Beograd PRED BANKROTOM: Dragan Djilas i DS ostavili bez plata 20.000 ljudi!

Тихи

Starosedelac
Banovan
Poruka
186.036
BEOGRAD PRED BANKROTOM: Dragan Đilas bez plate ostavio 20.000 ljudi!

Svi zaposleni koji su na budžetu Grada Beograda ostali su bez novca jer im isplata mesečnih zarada kasni dve nedelje

dragan-dilas-zaposleni-bez-plate-grad-beograd-budzet-kasne-zarade-1366238790-298597.jpg

BEOGRAD - Prazna kasa.
Grad Beograd, na čijem je čelu Dragan Đilas, nenajavljeno je ostavio bez plata skoro dvadeset hiljada zaposlenih u vrtićima i ustanovama kulture. Oni su dosad pola zarade dobijali 15. u mesecu, ali ovog meseca isplata kasni najmanje dve nedelje.

Zaposleni je trebalo u ponedeljak da dobiju plate, ali bez ikakvog obaveštenja ostali su praznih džepova. Grad finansira oko 340 predškolskih ustanova i ustanova dečje zaštite i Centar dečjih letovališta i oporavilišta Grada Beograda, kao i 36 ustanova kulture - pozorišta, muzeje, biblioteke, centre za kulturu... Samo u predškolskim ustanovama radi 7.101 zaposleni na neodređeno i još 1.221 na određeno.

Radnici koji su se javili Kuriru bili su kivni na gradsku vlast jer im niko ništa nije najavio.
- Nismo dobili platu. Možda će biti 29, možda 30, možda 1. Ništa nam nisu rekli, nisu nam objasnili šta se dešava... Kao ovce smo! - kaže jedna vaspitačica iz vrtića u Novom Beogradu.

Njena koleginica iz Starog grada obaveštena je da će plata biti 29, a na pitanje šta će tada primiti, nije dobila odgovor. Rekli su - biće 29, ako primimo i tada. Koliko, ne znamo. To je prvi put za 30 godina, koliko radim ovde, da nismo dobili platu!

Očajni su i zaposleni iz vrtića na Voždovcu.
- Iz Sekretarijata za obrazovanje zvanično su nam rekli da će biti 29. Verovatno će tada biti cela plata, ne znamo... A do tada ćemo svi da se ubijemo! - kaže još jedna vaspitačica.

U ustanovama kulture situacija je ista. U Pozorištu „Boško Buha“ nezvanično nam je rečeno da nisu dobili platu.

U Ateljeu 212 kažu da su im iz Grada prvo rekli da će dobiti celu platu 29, a onda da će prvi deo biti 20, a drugi 5. maja.

Đilas: Biće para pred praznike

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je juče da će Grad Beograd, kao i dosad, na kraju meseca vaspitačicama nesmetano isplaćivati plate za prethodni mesec.
- To neće biti ni na jedan način ugroženo. Ali neka praksa koja je dosad postojala, a koja nije u potpunosti po propisima, biće izmenjena. Sad ćemo sve to rešiti - rekao je on i najavio da će 29. aprila, pred praznike, biti isplaćene plate i da će se s tom praksom nastaviti i narednih meseci.

Gradski sekretari ćute

Kurir je zvanično poslao pitanja nadležnima u Gradu, ali ni posle dva dana nismo dobili odgovore. Nemi su ostali Renata Milić Radujko, sekretar za finansije, Katarina Živanović, sekretar za kulturu, i Ljiljana Jovčić, sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

Sindikat: Loše stanje u budžetu

Ljiljana Kiković, predsednik Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije, kaže da je obaveštena o kašnjenju plata u Beogradu, ali nema pravi odgovor šta se dešava.
- Ovo pravi ljudima problem jer imaju kredite, a računali su da će dobiti novac 15. Loše bi bilo da se nastavi ovakva praksa. Koliko znam, u budžetu stanje nije najbolje - kaže ona i dodaje da ih je Grad samo obavestio da će cela plata biti isplaćena 29, ali bez obrazloženja.

http://www.kurir-info.rs/beograd-pr...s-bez-plate-ostavio-20000-ljudi-clanak-749669

Bankrotirali sopstvenu stranku a da ne bankrotiraju Beograd? :think:

Đilas i treba da vam bude precednik! I da ga ne menjate!

