Beograd: Rotvajler držao dečaka u zubima 10 minuta, krv liptala na sve strane

111111

Legenda
Banovan
Poruka
60.291
Rotvajler je sinoć oko 20 sati na Vidikovačkom vencu napao trinaestogodišnjeg dečaka i čitavih 10 minuta ga držao u zubima. Vanju I. (13) iz čeljusti rotvajlera uspela da otrgne tek Hitna pomoć.

Pas je detetu pokidao mišić na desnoj nadlaktici i povredio rame, pa je ono s teškim povredama prebačeno u Institut za majku i dete.

Očevici pričaju kako su dva mladića šetala rotvajlera, koji se otrgao vlasniku iz ruku i munjevito otrčao ka grupici dece koja su se igrala u parkiću preko puta crkve.

Pas je skočio na jednog dečaka i ugrizao ga za ruku, a desetak ljudi je više od 10 minuta pokušavalo da razjarenu životinju odvoji od deteta koje je sve vreme vrištalo.

- Krv je liptila na sve strane, mislio sam da će mu otkinuti ruku ili udaviti. Tek su lekari Hitne pomoći uspeli da razdvoje psa i dete – priča jedan od očevidaca i dodaje da je u trenutku napada tuda prošla i interventna policija, ali da ih je samo uputila da zovu policiju iz stanice.

Vanjin brat Nemanja I. (17), koji je stigao tek pošto je došla Hitna pomoć, rekao je da je dečak posle svega ipak dobro i da su uspeli da mu ušiju ruku.

http://www.telegraf.rs/vesti/319676...-u-zubima-10-minuta-krv-liptala-na-sve-strane

neće, ne bojte se, on je dobar :mazipsa:

Rotvajler je sinoć oko 20 sati na Vidikovačkom vencu napao trinaestogodišnjeg dečaka i čitavih 10 minuta ga držao u zubima. Vanju I. (13) iz čeljusti rotvajlera uspela da otrgne tek Hitna pomoć.

Pas je detetu pokidao mišić na desnoj nadlaktici i povredio rame, pa je ono s teškim povredama prebačeno u Institut za majku i dete.

Očevici pričaju kako su dva mladića šetala rotvajlera, koji se otrgao vlasniku iz ruku i munjevito otrčao ka grupici dece koja su se igrala u parkiću preko puta crkve.

Pas je skočio na jednog dečaka i ugrizao ga za ruku, a desetak ljudi je više od 10 minuta pokušavalo da razjarenu životinju odvoji od deteta koje je sve vreme vrištalo.

- Krv je liptila na sve strane, mislio sam da će mu otkinuti ruku ili udaviti. Tek su lekari Hitne pomoći uspeli da razdvoje psa i dete – priča jedan od očevidaca i dodaje da je u trenutku napada tuda prošla i interventna policija, ali da ih je samo uputila da zovu policiju iz stanice.

Vanjin brat Nemanja I. (17), koji je stigao tek pošto je došla Hitna pomoć, rekao je da je dečak posle svega ipak dobro i da su uspeli da mu ušiju ruku.

http://www.telegraf.rs/vesti/319676...-u-zubima-10-minuta-krv-liptala-na-sve-strane

Kljucna stvar!To kad mi kazu nece,digne mi se kosa na glavi!

Zar nije obavezno da veliki psi nose korpu?
Ja bih vlasnika zesce kaznio jer je ocigledno nadresirao zivotinju na borbu kad je tako poremecena.
Uzasno mi kad procitam kad rotovi napadaju iz cista mira, krivica je uvek na vlasniku.
Ja sam imao 2 rota i nikad nisam imao problema jer sam ih drzao pod kontrolom i nisam ih dresirao da budu agresivni.
Oni su sami po sebi veoma snazni psi i mogu biti veoma opasni i da mogu zabranio bih da ga mogu drzati neodgovorni ljudi ali avaj, svaka budala danas moze da ima opasnog psa i da ga dresira za borbu.

Poslednja izmena:
Zar nije obavezno da veliki psi nose korpu?
Ja bih vlasnika zesce kaznio jer je ocigledno nadresirao zivotinju na borbu kad je tako poremecena.

O tome se radi. 99,9% vlasnika to pravilo ne poštuje.
A za koji moj oni komunalci uzimaju pare.
Švrćkaju po centru, pored njih prolaze ljudi sa kerovima bez povodca, sa povodcem ali bez korpe i nikom ništa.

neka ivica danas kaze koji je to neodlozan posao imala interventna?
isli na pljeskavice?
ili nesto isporucivali?
a japansko biciklo moze da trazi pola policije?
samo bezbednost nije njihova briga!

