogradske komentare svi su polako prepoznali, osim jednog tebi sličnog, drugi su sasvim razložni i razumni.
Ako je tema nebulozna, što onda uopšte komentarišeš, što gubiš vreme i ne radiš nešto korisnije osim što neprestano sereš o nekakvim frustracijama, a svaki put dokazuješ da si u stvari sam takakv.
Gde ti vidiš demagogiju kad je niko normalan ne vidi. Činjenice, koje se tebi očito ne dopadaju, govore upravo to, da je BG odvukao Srbiju na dno, a Vi govnari, umesto lokomotive koja je trebala da predvodi ostatak Srbije, postadoste grobari.
Šta je tebe briga za sudbine nekih tamo likova iz provincije, važan ti je samo BG. I molim te, odjebi više, nisi interesantan.
PS: postavi novu temu, kako to provincijalci "mrze" Beograd i valjaj sa svojim likovima do mile volje.
:klap::ok::klap:
Београд је клоака, град који паразитира и у којем се ништа не производи.
Нити један од 10 првих извозника Србије није из БГ, уостралом погледајте сајт привредне комора Србије.
А прљав, неуређен и архитектонски и саобраћајно пропао до бола.
Не мора се ићи далеко да би се видело да су Будимпешта или Беч, рецимо, за БГ као небо и земља, као Бог и шеширџија.
А још је Будимпешта била у земљи са далеко ригиднијом врстом социјализма него ми.

:klap::ok::klap:
Београд је клоака, град који паразитира и у којем се ништа не производи.
Нити један од 10 првих извозника Србије није из БГ, уостралом погледајте сајт привредне комора Србије.
А прљав, неуређен и архитектонски и саобраћајно пропао до бола.
Не мора се ићи далеко да би се видело да су Будимпешта или Беч, рецимо, за БГ као небо и земља, као Бог и шеширџија.
А још је Будимпешта била у земљи са далеко ригиднијом врстом социјализма него ми.
Ma naravno, sve su to činjenice koje seratori Beogradski kao što je ovaj dejan 011 ne žele da vide, iako je i njima to jasno, samo im trenutno odgovara pa se zato tako i ponaša. To je ustvari najbolji primer BG morala i njihovih vrednosti i pogleda na ostatak Srbije, koju su, još jednom podvlačim, odvukli na samo dno dna.
Seratori se raširili u stanovima koje im Milošević prodao za tri evra ( **** ih Milošević, a sad seru po njemu i kao nije im bio dobar ) a te iste stanove sada preprodaju po 1500-2000za kvadrat.
Pootvarali tatini i majčini sinovi agencije za sve i svašta i ostatku Srbije prodaju belosvetsku falš robu, dok im te iste jebene tate i mame donose zakone i uredbe po kojima se nama zabranjuje sve ono što je njima dozvoljeno.
E pa braćo Beograđani, is*****m se ja na tu Vašu "bratsku" pomoć i pomaganje, zasucite vi malo rukave i umesto pola miliona administrativaca i pisara, napokon počnite da nešto radite.
Ova poslednja dešavanja, poljoprivrednici, regioni, EU i sl. definitivno je početak Vašeg kraja, kraja Vašoj nametnutoj i na silu uspostavljenoj dominaciji i sistemu vrednosti (šatro) kojim nas već decenijama ****** i prljate.
Hvala Vam na bratskoj pomoći i liderstvu, nemojte mi više pomagati i nemojte me više braniti od drugih, pustite, braniću se sam .

bane k veliki si ti govn*r :mrgreen:

Reci mi seljo kad si se okupao poslednji put? Ja sam čuo da vi seljoberi nemate higijenske navike kao sav normalan svet, nego se perete samo subotom :mrgreen:
A kažu da ne znate šta je to kanalizacija već po dvorištima imate neke rupe pune govana koje praznite svake prestupne godine :hahaha:
Tako da me uopšte ne čudi vaše govnarsko ponašanje i palanački primitivizam. Na kraju će te se udaviti u sopstvenim govnima što vam od srca i želim :per:

I što stalno pričaš o nekakvom predvodjenju? Ti si izgleda neka ovca kojoj treba vodja pošto je sam nesposoban. Ako je tako, evo ja se nudim da budem tvoj beogradski pastir. Da te dovedem u Beograd i da ti stavim zvonce oko vrata da se ne izgubiš u tolikom gradu :mrgreen: Pa eto da i ti jednom budeš predvodjen,a ne da siroma ostaneš zapostavljen ceo život.:sad2:

I nemoj da si toliko nadrkan na Beograd. Beograd te lebom rani. Da nema Beograda crkao bi odavno u sopstvenim govnima :bye:

Poslednja izmena:
Beograd je baš lep grad :super:

Street_Knez_Mihailova.png

800px-Knez_Mihajlova.jpg

Belgrade_iz_balona.jpg

Belgrade_Rail.jpg

gradska%20skupstina.jpg

belgrade..jpg

B1.jpg

Skadarlija,%20old%20city%20quart%20in%20Belgrade.jpg

66889239.11ibPni8.Terazije.jpg

bane k poješće te mržnja. :D

Ukoliko nisi u stanju da se izboriš sa tolikom količinom mržnje i frustracija, savetujem ti da potražiš stručnu pomoć. Ne znam da li ima kakva ustanova u tvom mestu - ako nema dodji slobodno u Beograd. Ovde postoji Institut za mentalno zdravlje. Nalazi se u Palmotićevoj ulici na broju 37.

