BEOGRAD SE ULEPSAVA ZA PRAZNIKE !

Vec je postala praksa,da se Gradska Skupstina beograda,i njen Gradonacelnik,kritikuju za sve i svasta.Medjutim,

vreme je pokazalo,da beograd danas ima naj egilnije gradsko rukovodstvo.Mislim da niko od nas beogradjana,ne

pamti,da su gradske ulice toliko raskopavane,da se beograd uredjue i doteruje.Veliki radovi se odvijaju i u

centralnoj gradskoj zoni.Zahuktava se uredjenje pesacke zone,u centru grada.Obilicev Venac,Kosancicev,i Toplicin

venac.Pocece uredjenje podzemnih prolaza u centru grada.Detaljno obnavljanje Bezistana.Uredjenje Trga Slavija.

Takodje treba pohvaliti,najavljeno postavljanje novogodisnje rasvete,na pedeset tri lokacije u gradu.I ne samo

postavljanje,vec je najavljeno,da ce Novogodisnje kicenje beogradskih ulica,po svom sjaju i raskosnoj postvaci,

nadmasiti mnoge evropske prestonice.Svaka cast,gradskoj Upravi beograda.I mislim (ovo je sala)da nas

Gradonacelnik,Sinisa Mali,sa punim pravom,moze svoje ime,da preimenuje u Sinisa Veliki !!!:bye:

....pa i pre , u vreme vladavine mrskim nam ********* , raskopavan je beogradski asvalt , ledine i vukodrljotine - utrine....no zaista manje....tad nije bilo toliko važnih samouprava , pa nije bilo toliko važnih partijskih drugova --- oću reći , bilo je manje političkih funkcionera , pa je bilo mnogo manje fotelja u državnoj i gradskoj upravi , pa je sve to impliciralo manji broj traganja i arheoloških iskopavanja , pod izgovorom uređenja grada , a zbog iskopavanja njihovih svedočanstvima iz osnovnih škola - kako bi se posle izfabrikovale više i visoko obrazovne diplome , doktorati i koještarije......
....prestonica vazda je slovila , pa i danas slovi za matičnjak , klot frket nepismenih ljudi - ne samo uopšte , već i u direktorskim i drugim važnim upravnim foteljama....
....a mora se priznati da u svečanim prazničnim danima , treba u svemu pa i u opštoj obrazovanosti beležiti rezultate , hvaliti se i vozdizati u nebesa mudrih !....nemogući su dobri uspesi sa nepismenim , poluobrazovanim i nepismenim liderima...pa da...ne bi bilo mesta hvali !

....samo , to raskopavanje , ponekad bude pomalo i razbojnički sabotersko - rekao bih izdajničko ....nađe se tako pokoje školsko uverenje , o ovome i onome , da je dotični nepopravljivi ponavljač , te zbog nekakvih duhovnih retardacija nije završio osnovnu školu i nemože je sa takvim ograničenjima ikad završiti - a ono , koliko juče u predizbornoj kampanji iznošena je njegova magistarska , ili kakva god diploma sa akademskim zvanjem ; pa plus pri obilasku univerziteta , dekani se falili kako dotični je bio njihov genijalni studen - koji je istovremeno studirao na tuce fakulteta i sve pre roka posvršavao - baš svršio na svakom fakultetu kao studen generacije...
....onda situacija postane mučna , naročito ako se grad unapred osvetli , pa se svako slovo na artefaktima vidi - iz MMF-a , CIA , ili nedaj bože bivšeg KGB-a .....da pročitaš stvar kao na dlanu....to ne valja !....nije lepo ZAISTA !