Kad u Vojvodini kao samostalnoj jedinici uvedemo komunizam, dobijete i svoj Pajtiča i Čedu da vam poprave prosek!

Od sada svaki dinar koji ode u BG iz Vojvodine biče zaveden. Na osnovu toga, odnosno potrebe Beograda, možete samo da tražite kredit od Vojvodine, pod uslovom da imate jakih garancija da če te vratiti.

Poslednja izmena:
shta reci a ne zaplakati...
republichke vlasti namerno ne daju poslove firmama kojima upravlja grad,
kao shto su javna rasveta ili elektroizgradnja,vec su naravno,napravili svoje firme,
kojima daju poslove "ispod svake cene" iako te firme nisu ni kadrovski,ni tehnichki
sposobne da izvedu taj posao...
to je idiotizam...jebbala ih politika i medjustranachke podele...
dokle god to bude bilo tako,da su lichna dupeta i fotelje vazhnije od gradjana i njihovih
(nashih) interesa,od nas nema nishta...
sramota!

kao shto su javna rasveta ili elektroizgradnja,vec su naravno,napravili svoje firme,
kojima daju poslove "ispod svake cene" iako te firme nisu ni kadrovski,ni tehnichki
dokle god to bude bilo tako,da su lichna dupeta i fotelje vazhnije od gradjana i njihovih
sramota!
Ajde ne tupi, Beograđani imaju plate po 5000 eura pa i više...
Koga bre lažete?

sramota!

Kakve ovo ima veze sa cinjenicom da Djilas ne isplacuje plate?

Sto se tice toga o cemu ti pricas mogu da ti kazem da ste vi zuti dosta lapali pare . I vi nikom niste nista davali nego su sve pare grabili vasi stranacki funkcioneri.

"A sad malo ona" sto bi reko Mirko u Maratoncima.

Znaci sad malo drugi.

shta bre 5000,to mi je za prevoz...plata je desetostruko veca...
Pa eto...

Plus lagodan život, preko 50% Beograđana provodi život na splavovima, svi stambeno obezbeđeni, sa plus po najmanje 1-na kuća na dva sprata i podkrovljem, sa bazenom i ostalim luksuzom koje ni Onazis nije imao.
Šta vam još treba?

Sad kad u Vojvodini uvedemo komunizam i "pročistimo" situaciju, očekujte migraciju vaših euro komančerosa.

U Beogradu ima 1.700.000 odmilošte 2 miliona

Tih 20.000 ionako nije proizvodilo ništa sem troškova

I šta stavljaš sitnu dečicu? Oni ni kliker nisu ukrali...
Stavi slike tih 20.000 skakavaca, to su ti oni dr, prof, drof...

Nisu ugrožene ni bolnice ni biblioteke nego ovi od filozoko nepotističke misli...
mada oni najteže propadaju kao i svaka patogena bakterija

obično kad ostranjuješ to bolesno ono hoće da povuče i zdravo sa sobom
zato je izbor terapije jako važan :D

Poslednja izmena:
Đilas i treba da vam bude precednik! I da ga ne menjate!

Kad u Vojvodini kao samostalnoj jedinici uvedemo komunizam, dobijete i svoj Pajtiča i Čedu da vam poprave prosek!

Od sada svaki dinar koji ode u BG iz Vojvodine biče zaveden. Na osnovu toga, odnosno potrebe Beograda, možete samo da tražite kredit od Vojvodine, pod uslovom da imate jakih garancija da če te vratiti.

Kao da je samo Beograd kriv za stanje, i Novi Sad je isti dok su na vlasti ti koji su.

Sto se tice toga o cemu ti pricas mogu da ti kazem da ste vi zuti dosta lapali pare . I vi nikom niste nista davali nego su sve pare grabili vasi stranacki funkcioneri.

