BEOGRAD STVARA NAJVEĆI TRGOVINSKI DEFICIT SA INOSTRANSTVOM !!??

bane k

Iskusan
Poruka
5.761
Ovo i nije nešto nepoznato, stvar je u tome što se o tome malo zna ili se najčešće malo o tome govori.
Beogradski region prednjači u Srbskom uvozu svega i svačega, pa i mnogo toga nepotrebnog, i tako postaje perjanica u stvaranju negativnog deficita u robnoj razmeni sa inostranstvom.
Nisam ja ovde otkrio ameriku, želja mi je da samo još jednom aktuelizujem činjenicu da Beograd svoj razvoj zasniva na znoju i žuljevima ostalog dela Srbije a tom ostatku nesebično posreduje u prodaji tuđe pameti i tuđih proizvoda.
Beograd je, konačno, umesto lokomotive koja vuče Srbiju, već odavno vagon bez kog bi možda taj isti ostatak imao šanse da lakše nosi teret koji inače treba da nosi.
Jednom i prostom rečju rečeno, Beograd je već odavno grad koji satire ostatak Srbije, grad koji ne liči na glavni grad Srbije već neke daleko bogatije zemlje, a sve je to moguće i sve je to učinjeno na teret ili štetu ostatka Srbije.

Iz tih razloga, ja se više ne ponosim činjenicom da je Beograd glavni grad Srbije, da je Beograd nešto čime ja treba da se ponosim.
Sve više i više, čini mi se da i nisam jedini, ja ga počinjem doživljavati i poistovećivati kao i sve ostale gradove u regionu a koji ne pripadaju teritoriji Srbije.
Nad ovom činjenicom Beograd i Beograđani bi trebalo da se zamisle i bar pokušaju da nas valjano uvere da to nije tako. :gace:

Највећи извоз Војводине

07. мај 2011. | 11:27 | Извор: Танјуг
БЕОГРАД - Највеће учешће у извозу Србије у прва три месеца ове године имао је регион Војводине - 35,6 одсто, док је највеће учешће у увозу имао Београдски регион - 45,1 одсто, показали су подаци Републичког завода за статистику (РЗС).http://www.rtv.rs/sr_ci/ekonomija/najveci-izvoz-vojvodine_252532.html

Београд је, као и сви екскомунистички градови, паразитоза, и у првих десет извозника Србије, нити једна фирма од тих 10 није из БГ-а.
Уосталом погледајте на сајту Привредне Коморе Србије.
Управо то и наглашавам, Београд је већ одавно мешетар који стоји између остатка Србије и поплаве стране робе на којој веома добро зарађују препродајом исте.
притом, у Б. је сконцентрисана сва моћ која гарантује привилегован положај у посредовању. Осим тога, сав новац од продатих предузећа завршио је опет у БГ. а ми остали да се сналазимо како ко уме и зна.
Као круна свега је чиновнички, окорели бирократски апарат који сигурно и неумољиво прикупља порез од оно мало Србије која још увек ради.

Није зато чудо што све више грађана, понављам, Београд доживљава као зулумћара који живи на грабачи остатка Србије и све га више сматрамо главним кривцем за сав суноврат у који Србија још увек срља.

Београд дефинитивно није мој узор нити мој град којим би требало да се поносим.

U Beogradu se postavlja i rusi vlast i za Beograd mora uvek da ima, ostali mogu i da sacekaju.
Najveca prosecna primanja su upravo u beogradskim opstinama i ako (rece jedan kandidat - autsajder za predsednika iz unutrasnjosti) moje dve sljive ispred kuce daju veci doprinos drzavi nego ceo beogradski kvart.
Ne samo cinovnistvo i birokratija vec i (vrlo bitno) mediji - sve je u Beogradu.
Nis, treci po velicini (neki kazu drugi) grad u Srbiji nema svoju televiziju na celom podrucju drzave. Sve je tako ocigledno ali nema ko da se buni, nema energije narod nema volje.
Beograd mora da zivi - zato svi za Beograd.
Kako kaze onaj pandur " ti ces da rusis moj Beograd" i odma dobije nagradu za primer ostalim pandurima da ako dodje neka sirotinja iz unutrasnjosti da se buni i oni zarade nagradu.
Neka prebace birokratiju u npr. Kragujevac dignu standard kao u prestonici a u prestonici kao u Kragujevcu. E, onda bi beogradjani sravnali isti sa zemljom.

