Beograd posle protesta

Uskoro svice jutro, a Beograd ce se po ko zna koji put probuditi silovan. Ni prvi, a, nazalost, ni poslednji.

Covek prosto ne zna za sta da se uhvati u ovom haosu. Da li na miran protest koji je ostao u senci nemirnog, (ali ne bas toliko nemirnog koliko zapadni mediji zele da nas ubede, kao da je nocas mal'ne izvrsena okupacija celog SAD-a nezapamcena u istoriji).

Nego, mene boli nesto drugo. Odavno nisam osetila takvu sramotu sto sam, ne Beogradjanka, ne Srpkinja, vec covek. Da gledas one klince koji jos nisu dobili prvu poluciju kako divljaju po ulicama... Tuga.

Nije toliko alarmantno so su ukrali gace i carape, vec pitanje- gde je bila murija?

Ne, stvarno, bez ulazenja u teorije zavere: a gde je bila murija?

A i zasto su ta deca tako zeljna rusenja? Ne kazem, bilo je gotivno propustiti skolu danas, ko jos ne voli proteste. Ali decko, da ti kazes da volis ovu zemlju a da rasturis pola prestonice. Nije samo Kosovo Srbija, i Beograd je Srbija.

PS-Za one koji nisu skontali, ne branim Amere/Hrvate/Siptare/Solanu/Vuco i ostale. Ne zaboravite, oni nikada nisu rekli da vole Srbiju, logicno je sto nam prave sranja.

Ali zasto sranja prave i oni koji tvrde da vole ovu zemlju?

Naravno da su u BG-u !!! Svi su dosli u Beograd, da uspeju, da se probiju, proguraju, ispune svoje jadne tinejdzerske snove iz doba kad su cekali ekskurziju da bi videli Beograd.

sta reci?! ovo me je podsetilo na one dve devojke koje su krale po buticima... i, njihovo opravdanje je bilo da je "jos 300,000 ljudi to radilo"... i rekle su, citiram: "ako zbog toga trebamo da odgovaramo"... bio sam zbunjen... nisam znao da li trebam da placem ili da se smejem... to je bio jos veci poraz za mene...

ne podrzavam otimanje kosova,pravno gledano to nikada nije moglo da se desi , ali ejjj ljudi budimo realni.da li iko od vas zna sta je radjeno albancima na kosovu,strahota jedna.postovana gospodo ono su od 1989 god neprestano bili tlaceni od strane srpske manjine.da li znate da nije bilo vazno koji stepen obrazovanja i znanja srbin mora da ima da bi dobio posao.da li znate sta je radila nazovi policija(kriminalci , sljam je cinio ondasnji sastav policije) tim ljudima,da li znate da su se svi srbi koji su zivjeli na kosovu spremali za ovo sto se izdesavalo u posljednjih nekoliko godina - na vrijeme su se obezbijedili praveci kuce i kupujuci stanove po unutrasnjosti srbije.oni su gospodo konstantno pljackali kosovo i videci u svakom culafu kvadratne metre stanova ili farove novih automobila(ne jugica vec nekih skupljih) .jos jednom kazem da mi je zao zbog svega ovoga , ali izvolite sliku beograda nakon mirnih protesta, kojima smo svijetu pokazali da smo spremni za evropu.

montenegro, koji od tih potlačenih albanaca živi sad u kući tatinog kolege u Peći, u kući koju je on ostavio zato što su u njegovom dvorištu sagrađene bespravno dve kuće i nije smeo da se buni? pretnje, zaklani kućni ljubimci... pričam ti priču, montenegro.
jadni oni, sve mi ih žao.

Back