BEOGRAD,POSTAJE SVETSKI GRAD !

Neverovatno,dogodilo se pravo cudo u Beogradu.To cudo.to je sjajna,u svetskima razmerama FONTANA na

Trgu Slavija.Video sam je na probi,uvece,u svoj svojoj lepoti.Ogromna,raskosno osvetljena raznim bojama,delovala

mi je nestvarno lepa.Zar je moguce,da Beograd,posle toliko decenija zapustenosti i bezobraznog nerada,ranijih

Gradonacelnika,dobije jednu ovako velicanstvenu lepoticu.I eto,kada sve podje na bolje,onda se dese,i druge lepe

stvari.Pored Fontane na Slaviji,zavrsena je i rekonstrukcija,Obilicevog Venca.Ja stanujem u tom kraju,i kazem

Vam,Obilicev Venac,deluje danas carobno.ceo taj kraj,izmedju Knez Mihajlove ulice,i Hotela "Palas",dobija sasvim

drugi izgled.To postaje jedna velika,jedna uredjena pesacka zona.Citavo mnostvo zgrada,u samom centru,naseg

lepog Beograda,menja svoje lice.Fasade zgrada se vracaju u prvobitno stanje!I ona lepota,koju su raniji

Gradonacelnici prosto ignorisali,Kosancicev Venac,njegova obnova,privodi se kraju.I sta na sve ovo reci ?

Jedno veliko,jedno iskreno hvala,hvala,nasem Gradonacelniku,Sinisi Malom.!!!:bye::heart::heart::heart:

00_Fontana_APopovic.jpg

Trinito - Mislim da ti,nisi pozvan,da govoris o Beogradu.Ja sam rodjeni beogradjanin,i to,cetvrta generacija. Nije mi poznato,odakle si ti
"doleteo",sa koje cuke u Beograd.Ali,u svakom slucaju,ne mozes voleti ovaj moj grad,vise od mene.A da je Beograd bio palanackog lika,bio je.
Sve do dolaska na mesto Gradonacelnika,G.Sinise Malog.

Lord Gledston;bt302995:
Trinito - Mislim da ti,nisi pozvan,da govoris o Beogradu.Ja sam rodjeni beogradjanin,i to,cetvrta generacija. Nije mi poznato,odakle si ti
"doleteo",sa koje cuke u Beograd.Ali,u svakom slucaju,ne mozes voleti ovaj moj grad,vise od mene.A da je Beograd bio palanackog lika,bio je.
E,vi, rodjeni beogradjani, ste mi pravi hit majke mi....

Lord Gledston;bt302995:

Žao mi je što ovo nisam ja izmislio, već Jovan Dučić!

"Несумњиво, људству највише несреће праве глупаци. Највећа је беда што глупак не зна да је глуп, као што ни рђав не зна колико је рђав; а свет би можда био спасен кад би глупаци знали каква су несрећа за човечанство. Глупост је несумњиво у основи сваког порока и злочина. Требаће најзад глупог лечити клинички као опасног болесника. Велика је несрећа друштва и државе што пороци долазе одозго, а глупост одоздо. Од рђавих се можемо одбранити, али глупак је једини злочинац који нас унапред обезоружава."

mile39;bt303013:
Žao mi je što ovo nisam ja izmislio, već Jovan Dučić!

"Несумњиво, људству највише несреће праве глупаци. Највећа је беда што глупак не зна да је глуп, као што ни рђав не зна колико је рђав; а свет би можда био спасен кад би глупаци знали каква су несрећа за човечанство. Глупост је несумњиво у основи сваког порока и злочина. Требаће најзад глупог лечити клинички као опасног болесника. Велика је несрећа друштва и државе што пороци долазе одозго, а глупост одоздо. Од рђавих се можемо одбранити, али глупак је једини злочинац који нас унапред обезоружава."
Mile39, bravo za Dučića! Pozz

Back