U Beogradu se postavlja i rusi vlast i za Beograd mora uvek da ima, ostali mogu i da sacekaju.
Тачно је то, још задуго се неће ништа променити, ако је ишта и могуће променити. Но, протекло време и новац који се слио у БГ. немогуће је повратити и то више није реална опција. Реалност је да смо сви заједно преварени и изиграни, новац је потрошен, повратка на старо више нема. Докле ће БГ моћи да рачуна да ће своју егзистенцију и развој заснивати на препродаји увозне робе остатку Србије и уз помоћ уредби и трулих закона одржавати постојеће стање, остаје да видимо, наравно ко преживи !

Најбољи пример привилегованог односа БГ према остатку Србије је ПКБ ( пољопривредни комбинат београд ) који је поклоњен граду да има јефтинију и сигурнију храну, док су ти исти мешетари распродали сва наша друштвена предузећа ( пољопривредна и остала) а нас који смо у њима РАДИЛИ ОСТАВИЛИ БЕЗ ПОСЛА. Како тако смо ипак радили, имали бар један сигуран оброк, а онда дођоше Београђани и лицитација завршена.

Како су нам радили, нек им тако и буде, неће се моћи до века живети од препродаје и мешетарења, бар се надам !!??

Pa mora kada ništa ne proizvodi već samo preprodaje. Ugušena je proizvodnja u Beogradu, na žalost i samo je ostao ogroman javni sektor i trgovina, uz banke.
I šta sad kad je činjenično stanje takvo kakvim ga opisuješ ? Dokle, i da li uopšte može tako unedogled ? zar treba ostatak Srbije da bude rob takvom stanju, ili bolje reći, tako uspostavljenim odnosima.
Na kraju karajeva, ovako uspostavljen sistem nije posledica rada i umeća, već gola sila i koncetrisana moć najednom mestu. Ovakvo stanje nije normalno i ostatak Srbije ne bi trebao biti talac ničim zasluženog i nanormalnog razvoja Beograda u odnosu na ostale.
Beograd najzad mora da sjaši sa grbače Srbije i da u pravom smislu reči bude lider, ali lider na ravnopravnim osnovama, a ne na uredbama i klimavim zakonima uspostavljen nakaradan sistem.

Cela ova tema je jeftina palanačka demagogija. Stvarno je smešno da neko priča kako se Beograd razvija na štetu ostatka Srbije. To je neopevana glupost. Pa kad bi se kojim slučajem uvelo da svaka opstina ima nezavisan budžet i da troši samo onoliko koliko može da prikupi u roku od mesec dana bi ljudi krenuli da masovno umiru od gladi.

Upravo Beograd je najveci finansijer nekih siromašnih opština jer su prosečna primanja u Beogradu medju najvećima u Srbiji i najviše poreza se upravo prikupi na teritoriji Beograda.

Prema tome, mnogima su puna usta neke mržnje i zavisti prema Beogradu i Beogradjanima, a u realnosti upravo ne tako mali deo Srbije živi na beogradskoj socijalnoj pomoći tj. donacijama u opštinske budžete.
A sva ova kuknjava i jeftina demagogija je samo odraz nezadovoljstva pojedinaca sa svojim životom i ukoliko želite da vam bude bolje uradite nešto povodom toga, a ne da bespotrebno krivite nekakav Beograd za to što vam u vašoj opstini nije sve onako kako vi želite.

Beograd je slika i prolika situacije u kojoj se nalazimo.Zbog mnogih pogresaka iz proslosti,narod se doseljavao u Beograd i tamo trazio svoje parce zemlje pod sincem,tj,kucio se radeci i stvarajuci u Beogradu.Danas,20 godina posle raspada YU i katastrofa koje su nas zadesile kao narod,imamo jos veci priliv stanovnistva,tj. sve vece napustanje unutrasnjosti.Zakon nije dobar i dobar deo sredstava trosi Beograd.Mislim da je to u ovom trenutku mozda i opravdano,jer najveci broj stanovnika zivi i radi u njemu,pa je potrebno da im se stvore uslovi za zivot.Medjutim,to izdvajanje nije pametno i vremenom bi dalo katastrofalne rezultate koje vise ne bi nicim mogli popraviti.

