Београд под ,,окупацијом,,

Да ли је Београд икада ,,Ослобођен,, ?

• Да

• Не

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ох... Нашао се неписмен човек, странац, да учи људе! Хахахахахахахаххаха! Ајде, пребег!

Највећи активни састав СДК је био 9.886 људи (1944. год.).
Зна се које су највеће победе, инајвећи губитци СДК. Највећа победа је била на Ибарској магистрали 1944. над Партизанима, а највећи губитци - покољ код Кочевје рога 1945. од стране Партизана.

Ево ти из немачких доступних архива:
21. августа 1944. пет пукова СДК је нарасло у снагу од 9 886 официра и војника(Militarbefehlshaber Sudost, Ia Nr. 5737/44 geh. 21.08.1944 u NASD T-311, rolna 194, okvir 000974), и од свог оснивања па до септембра 1944. претрпели су губитке од 700 погинулих и 1800 рањених у борби (NASD T-311, rolna 194, okvir 000444-45).

Ниси добро прочитао,написао сам да су били малобројни док није почела мобилизација,односно да људи нису добровољно прилазили СДК у великом броју.Око борби на Ибру против комуниста,тежиште је било на одредима ЈВО,сами љотићевци,ако не рачунамо локалне потере,нису наступали без немаца.
Што се саме теме тиче,мислим да и у време немачке окупације,а и после ослобођења-"ослобођења",било је онолико слободе колико је окупатору одговарало.Радили су и биоскопи и позоришта,али су приказиване или немачке војне победе или нацистичка пропаганда,а под овим другим приказивана је комунистичка пропаганда.Параде СДС,замениле су параде НОВЈ.Нико не може да ме убеди да је под немцима било слобода и да се народ осећао слободан.

Poslednja izmena:
Ниси добро прочитао,написао сам да су били малобројни док није почела мобилизација,односно да људи нису добровољно прилазили СДК у великом броју.Око борби на Ибру против комуниста,тежиште је било на одредима ЈВО,сами љотићевци,ако не рачунамо локалне потере,нису наступали без немаца.
Што се саме теме тиче,мислим да и у време немачке окупације,а и после ослобођења-"ослобођења",било је онолико слободе колико је окупатору одговарало.Радили су и биоскопи и позоришта,али су приказиване или немачке војне победе или нацистичка пропаганда,а под овим другим приказивана је комунистичка пропаганда.Параде СДС,замениле су параде НОВЈ.Нико не може да ме убеди да је под немцима било слобода и да се народ осећао слободан.

На Ибру је тежиште било на Бугарима, па када су комунисти одбачени са Ибра пробали су преко Златибора где су одбијени од четника.

Keserović je deklasiran na Kopaoniku.

Što se tiče bitke na Ibru a i kasnije u pomenutoj poteri za dve komunističke divizije učestvovali su i Dobrovoljci i Račićevi četnici i nemački puk ,,Brandenbrug,, a i Bugari.

Кесеровић се није борио на Копаонику од6.-9.8.1944. упрвој фази битке, већ само Рачићева 4. група јуришних корпуса. Он је крајем августа притекао Рачићу у помоћ у противофанзиву на Копаоник, а у време прве фазе битке када је 4. група јуришних корпуса поражена борио са комунистима у Јабланици.

Back