Znaci sad malo drugi.

aaa pa tako kaži Pantelija...
Dosta da Djilas ne daje plate - daj sad malo mi da ne dajemo nikom ništa a nama sve

Ne isplati nam se vidiš
Jer ti što bi da zamene Djilasa mnogo gladni a Djilas se zasitio
Nek ostane

- - - - - - - - - -

Kao da je samo Beograd kriv za stanje, i Novi Sad je isti dok su na vlasti ti koji su.

Dok su seljaci u gradovima a gradani bez posla jer seljaci obaraju cenu rada do setve ili berbe (pa pobegnu)
možemo i tebe da stavimo - neće biti ništa gore ni bolje :D

Београд не би смео да има више од пола милиона људи.
Све друго је не само неодрживо већ и дехуманизује простор.

Daj primer na sebi - vrati se nazad :D

p.s. sem ako nisu ukinuli autobus pod stavkom neisplativa vožnja

- - - - - - - - - -

Eto nama nesreće...Što pre da se Srbija odcepi od Beograda, to bolje za Srbiju

Šta to pričaš pobogu? Pa Tihi nam onomad opisao problematiku nalaženja posla u Beogradu za švecu...
To je zato što se u Beogradu nešto dešava.... ima šanse za mogućnosti... dole nema jer takva struktura...
Njima treba Beograd jer u svojoj strukturi ne mogu da napreduju... što se kaže zatucana sredina :D

E takvima smeta Djilas ali i Novi Sad...
Došli odnekud i sve im smeta, sve njih neko oće da zaebe, svuda vide prevaru, a sami zaebali tamo odakle dolaze i nikom ništa da pomognu

Ja bih ukinuo pravo na fakultetsko obrazovanje prvoj generaciji došljaka u Beograd - jer puno seljačke podmuklosti
Takav sa fakultetom je šetajuća bomba

Dodje sa kanticom kajmaka željno znanja
pa uporedi kako je kad si civilizovan a kako kad nisi
pa zaboravi odakle došlo
a vraća se sa tiramisu sladoledom u onoj istoj kantici
on je sad učen pa zna šta je zdravije
jer seljaci znaju šta je kajmak ali ne znaju šta je tiramisu
i ekspreso (pošto se ekspresno kuva)

Jel da da imate Windows8? Amerikanci jedva prešli na Windowsu7 oktobra prošle godine samo zbog SATA2 kompjutera na kojima XP ne radi
Ali oni plate kompjuter 2000 dolara koji radi.... ne čekaju akcije kod Lepog Stojka (D klasa nivelisana na cenu B klase)

Poslednja izmena:

Znaci sad malo drugi.

prvo,koji mi zhuti?o chemu prichash?
ja pricham o tome da gradske firme koje su dobro poslovale,zbog toga shto je Djilas gradonachelnik,ne dobijaju poslove.
recimo "Bijeljina elektro" dobija posao umesto "Elektroizgradnje" koja je firma iz Beograda,i ne zaradjuju pare,
pa nemaju od chega da isplate plate radnicima...
i na taj nachin uporopashcavaju,ovi sada - poshteni,firmu koja dobro radi i zaradjuje...
nisam ni zhut,ni plav,i svima im jebbem mater,zashto jebbu narod,i ne daju radnicima da rade i zarade plate!
ja o tome pricham!ne o tome ko krade,jer kradu svi,ruke im se osushile!!!

Pa eto...

Plus lagodan život, preko 50% Beograđana provodi život na splavovima, svi stambeno obezbeđeni, sa plus po najmanje 1-na kuća na dva sprata i podkrovljem, sa bazenom i ostalim luksuzom koje ni Onazis nije imao.
Šta vam još treba?