Kada o nekome sudimo,tj.kada ocenjujemo necija dela,a narocito o onima,koji mogu nesto da ucine za zajednicu,uvek treba da krenemo sa dobrim namerama.Nas Gradonacelnik je zaista vec vise puta dokazao,da zeli nesto dobro da ucini za beograd.Mislim da u tom kontekstu,uopste nije vazno,
kakvu je on skolu zavrsio.To je potpuno irelevantno. Sta je vazno,sta krasi licnost jednog Gradonacelnika. Vazno je jedinio to,sta je ucinio za grad,
u svom mandatu,kao Gradonacelnik.Dobrih stvari,koje je G.Sinisa Mali (pre bih rekao:Veliki) uradio za nas grad beograd,ima toliko mnogo,da ih je
tesko sve i nabrojati.Mislim da za nas gradjane ovoga grada,nije uopste vazno,kojoj politickoj opciji,Gradonacelnik pripada,To je njegova privatna
stvar.Vazno je samo JEDNO,koliko je ucinio napora,da ovaj grad postane lepsi i bolji.

Ima se, moze se, napredno.

510x320_4809-infostan_racun.jpg

....ma u vreme onog neobaveštenog i velikog Bote , kopali su mnogo po ulicama prestonim , bulevarima i tako to....posle puštanja u opticaj tih uređenih saobraćajnica , i šta ja znam , zapamtih kako neki na prečac postadoše doktori ovih i onih nauka , a fakultetlija na političkom nebu , kao zvezda....i to beše uredu.....krasno !
....no počeše silne jame da se otvaraju po tim tek završenim saobraćajnicama , dešavalo se da ceo auto strmekne se u njih - pa me stra vata od tih radova....može da se desi da ceo bus se strmekne u te jametine , koje zlu ne bilo , mogu biti povezane i sa podzemnim rekama , jezerima....ma neprijatelj ne spava....pa videste ljudi koliki oružani arsenal , taj neprijatelj ima....samo im fale oni kapislari - pa da budu kompletni....upućeni kažu imaju i AVAKS......EJ.....nije stvar za šalu....bolje da ne kopaju , mož svašta da iskopaju !

Mi,mi kao narod,mi kao zemlja,moramo ici napred.Nista i niko nas ne moze zaustaviti.Napredak jednog naroda,cine odlucni hrabri ljudi,koji vode taj narod.Svaki kukavicluk,svaki korak unazad,sumnja u uspeh...sve to,vodi ka opstem defetizmu.Mi to nesmemo sebi da dozvolimo.Moramo uvek imati na umu cinjenicu,da smo mi,u odnosu na ostale evropske zemlje,u zaostaku za citava cetiri ipo veka.! Toliko smo mi "prespavali" evropski progres,
koji je evropskim drzavama donela renesansa.Dakle to napredovanje,to prisilno "mirovanje" napretka,koje je nastalo zbog Otomanske okupacije
srbije,treba na svaki nacin,nadoknaditi.Mi nemamo vremena da preispitujemo,da li ce da pojavi neka "jama",ili neka druga prepreka.Mi jednostavno,
NEMAMO vremena.Mi moramo da dok drugi idu korakom,da idemo "trkom".Jer vreme nas gazi,i ne dozvoljava luksuz da budemo sumnjicavi.
Nase "oruzje" kojim hrlimo ka uspehu je,brzina,polet i velika energija koja nas pokrece,da ucinimo dzinovski korak,ka evropskim standardima,
u svim oblicima zivota i stvaranja.