A niko nije mogao 10 minuta da ode po noz i da ga prikolje tu, pi znaci ne verujem. Isti slucaj prije par godine sad ne znam tacno koja rasa, idem da se vidim sa curom i ispred zgrade njene samo zenu je napao, momak iz obezbedjenja je dotrcao sa nekom sabljom i tu ga je ostavio sekundarno vise nije drza ni 2 minuta, a ne 10.

Јес', па да му пишу кривичну пријаву због убиства, да робија због неког тамо детета, ионако је деце по БГ све мање, за само 20-так година број деце се преполовио, а број паса утростручио, па сад ти види на чијој страни треба бити..

ne treba...to je samo rasa sa najsnazhnijim ugizom...shto bi mu stavljao korpu...:roll:

Баш тако. Толико времена и труда је требало људима да направе пса са тако јаким угризом, а онда се нађе нека будала која би ротовима стављала корпе, и онемогућила да њихов угриз дође до изражаја...

A niko nije mogao 10 minuta da ode po noz i da ga prikolje tu, pi znaci ne verujem. Isti slucaj prije par godine sad ne znam tacno koja rasa, idem da se vidim sa curom i ispred zgrade njene samo zenu je napao, momak iz obezbedjenja je dotrcao sa nekom sabljom i tu ga je ostavio sekundarno vise nije drza ni 2 minuta, a ne 10.

Ко да оде по нож ? Ако мислиш на власника,он је запалио са лица места чим је видео шта је његов пас урадио.Барем тако пишу поједине новине.

Vidjam ponekad po mom kraju celave nakurcene likove sa rotvajlerima, pit bulovima, itd... i vidim da su psi poprilicno agresivni, na jednom sam video da ima oziljak na glavi od cigarete.
Msm. da je problem u vlasnicima tih krvolocnih rasa a ne samih pasa. Ne ide mi u glavu da se ker odjednom zaleteo na dete bez razloga.

Ма да, керови су иначе познати као травоједи, где би они имали предаторске пориве...

Mislim da za Rotvajlera ne treba korpa...

Svi psi moraju da imaju korpe.
Bitno da vlast troši pare na zasedanja i donošenje zakona za koje posle niko ne mari.
Šta će taj sa kučetom u to doba?
Jel nije donet zakon o tome kad je dozvoljeno šetanje?
Jel nije donet zakon vezan za povodac, korpe?
Šta rade komunalci osim što jedu govna ljudima na autobuskim stanicama, rasteraju na pola sata cigane iz podzemnog na zelenjaku i kontaktiraju parking servis?

ne treba...to je samo rasa sa najsnazhnijim ugizom...shto bi mu stavljao korpu...:roll:

Treba za sve pse. A rotovi spadaju u strašno agresivne pse, pa se u nekim zemljama Evrope zabranjuje njihovo držanje, isto kao i za pitove.
Ovde je, standardno, greška vlasnika psa i sad mora da odgvora, što rigoroznije da ga kazne.

Momci, ja sam za to da svi psi nose korpu, samo sam citirao nedavno donesen zakon ;)

Odgovor je i za Sunchayu, tek sad sam video post :)

Погледајте ове коментаре:

Pedja

Za 16 godina ,kako se bavim psima,tri rottweilera,+labrador.Prvi rot,nasledjen sa suprugom,posle jos dva...Ni jedan nije bio agresivan prema deci.Imam dvoje dece,koji ne mogu da zamisle kucu bez psa.Imam i ribicu.Deca treba da rastu uz ljubimca.Rot se nikad,ali nikad ne bi zaleteo,ili ujeo nekog ko mu nije ucinio nesto,tipa gadjanja kamenjem ,kad je u box-u ili u dvoristu....Rottweiler je sluzbeni pas,i kao takvog,kao u USA,treba izdavati dozvolu,kao za posedovanje oruzja.Rezime,decko je nesto uradio psu i ovaj mu je vratio.Pa nece pas od gomile dece da ujede samo jednog....

Tina B.

I ja imam rota 10 godina nikad ni na koga nije ni zarezao kamo li napao.Znam jako puno ljudi koji imaju rotove i nijedan nije agresivan.Mog je jednom prilikom u šetnji maltezer "napao,ujeo" a on nije ni odreagovao.Rotvajleri nisu zveri,oni su prave maze.I molim sve ljude koji nisu upućeni,ne znaju kakvi su ti psi da ne ostavljaju svakakve komentare.Inače nijedan pas neće nikog napasti bez razloga(mislim uopšteno na sve pse),napasce jedino ako su ugroženi,na bilo koji način....

www.kurir-info.rs/komentari/decak-doktore-da-li-cu-ostati-bez-ruke-clanak-388828

А дете замало остало без руке...Ови власници паса су заиста болесни људи, а у ситуацији у којој се држава налази, нама преостаје само да их батинама доведемо у ред чим видимо да угрожавају нас и нашу децу.

Back