Beograd, red za kazan Narodne kuhinje

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.920
FIreVlVXMAc9WnK.jpg

Danas se ponovo na društvenim mrežama deli fotografija korisnika koji u Francuskoj ulici strpljivo čekaju red kako bi dobili hranu.
I to je doslovno reka ljudi, koji su došli da u ovim hladnim danima ugreju stomake kutlačom kuvane hrane.
Ova fotka nastala je ispred kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva SPC. Ipak, slični prizori često mogu da se vide ispred Narodne kuhinje.

Inače, U Beogradu se nalazi 53 distributivna punkta narodnih kuhinja, u svih 17 gradskih opština i dnevno se podeli više od 1.200 obroka.
Najsiromašniji građani dobijaju kuvano jelo, voće ili kolač i hleb i svakog dana je hrana raznovrsna.
https://noizz.rs/noizz-news/najtuznija-fotografija-srbije-je-red-ispred-narodne-kuhinje/45pk84y

Gledajući ovakvu fotografiju prolaze reči predsednika koji često govori kako je Srbija ekonomski tigar,
ali i premijerke Ane Brnabić koja je nedavno naglasila kako su u Srbiji gotovo iskorenjeni ekstremni vidovi siromaštva.

Ovo je tema o glumici Vesni Pecanac korisnici jedne od narodnih kuhinja
https://forum.krstarica.com/threads/glumica-vesna-pecanac-sada-je-korisnica-narodne-kuhinje.941888/

Ne treba zaboraviti da besplatne obroke deli i Solidarna kuhinja svim gradjanima kojima je pomoc potrebna, pod sloganom "Solidarnost, a ne milostinja". Svako od nas moze da se ukljuci i pruzi podrsku radu Solidarne kuhinje, kroz pripremu obroka, njhovu distribuciju ili razdeljivanje obroka na terenu. Takodje, mozete pomoci radu Solidarne kuhinje i putem donacija.

Poslednja izmena od moderatora:
Pa sta se cudite?
Amerika je prva ekonomija na svijetu pa imaju koliko beskucnika?
Hvali li se Amerika da je prva ekonomska sila?
Svaki covjek dok je mladji mora da misli da ne dozivi ovo i da stvori neki fond za stare dane.A drustvo treba da obezbjedi ovim ljudima dorucak i rucak.Ima para za svakakve reprezentacije pa mora da bude i za ove jadne ljude.

Ne treba zaboraviti da besplatne obroke deli i Solidarna kuhinja svim gradjanima kojima je pomoc potrebna, pod sloganom "Solidarnost, a ne milostinja". Svako od nas moze da se ukljuci i pruzi podrsku radu Solidarne kuhinje, kroz pripremu obroka, njhovu distribuciju ili razdeljivanje obroka na terenu. Takodje, mozete pomoci radu Solidarne kuhinje i putem donacija.
:ok:

Poslednja izmena od moderatora:
Pa sta se cudite?
Amerika je prva ekonomija na svijetu pa imaju koliko beskucnika?
Hvali li se Amerika da je prva ekonomska sila?
Svaki covjek dok je mladji mora da misli da ne dozivi ovo i da stvori neki fond za stare dane.A drustvo treba da obezbjedi ovim ljudima dorucak i rucak.Ima para za svakakve reprezentacije pa mora da bude i za ove jadne ljude.
Koliko hrane bace supermarketi pošto je istekao rok ili ističe....
Zašto Srbija naplaćuje nekome kada želi da donira ....ima toliko nelogičnosti i birokratskih gluposti.
Bukvalno niko ne sme da bude gladan, to je sramota čovečanstvo.
A za Ameriku ne brinem, mada nisu tema beskućnici nego glad...ima ljudi koji imaju kuću tj krov nad glavom a gladni su ..