Svako je po malo u pravu. Cinjenica je da Beograd ekonomski opstaje zahvaljujuci silnoj administraciji i drzavnoj upravi koja je tu stacionirana, mislim da polovina zaposlenih u Beogradu radi u nekoj drzavnoj ustanovi ili preduzecu. Cela ekonomija se bazira na kaficima, pekarama, kladionicama, bankama, menjacnicama, trgovina je poprilicno zamrla zbog besparice, gradjevina je isto stala, industrije gotovo i da nema.
Decentralizaciju treba sprovesti, definisati imovinu opstina i gradova, ali mislim da to nece mnogo pomoci, posto mnoge od njih ne bi bile u stanju da same sebe izdrzavaju, jer nemaju od cega da nakupe te prihode. Tako da opet je tu na drzavi da reaguje sa transferima i tako u krug.

Cela ova tema je jeftina palanačka demagogija. Stvarno je smešno da neko priča kako se Beograd razvija na štetu ostatka Srbije. To je neopevana glupost. Pa kad bi se kojim slučajem uvelo da svaka opstina ima nezavisan budžet i da troši samo onoliko koliko može da prikupi u roku od mesec dana bi ljudi krenuli da masovno umiru od gladi.

Upravo Beograd je najveci finansijer nekih siromašnih opština jer su prosečna primanja u Beogradu medju najvećima u Srbiji i najviše poreza se upravo prikupi na teritoriji Beograda.

Prema tome, mnogima su puna usta neke mržnje i zavisti prema Beogradu i Beogradjanima, a u realnosti upravo ne tako mali deo Srbije živi na beogradskoj socijalnoj pomoći tj. donacijama u opštinske budžete.
A sva ova kuknjava i jeftina demagogija je samo odraz nezadovoljstva pojedinaca sa svojim životom i ukoliko želite da vam bude bolje uradite nešto povodom toga, a ne da bespotrebno krivite nekakav Beograd za to što vam u vašoj opstini nije sve onako kako vi želite.
Nimalo ne čudi ovakav komentar, tipičan Beogradski pogled na situaciju u Zemlji, na situaciju koju do najsitnijih detalja kreira i režira navodna i samoproglašena "BG elita"
Nije ovo nikakva demagogija niti odraz nezadovoljstva nekakvim životom, dragi 011, ovo je samo neslaganje da mojim životom neko upravlja na takav nametnut i nasilan način.
Zar ti stvarno misliš da tebi neko veruje u ono što si našpisao. Kad kažem neko, mislim na one van BG-a. Živi ti i dalje u svom svetu a ja ću u svom, samo ne očekuj da ćutim i trpim sve ovo što se naočigled svih nas dešava. Ako je jedino što mogu da uradim to, da ovako iznesem svoj stav, svoje uverenje i kritiku, onda ću to i raditi, svidelo se to tebi ili ne. Treba da znate da je razočaranje Beogradom realno sve veće, sve više građana Srbije misli da je prevareno i izigrano, te da Beograd više ne doživljavamo kao svog lidera, već kao gulikožu i nešto čega se treba pod hitno rešiti. Zamisli se malo nad tom činjenicom, ako si uopšte u stanju na takav način da razmišljaš, jer u svom egoizmu i lažnoj superiornosti nad ostalima, vrlo često dajete loš primer ostatku Srbije. Shvati da postoje i neki ljudi van BG.