Lord Gledston;bt295745:
Mi,mi kao narod,mi kao zemlja,moramo ici napred.Nista i niko nas ne moze zaustaviti.Napredak jednog naroda,cine odlucni hrabri ljudi,koji vode taj narod.Svaki kukavicluk,svaki korak unazad,sumnja u uspeh...sve to,vodi ka opstem defetizmu.Mi to nesmemo sebi da dozvolimo.Moramo uvek imati na umu cinjenicu,da smo mi,u odnosu na ostale evropske zemlje,u zaostaku za citava cetiri ipo veka.! Toliko smo mi "prespavali" evropski progres,
koji je evropskim drzavama donela renesansa.Dakle to napredovanje,to prisilno "mirovanje" napretka,koje je nastalo zbog Otomanske okupacije
srbije,treba na svaki nacin,nadoknaditi.Mi nemamo vremena da preispitujemo,da li ce da pojavi neka "jama",ili neka druga prepreka.Mi jednostavno,
NEMAMO vremena.Mi moramo da dok drugi idu korakom,da idemo "trkom".Jer vreme nas gazi,i ne dozvoljava luksuz da budemo sumnjicavi.
Nase "oruzje" kojim hrlimo ka uspehu je,brzina,polet i velika energija koja nas pokrece,da ucinimo dzinovski korak,ka evropskim standardima,
u svim oblicima zivota i stvaranja.
Ovaj Vaš komentar, Lorde, mi se veoma dopada..oslikava Vas kao osobu modernu i punu hrabrosti, ispravnog viđenja ove naše stvarnosti.... zaista je potrebno to oružje, "taj polet i velika energija koja nas pokreće da učinimo džinovski korak ka evropskim standardima, u svim oblicima života i stvaranja." Dodala bih da taj "trk" treba da prepustimo mlađim i bržim, pametnijim i modernijim, a ne matorim "sveznalicama" - lajavcima, koji i ne znaju drugo osim da laju. U pravu ste kada kažete da NEMAMO vremena, a to naši potomci znaju. Oni su ti odlučni i hrabri ljudi o kojima govorite, a kojima treba sa poverenjem da prepustimo taj "džinovski korak ka evropskim standardima u svim oblicima života i stvaranja". Viševekovno zakašnjenje nam ne dozvoljava da zastajkujemo i osluškujemo ono što psi laju, a vetar nosi. Poštovanje!!

....za početak OTOMANLIJE da pustimo one koji nisu bili ni pod , a ni nad turcima - nek idu ljudi lepo svojim putem....onda da projektujemo i konstruišemo , pa da izgradimo taj SRBODRUM , to trkalište , da ne kažem je*balište za sve ove patriotske i nepratiotske srpske i srbijanske , pa i indijanske elemente....pa tako , onda trka može da počne....svaki učesnik , kao prijavni list , mora da dokaže da je gledao film : I KONJE UBIJAJU ZAR NE ?......!

U redu, ovo je formular za učešće !

Popunite ga i potpišite.
Onda ga predajte kada dobijete službene brojeve.
Samo prvo pročitajte.

Ako polomite nogu, sredit ćemo to.
Ako se prehladite, tu je aspirin.

Ali, Božjom voljom, na čovjeka ne možete potpuno računati.
Ako pljujete krv, zaradite upalu pluća, to je između njega i vas.

Zato pročitajte i onda potpišite.

DOBRODOŠLI NA PLES SUDBINE, DAME I GOSPODO.
U KRUG , U KRUG IDEMO|
TEK POČINJEMO, NARODE.
KADA ĆE STATI?
KADA ĆE SE ZAVRŠITI?
KADA?
SAMO KADA POSLJEDNJIH DVOJE OD OVE PREDIVNE DJECE OSTANU,
SAMO KADA POSLJEDNJA DVA IGRAČA POSRĆUĆI SE USPUT, SAPLIĆUĆI SE,
PRIJEĐU PREKO MORA OČAJA KA POBJEDI.

JEDAN PAR I SAMO JEDAN
,
OTIĆI ĆE ODAVDE PREKO SMRZNUTIH TIJELA I SKRHANIH SNOVA
NOSEĆI SA SOBOM GLAVNU NAGRADU ...........
SAMO JEDAN PAR ĆE PLESATI|KA SLAVI I BOGATSTVU.

PREMA RIJEČIMA NAŠEG VELIKOG VOĐE, .......
:mafijas:
NAPREDAK JE IZA UGLA.

ŠTO MI KAŽEMO KRIZI?
:tease:
TO KAŽEMO KRIZI.

HAJDE DA ČUJEMO, NARODE . DA ČUJEMO.
BORITE SE ...... , PLAČITE ........

( tekst preuzet iz filma )

Back