. Svako od nas moze da se ukljuci i pruzi podrsku radu Solidarne kuhinje, kroz pripremu obroka, njhovu distribuciju ili razdeljivanje obroka na terenu. Takodje, mozete pomoci radu Solidarne kuhinje i putem donacija.
Tako je.
Ja sam prosla golgotu pre 30ak g, znam sta znaci gladovati, zato sam posebno osetljiva na tu katastrofu....uf.

u komsiluku uvek ima neko za koga znam da gladuje...neko prihvati, pa mu nosim kuvani obrok, 'tanjir vise uvek imam'....
a ima jedna porodica (mama, tata, sin..), znam koliko nemaju, ali nece da prihvate pomoc, kaze zena 'imamo'..ponosna je sirota...a ja videla da sin nabije kacket, obilazi kontejnere i u torbu skuplja hleb, baceno povrce i sl)...tuga Bozija...imaju i cerku, nije daleko od njih ali pet para ne daje...

kad okacim obrok, ( lepo spakovan u providnu ambalazu) sa strane na kontejner, nestane brzinom svetlosti...
mnogo ima gladnih

Pogledajte prilog 1083136

Danas se ponovo na društvenim mrežama deli fotografija korisnika koji u Francuskoj ulici strpljivo čekaju red kako bi dobili hranu.
I to je doslovno reka ljudi, koji su došli da u ovim hladnim danima ugreju stomake kutlačom kuvane hrane.
Ova fotka nastala je ispred kuhinje Verskog dobrotvornog starateljstva SPC. Ipak, slični prizori često mogu da se vide ispred Narodne kuhinje.

Inače, U Beogradu se nalazi 53 distributivna punkta narodnih kuhinja, u svih 17 gradskih opština i dnevno se podeli više od 1.200 obroka.
Najsiromašniji građani dobijaju kuvano jelo, voće ili kolač i hleb i svakog dana je hrana raznovrsna.
https://noizz.rs/noizz-news/najtuznija-fotografija-srbije-je-red-ispred-narodne-kuhinje/45pk84y

Gledajući ovakvu fotografiju prolaze reči predsednika koji često govori kako je Srbija ekonomski tigar,
ali i premijerke Ane Brnabić koja je nedavno naglasila kako su u Srbiji gotovo iskorenjeni ekstremni vidovi siromaštva.

Ovo je tema o glumici Vesni Pecanac korisnici jedne od narodnih kuhinja
https://forum.krstarica.com/threads/glumica-vesna-pecanac-sada-je-korisnica-narodne-kuhinje.941888/
GLASAJTE DEMOKRATSKU STRANKU I GAŠENJE FIRMI
A PRIVATNIK ĆE BAŠ DA TE DRŽI SA 63 GODINE

Sigurno je da u tim redovima ima mnogo tuznih prica i mnogo gladnih. Ali…
Letos slusam pricu coveka ciji komsija ide u tu narodnu kuhinju u Beogradu. Zive od te kuhinje i eventualno jos jednog obroka on i zena. Imaju jednu malu penziju tek valjda da pokriju troskove zivota u gradu. I imaju dvosoban stan. Predlozi njima ovaj moj poznanik da prodaju stan u Bg i kupe kuću na selu. Recimo, u Banatu se moze naci lepa kuca sa velikim dvoristem za manje od 20.000€. Mogli bi i da se hrane jednim delom iz baste a i pijaca je sigurno jeftinija. A razliku para mogli bi polako da krckaju dok su zivi, ako se ne bahate.
Pa mislim, covek je u pravu. Toliko penzionera zivi od penzije manje od 300€ sto bi bilo nekih 70.000 za 20g? A toliko im moze ostati od stana, verujem. Plus penzija koju vec imaju.
Ali… oni njemu kazu: Eee ali mi hocemo da zivimo u gradu a ne na selu!
Ne znam, ne razumem, mnogi ljudi to već uveliko rade. To se cini kao dobra ideja?

Najgore je sto se elita ne stidi....cak ih nije sramota da se pojave kao elita iz nekog grada u francuskoj ili engleskoj, nije ih sramota ni da odu u egipat, las vegas, havaje veneciju i tamo potrose pokradene penzije....zaboravili ste?
Penzije ste pokrali tim ljudima....oteli stanove....i oterali decu u inostranstvo...i nije vas sramota da postavite to kao "osecajna" elita....

Najgore je sto se elita ne stidi....cak ih nije sramota da se pojave kao elita iz nekog grada u francuskoj ili engleskoj, nije ih sramota ni da odu u egipat, las vegas, havaje veneciju i tamo potrose pokradene penzije....zaboravili ste?
Penzije ste pokrali tim ljudima....oteli stanove....i oterali decu u inostranstvo...i nije vas sramota da postavite to kao "osecajna" elita....
"uletelo im"

Gore vam high-tech bageri z:D
pesniče vam se vodje ekologa

valjda čija keva više Fairy-ja sipala na sudove pa to otišlo u Savu

Back