Tema koje se ti nisi ni dotakao, a napisao si mnogo toga glupog, tiče se podatka da je BG najveći UVOZNIK i da sa najvećim procentom učestvuje u trgovinskom deficitu koji Srbija ima sa inostranstvom, alo 011. !!
Pripitaj se malo zašto velik broj građana Srbije smatra da to nije dobro, da to nije način da se jedan grad izdržava od toga da ostatku svoje države prodaje tuđu robu. To zna i ume svaka molo bolje organizovana grupa jajara ili onih koji ne umeju da osmisle nešto svoje.
Nasuprot, zašto svoju pamet i lažnu superiornost ne usmerite da Srpsku robu "uvalite" nekom drugom, kao što nama uvaljujete tuđu !?
Treba da se stidiš onog što radiš i pišeš, ali za tebe izgleda važi ona poslovica: ČEGA SE PAMETAN STIDI ::::

Poslednja izmena:
bane k
svoje frustracije leči na odgovarajućem mestu, a ne po forumu. I nisam ti ja nikakva BG elita.....mislim ono :mrgreen:

I šta ima ko da veruje ili ne veruje u ono što sam napisao? Postoje činjenice i postiji demagogija. Činjenice su da Beograd ima sasvim dovoljno svojih para da sebe izdržava i da ne zavisi od nikoga. Činjenice su da Beograd kao najrazvijenija ekonomija generiše oko 40% BDP-a Srbije. Činjenice su da Beograd finansira manje razvijena područja i da dok neki tamo u Beogradu rade i grade, drugi žive na donacijama.
Sve ostalo je demagogija koju serviraju lokalni političari koji preko priče o velikom i zlom Beogradu koji uništava ostatak Srbije prave alibi za svoje lopovluke i ostale kriminalne aktivnosti.

Prema tome, potpuno je besmisleno kriviti Beograd i Beogradjane za nešto. Beograd je jedino kriv zbog toga što se tu nalaze zgrade Vlade i Skupstine i centri moći čuvenih nam političkih partija koja zbog svojih interesa i dalje održava status quo po pitanju centralizacije Srbije. A ta ekipica generalno dolazi iz cele Srbije i čim se domognu nekog položaja odmah se presle u Beograd. Čak i kada im istekne mandat često ih je jako teško vratiti nazad odakle su došli, hoće i nekretnine da zadrže.

Tako da, pustite tu priču o Beogradu. Nije Beograd kriv što je Srbija puna lopova koji žele da se dočepaju vlasti i da uspostave kontrolu nad parama. Beograd kao grad ima sasvim dovoljno sopstvenih para da živi i nezavisi od nikoga, a to što je neko neposoban da dovede investitore u svoje mesto ili samo gleda kako će što više da se nakrade, pa mu ne odgovara decentralizacija Srbije, morate rešiti na neki drugi način. Od mržnje prema Beogradu i Beogradjanima nećete imati preterane koristi. Bolje tu energiju usmerite negde drugde.

Na kraju krajeva, cenim da bi mnogi koji žive u Beogradu bi bili najsrećniji kada bi te državne institucije sklonili negde odavde, a ne da se zatvara saobraćaj svaki put kada dolazi neko iz inostranstva, ili kad dolaze kojekakvi nezadovoljni likovi ispred Vlade da urlaju i blokiraju saobraćaj na najprometnijoj raskrsnnici u gradu.

A ono da postoje neki ljudi van BG - ne znam kako da protumačim.Stvarno mnogo maliciozno i bezobrazno :lol: Baš imam rodbinu i prijatelje iz cele zemlje tako da cenim da o ostatku Srbije znam mnogo više od tebe.

Što se priče oko uvoza tiče - sasvim je logično da Beograd najviše uvozi zato što ima najveći standard. Mislim bre šta je to čudno. Ljudi koji imaju para žele da priušte nešto više od onoga što može da se nadje na domaćem tržištu.

Bogata je ova zemlja i prirodnim kapacitetima i ljudskim.Smatram da bi svako mogao da se izbori za sebe.
Tačno, samo kad bi svi imali iste uslove u toj trci. Izvini, ali sad ovo tvoje izgleda pomalo naivno i kao da nisi upućen o čemu je ovde reč.
Jednostavno, Ostatak Srbije ne može da mrdne a da za to ne dobije odobrenje BG-a, i tu stvar počinje i završava se. Nema ovde nikakve mržnje prema nikom, najmanje prema BG-u, ali dosta više tog lažnog moralisanja i nametanja nekakvog sistema koji podrazumeva BG pa svi ostali..

bane k
svoje frustracije leči na odgovarajućem mestu, a ne po forumu. I nisam ti ja nikakva BG elita.....mislim ono :mrgreen:

I šta ima ko da veruje ili ne veruje u ono što sam napisao? Postoje činjenice i postiji demagogija. Činjenice su da Beograd ima sasvim dovoljno svojih para da sebe izdržava i da ne zavisi od nikoga. Činjenice su da Beograd kao najrazvijenija ekonomija generiše oko 40% BDP-a Srbije. Činjenice su da Beograd finansira manje razvijena područja i da dok neki tamo u Beogradu rade i grade, drugi žive na donacijama.
Sve ostalo je demagogija koju serviraju lokalni političari koji preko priče o velikom i zlom Beogradu koji uništava ostatak Srbije prave alibi za svoje lopovluke i ostale kriminalne aktivnosti.

Prema tome, potpuno je besmisleno kriviti Beograd i Beogradjane za nešto. Beograd je jedino kriv zbog toga što se tu nalaze zgrade Vlade i Skupstine i centri moći čuvenih nam političkih partija koja zbog svojih interesa i dalje održava status quo po pitanju centralizacije Srbije. A ta ekipica generalno dolazi iz cele Srbije i čim se domognu nekog položaja odmah se presle u Beograd. Čak i kada im istekne mandat često ih je jako teško vratiti nazad odakle su došli, hoće i nekretnine da zadrže.

Tako da, pustite tu priču o Beogradu. Nije Beograd kriv što je Srbija puna lopova koji žele da se dočepaju vlasti i da uspostave kontrolu nad parama. Beograd kao grad ima sasvim dovoljno sopstvenih para da živi i nezavisi od nikoga, a to što je neko neposoban da dovede investitore u svoje mesto ili samo gleda kako će što više da se nakrade, pa mu ne odgovara decentralizacija Srbije, morate rešiti na neki drugi način. Od mržnje prema Beogradu i Beogradjanima nećete imati preterane koristi. Bolje tu energiju usmerite negde drugde.

Na kraju krajeva, cenim da bi mnogi koji žive u Beogradu bi bili najsrećniji kada bi te državne institucije sklonili negde odavde, a ne da se zatvara saobraćaj svaki put kada dolazi neko iz inostranstva, ili kad dolaze kojekakvi nezadovoljni likovi ispred Vlade da urlaju i blokiraju saobraćaj na najprometnijoj raskrsnnici u gradu.

A ono da postoje neki ljudi van BG - ne znam kako da protumačim.Stvarno mnogo maliciozno i bezobrazno :lol: Baš imam rodbinu i prijatelje iz cele zemlje tako da cenim da o ostatku Srbije znam mnogo više od tebe.

Što se priče oko uvoza tiče - sasvim je logično da Beograd najviše uvozi zato što ima najveći standard. Mislim bre šta je to čudno. Ljudi koji imaju para žele da priušte nešto više od onoga što može da se nadje na domaćem tržištu.
Činjenica je da je BG rasprodao sve što je moglo da se rasproda, ne pitajući pritom nikog ko je to stvarao, da li treba da se baš tako proda, kuda da se raspodele dobijene pare, kuda sa otpuštenim radnicima, kuda .....
Dejane, očito da nisi dorastao trezvenom razgovoru i nisi spreman pogledati činjenicama u oči. A i što bi kad tebe jedino zanima sadašnje stanje a ne način na koji smo do toga došli.
Pa kad si toliko pametan i ekonomski potkovan, objasni onda činjenicu, kako je moguće da u jednoj opustošenoj i prodatoj zemlji ( usput, zemlju nije prodao ni jedan seljak ili radnik ) samo BG svetli i razvija se kao da je glavni grad neke bolje stojeće države a ne jadne i rasprodane Srbije.
Pošto će tvoj odgovor zasigurno biti da Beograđani više rade i vredniji su od ostatka Srbije, unapred ti odgovaram da si samo jedan od gomile snobova koji imaju tebi slično ekonomsko gledište na našu situaciju.
Budi ti meni živ i zdrav, i nek ti je prav !