Sad kad u Vojvodini uvedemo komunizam i "pročistimo" situaciju, očekujte migraciju vaših euro komančerosa.

ma ja imam 2 kuce,i garsonjericu...oko 50-ak kvardrata...
nemam bazen,chekam neke italijanske porcelanske plochice,po narudzbini mi ih prave...unikatne...:lol:
na splavove ne idem,imam svoj restoran nadomak Beograda,na Dunavu,tamo mi je lepshe! ;)

prvo,koji mi zhuti?o chemu prichash?
ja pricham o tome da gradske firme koje su dobro poslovale,zbog toga shto je Djilas gradonachelnik,ne dobijaju poslove.
recimo "Bijeljina elektro" dobija posao umesto "Elektroizgradnje" koja je firma iz Beograda,i ne zaradjuju pare,
pa nemaju od chega da isplate plate radnicima...
i na taj nachin uporopashcavaju,ovi sada - poshteni,firmu koja dobro radi i zaradjuje...
nisam ni zhut,ni plav,i svima im jebbem mater,zashto jebbu narod,i ne daju radnicima da rade i zarade plate!
ja o tome pricham!ne o tome ko krade,jer kradu svi,ruke im se osushile!!!

Kosovari uzjašili Elektrodistribuciju Beograd - ne može pošten učenik Tesle ili Končara da se zaposli
M:TS ima Bosance, kad ih pitaš bilo šta o korisničkom ugovoru ko da si u NDH iz 41-ve - ŠTA OŠ? KO SI TI? JEL S PLATIO?

nemam bazen,chekam neke italijanske porcelanske plochice,po narudzbini mi ih prave...unikatne...:lol:
na splavove ne idem,imam svoj restoran nadomak Beograda,na Dunavu,tamo mi je lepshe! ;)

prijatelju sedi da se dogovorimo... vidi imam opasnu kombinaciju... pazi kad fercera... ako bi recimo uložio, ma ja se ugradjujem nešto sitno... veruj mi na reč ekstra kombinacija... razmisli... 10% moje zbog ideje... ako uspe... ako ne uspe a nema šansi da ne uspe...

а вртић,шта је са вртићем хоће ли да буде пара за вртић---чувена мантра ове џукеле

nema vrtića, bela kuga... nema se čime... ende...
ko da si ti pa bio u vrtiću? na ulicu pa trčkaraj... jes malo nezgodno vreme ima manijaka... počeli i da snimaju...

Ma da, Srbi iz Vojvodine su krivi za Beograd, zato što živite bolje no što je to Onazis u svoje vreme.

- - - - - - - - - -

Bravo za tebe!
Uskoro češ da plačaš carinu sve što preneseš preko Dunava... :)
Porez, prirez i dugove prema Vojvodini. :)
Nebrini, ostavičemo vam da imate da prezivite isto koliko vi nama decenijama...

"Tri ti turam dva ti vadim, čim pogodi šta ti radim". A, šta kažeš za to?

Poslednja izmena:
Kosovari uzjašili Elektrodistribuciju Beograd - ne može pošten učenik Tesle ili Končara da se zaposli
M:TS ima Bosance, kad ih pitaš bilo šta o korisničkom ugovoru ko da si u NDH iz 41-ve - ŠTA OŠ? KO SI TI? JEL S PLATIO?

apsolutno...sa sve crnogorcima koji su uvek i svugde direktori...:roll:

- - - - - - - - - -

prijatelju sedi da se dogovorimo... vidi imam opasnu kombinaciju... pazi kad fercera... ako bi recimo uložio, ma ja se ugradjujem nešto sitno... veruj mi na reč ekstra kombinacija... razmisli... 10% moje zbog ideje... ako uspe... ako ne uspe a nema šansi da ne uspe...

kolko...pola milke,milka?:think:
ce se dogovorimo! ;)

Ma da, Srbi iz Vojvodine su krivi za Beograd, zato što živite bolje no što je to Onazis u svoje vreme.

- - - - - - - - - -

Bravo za tebe!
Uskoro češ da plačaš carinu sve što preneseš preko Dunava... :)
Porez, prirez i dugove prema Vojvodini. :)
Nebrini, ostavičemo vam da imate da prezivite isto koliko vi nama decenijama...

"Tri ti turam dva ti vadim, čim pogodi šta ti radim". A, šta kažeš za to?

ma kakvi...
Od Bogote do Kalkute,od Manile sve do Lime,nash je kartel najjachi na vrhu piramide! :cool:

Back