Lep pozdrav iz Beograda !
Vidi Dejane 011, upravo sa tobom nešto nije OK. Nema u meni mržnje, naprotiv, ja sam samo jedan od hiljde onih koji jasno vide o čemu se ovde radi, ko koga zamlaćuje i vuče za nos, i samo ne želim da to mirno posmatram i ćutim. Ako ti, žao mi je, u tome vidiš nekakvu mržnju, to je tvoj problem i pokušaj da se bar malo dozoveš i preispitaš.
Što se tiče ustanova koje pominješ, sa zadovoljstvom ti mogu reći da takvih u mom mestu nema, bar za sada, a zašto je takvih ponajviše u tvom BG-u, zaključi sam. Biće da je ta vrsta pomoći najpotrebnija upravo vama koji ste izgubili pojam o vremenu i kontakt sa stvarnošću te su radi toga ustanove upravo na pravom mestu.
Imam utisak ( što bi rekla Olja B.) da bi ti mene razumeo kad bih ja pisao samo ono što bi ti unapred sastavio, a možda ne bi ni tad !?

Muči tebe ipak činjenica da je sve više građana Srbije s pravom nezadovoljno kuda nas sve zajedno vodi BG i što više ne želim, nakon svega, da nam i dalje budete lider i krojite naše sudbine. Osvestila se malo raja, doduše malo prikasno, ali kako se kaže: bolje ikad nego nikad.

I upamet se daj Dejane, ostavi se nekakve izmišljene mržnje i frustracije, jednostavno, mi iz ostatka Srbije trebamo i tražimo nekog novog lidera i predvodnika, a u BG-u ga definitivno ne vidimo. Pali ste na ispitu i niste znali odgovoriti vremenu u kom živimo, sjebali ste i nas i sebe, dotakli smo najzad samo dno dna i hvala Vam više na liderstvu.
Lep pozdrav od Sombora !!

Vas ragovor je sve samo ne razgovor dvojice obrazovanih ljudi koji svojim znanjem brane svoje stavove.Temu bi trebalo pod kljuc.
A na koji način je moguće voditi dijalog sa takvom osobom. Stavovi su mu zaista za primer, ili je on ipak slika i prilika onog što i jeste tema i zbog čega se takve teme uopšte i otvaraju po raznoraznim forumima. Nije ovo jedino mesto sa ovakvom temom niti sam ja redak slučaj, baš naprotiv.

mi iz ostatka Srbije trebamo i tražimo nekog novog lidera i predvodnika, a u BG-u ga definitivno ne vidimo.
Eno vam Zagreb neka vas predvodi. Čujem da će biti u EU za koju godinu.:mrgreen:

I ko ste to vi iz ostatka Srbije? U čije ime ti pišeš ovde? Šta mu ti dodješ kao neki potparol cele Srbije? :mrgreen:

Nego, otkud sad odjednom naprasno postade fin? Zar me do skoro nisi nazivao beogradskim seratorom :hahaha:

Kao što već rekoh, Beograd sasvim lepo napreduje i razvija se. Ja sam činjenice izneo koje govore doovljno govore o tome. Inače, razvijaju se i drugi delovi Srbije. Neki više, neki manje, u zavisnosti od toga koliko imaju sposobnu lokalnu vlast.

Evo Novi Sad sasvim lepo napreduje i ima para. Indjija takodje. Tamo nema kuknjave na Beograd nego su ljudi uzeli da rade i rezultati se vide. Indjija je bila varošica kao i svaka druga,a danas odlično izgleda i mnoge strane firme su tamo doveli. Napravili su ljudi dobar plan i sredili grad, lokalnu upravu, infrastrukturu i time privukli strane investicije. Zrenjanin i ceo srednjebanatski okrug ima više godina u nazad suficit u trgovini sa inostranstvom. Tamo dosta fabrika radi (mada nije kao što je bilo pre raspada SFRJ) i živi se ok, nije baš odlicno ali je sasvim pristojno.Dole Jagodina takodje napreduje. Ma koliko glupo to zvučalo ali onaj Palma je doneo žirafu u Jagodinu. Svi srednjoškolci tamo dobijaju besplatno letovanje i ekskurziju koju dotira grad i još neku gomilu stvari. Da li je ta Jagodina nešto toliko posebna, ili pak ima nekoga u toj upravi ko se ipak brine malo o svojim sugradjanima.

Ta priča o tome da je Beograd nekoga sjebao je obična demagogija i popularna je u onim delovima Srbije gde lokalnu upravu zabole da naprave nešto za svoje stanovnike.

Beograd je baš lep grad :super:
Vidi, piz*o beogradska, iza sveke tezgrade i svake sijalice koju vidiš, stoji po jedno prodato manje ili veće preduzeće, prodato poljoprivredno zemljište, letovalište u bivšim bratskim Republikama, naplaćena kazna itd...itd... pički*e beogradska.

Možda bi za promenu bilo poučno i korisno ( za nas koji se ne kupamo i *****mo po dvorištima :-( ) da nam se malo podrobnije predstaviš, gde i šta radiš, šta su ti zanimanja, pa da imamo kompletniju sliku.
Baš si zanimljiv, pi*ko beogradska, ti upravo doprinosiš ovom što ja zastupam i samo druge podstičeš na razmišljanje. Hvala ti na pomoći, glup si ti da to shvatiš.

Back