Apsolutno se slazem sa Dejanom 011, uz par dodataka.
1.Izmedju 80 i 85 % politicara koji vode ovu drzavu su iz unutrasnjosti a ne iz Beograda,
2.San velike vecine ljudi iz unutrasnjosti je da se presele ili barem posalju decu u Beograd.
3. Najlakse je sedeti i kukati nad sopstvenom sudbinom i okrivljavati nekog drugog a pritom nista ne ciniti da se situacija promeni
4. I za kraj vezano za administraciju /birokratiju. Podatak za drzavne sluzbe
Zvanicno se u proseku u drzavnim sluzbama aktivno radi u Beogradu 3,5 sati dnevno a u unutrasnjosti oko 1,5 sat dnevno.
Da nije tuzno bilo bi smesno

Tačno, samo kad bi svi imali iste uslove u toj trci. Izvini, ali sad ovo tvoje izgleda pomalo naivno i kao da nisi upućen o čemu je ovde reč.
Jednostavno, Ostatak Srbije ne može da mrdne a da za to ne dobije odobrenje BG-a, i tu stvar počinje i završava se. Nema ovde nikakve mržnje prema nikom, najmanje prema BG-u, ali dosta više tog lažnog moralisanja i nametanja nekakvog sistema koji podrazumeva BG pa svi ostali..
Pa ,ja sam napisao svoje misljenje koje se zasniva na pocetnom stavu da niko nikome nista ne diriguje.Naravno da bi neki potegli bolje,a neki sporije,zavisno od ljudskog i materijalnog potencijala,ali garantujem da smo dovoljno bogata zemlja da se moze u njoj pristojno ziveti od postenog rada i zalaganja.

Pa ,ja sam napisao svoje misljenje koje se zasniva na pocetnom stavu da niko nikome nista ne diriguje.Naravno da bi neki potegli bolje,a neki sporije,zavisno od ljudskog i materijalnog potencijala,ali garantujem da smo dovoljno bogata zemlja da se moze u njoj pristojno ziveti od postenog rada i zalaganja.
Tvoje mišljenje je ispravno i logično. Jedino što nedostaje ostalima u odnosu na BG je ista startna pozicija. Tačnije rečeno, BG drži u svojim rukama uzde i u poziciji je da određuje pravila igre koja u potpunosti podređuje pre svega svojim interesima. Sve i da hoćemo, ogromnu birokratiju nemožemo pobediti jer unapred znaju šta će biti doneto u vidu propisa i načina poslovanja.
Ovde nema ni slova od nekakve ravnopravne utakmice pa nek pobedi bolji, sposobniji, vredniji. Ovde se unapred zna pobednik i gubitnik, i to je poenta čitave priče.
Prazne i providne priče dejana 011 o nekakvom liderstvu BG-a i lokomotivi koja pomaže svima, više vređa nego što se može uzeti kao ozbiljna činjenica.

Evo Vam najnovijeg primera, a nadam se i nove velike afere i prevare u režiji BG-a:
Pokreće se ponovo pitanje prevarenih akcionara i potencijalnih vlasnika šećerana koje je sada aktuelni premijer prodao Kostiću za po jedan evrić. Nebi to bilo ništa novo pod uslovom da za taj evro nije išao i čitav lager gotovog šećera od nekoliko desetina miliona evra.
I sad nek pametni 011 opet raspreda o nekakvoj jednakoj poziciji za sve, a o šećeru i tome gde je završio novac, naravno nećemo. Fuj 011.

Tvoje mišljenje je ispravno i logično. Jedino što nedostaje ostalima u odnosu na BG je ista startna pozicija. Tačnije rečeno, BG drži u svojim rukama uzde i u poziciji je da određuje pravila igre koja u potpunosti podređuje pre svega svojim interesima. Sve i da hoćemo, ogromnu birokratiju nemožemo pobediti jer unapred znaju šta će biti doneto u vidu propisa i načina poslovanja.
Ovde nema ni slova od nekakve ravnopravne utakmice pa nek pobedi bolji, sposobniji, vredniji. Ovde se unapred zna pobednik i gubitnik, i to je poenta čitave priče.
Prazne i providne priče dejana 011 o nekakvom liderstvu BG-a i lokomotivi koja pomaže svima, više vređa nego što se može uzeti kao ozbiljna činjenica.

Evo Vam najnovijeg primera, a nadam se i nove velike afere i prevare u režiji BG-a:
Pokreće se ponovo pitanje prevarenih akcionara i potencijalnih vlasnika šećerana koje je sada aktuelni premijer prodao Kostiću za po jedan evrić. Nebi to bilo ništa novo pod uslovom da za taj evro nije išao i čitav lager gotovog šećera od nekoliko desetina miliona evra.
I sad nek pametni 011 opet raspreda o nekakvoj jednakoj poziciji za sve, a o šećeru i tome gde je završio novac, naravno nećemo. Fuj 011.
To nije ni prva,a sigurno ni poslednja Kosticeva mahinacija.On se,uostalom i obogatio na taj nacin,potplacivanjem uticajnih clanova pojedinih upravnih odbora javnih preduzeca,zarad oprastanja svojih dugovanja.

Oduvek su najbolji isli iz Srbije.
....sto nam govori da nesto nije u redu.

bane k

Konačno si se dotakao teme, Beograd je najveći uvoznik i učestvuje u najviše u stvaranju trgovinskog deficita, alo 011, jesi li konačno skontao, i ne pravi se blesav i nemušt. Razumeš ti veoma dobro o čemu je ovde poenta, ali takvi ste jednostavno i u svojoj nemilosrdnoj trci za evrićima zaboravili ste sve ostalo, ljudsko, ono što još može da se nađe van BG-a. I ne zaboravi, ni ti ni ostale 011-ice, nismo mi ni malo zavisni na Vaš način života, jedino nemamo nameru da plaćamo Vaše iživljavanje nad ostatkom Srbije, a te koji su Vam došli u BG, nemojte više nama pripisivati, oni su postali gori od Vas autentičnih. Skorojevići su uvek bili i ostali skorojevići, eto Vam ih i ebite se zajedno...

Apsolutno se slazem sa Dejanom 011, uz par dodataka.
1.Izmedju 80 i 85 % politicara koji vode ovu drzavu su iz unutrasnjosti a ne iz Beograda,
2.San velike vecine ljudi iz unutrasnjosti je da se presele ili barem posalju decu u Beograd.
3. Najlakse je sedeti i kukati nad sopstvenom sudbinom i okrivljavati nekog drugog a pritom nista ne ciniti da se situacija promeni
4. I za kraj vezano za administraciju /birokratiju. Podatak za drzavne sluzbe
Zvanicno se u proseku u drzavnim sluzbama aktivno radi u Beogradu 3,5 sati dnevno a u unutrasnjosti oko 1,5 sat dnevno.
Da nije tuzno bilo bi smesno
A ti Jugine, slago se ti sa Dejanom ili ne, činjenica je da si i ti još samo jedan u nizu koji bi da održi postojeće stanje, ali po svemu sudeći , neće moći još zadugo. Vama Vaš BG i beton, a nama će biti dobro i ovo što imamo. Hvala Vam na uslugama uvoza tuđe robe i prodaje muda pod bubrezi. toga će biti sve manje, mladi su i nama sve školovaniji i pametniji, pa videćemo.
Takođe, hvala Vam što nas vodite u EU i pza pravila koja tamo važe, a ta pravila podrazumevaju, da će napokon svako moći da živi od svog rada i da će te nam se malo skinuti sa one stvari. Dosta je bili.
Lep pozdrav iz Vojvodine !

bane k poješće te mržnja. :D
Ko ti je kriv što si nesposoban pa svoje frustracije iskaljuješ na Beogradu i Beogradjanima. Lepo sam ti već savetovao da tu energiju umeriš na nešto korisno umesto besmislene pljuvačine. Vidim da se uopšte nisi osvrnuo na činjenice koje sam izneo u prethodnim postovima nego si nastavio budalaštinama.

Ukoliko nisi u stanju da se izboriš sa tolikom količinom mržnje i frustracija, savetujem ti da potražiš stručnu pomoć. Ne znam da li ima kakva ustanova u tvom mestu - ako nema dodji slobodno u Beograd. Ovde postoji Institut za mentalno zdravlje. Nalazi se u Palmotićevoj ulici na broju 37.

Lep pozdrav iz Beograda !

Back