BEOGRAD NA VODI DIVNI SNOVI,PRETVARAJU SE U STVARNOST !!!

Godinama sam sa velikom zaviscu,gledao americke filmove,sa snimljenim predivnim
zgradama,sa stanovima,koji imaju pogled na sve strane,a koji se zovu ":Penthauz".
Konacno<pre dva dana,objavljeno je<da ce na dvadesetom spratu,te dve stambeno
poslovne zgrade,u beogradu na vodi,poceti prodaja stanova.

Prosto ne mogu da docekam,da prodaja krene,jer sam cvrsto resio,da kupim jedan
stan - penthauz.Cena je malo jaka,kazu,oko 5.OOO Evra,kv.metar.jeste cena dosta
visoka,ali,kada covek ima "merak",nista nije skupo.Brine me samo,dali cu uspeti
da "ugrabim" moj penthauz,jer kako cujem<bice velika navala,bas za stanove,te srukture.:rtfm:

Postovani Trinito mene odusevljava Lordova hladna glava,
prilikom posmatranja ,
raznih ljudskih ponašanja,
nacin kako se predstavlja,
mene zabavlja.

A vi bi nas pred vrata raja :(
sa sve nasim igrarijama. :(

Kad sam dosla ovde bila je neka scena sa puno pene
sred njegove teme,
i puno kamenja-na njega,
I ja sam se zaledila mislima"Boze sta cu ako mi ovaj dodje Lord i pomolila, ajde Lorde,prodji dalje od mene ipak, molim te"
(jel masa očiju vatru palila, pa odmah pomisli se da i dima tu kod Lorda mora da ima .)
i gle novog jutra,
nove teme i teme njegove
začude prvo mene
te mirne mene otmene,
nove teme-novo kamenje
a on kad krene -nezaustavljiv je
a ima mere i tolerancije,
kad sam ga pogledala svojim očima
sad imam utisak da i on se zabavlja
i igra..
Laka je igra niz vetar i reku,
a kroz izazov struje i bujice
veliki igrači samo kreću.

Pa je moja poruka:

GLEDAJTE SVOJIM OCIMA.
i broj 2.
SVAKO NEK SE PONEKAD MALO OPUSTI I IGRA.
:hvala:
:bye:

Trinito;bt277104:
vase je carstvo nebesko

...ako me pamćenje ne vara , Jerusalim je posle prvog krstaškog rata pao u ruke KRSTAŠKIH ratnika plaćenika , i proglašen je carstvom nebeskim...tu , kako je govorio osvajač , Veliki KRSTAŠ Gotfrid Bujonski ( samozvani Čuvar Hristovog groba ) , carevi su postajali slepci a prosijaci bogataši vitezovi....to JERUSALIMSKO CARSTVO NEBESKO , osvojio je muhamedanac Saladin , veliki Sultan ....

...ovo carstvo serbsko , prestono , osvojio je muhamedanstvom Šeik Muhamed bin Zajed...

...mudraci su govorili , da glupost ne može nikud iz Jerusalima , kao što ništavilo ne može daleko od našeg prestonog grada....oće reći , najveći neprijatelj Jerusalimskog carstva nebeskog bila je krstaška pohlepa , oholost , samoljubivost , sebičnost , kukavičluk , neznanje i nepoznavanje zemlje kojom je vladalo...sva ta svojstva vladara nebeskog carstva , otvorila su sva jerusalimska vrata Saladinovoj armiji.....koliko je mudrosti i para bilo potrebno da se otvore investiciona vrata prestonog grada , znaćemo kad promenimo današnju čast i poštenje , naročito plemenitost recikliranog evroejstva....

...dotad utrkivaće se elita da opere stečeni kapital kroz nekretnine u falusnoj kuli...doduše obrazanoj , kao simbolu muhamedanstva !

images

Soradze;bt277129:
Dragi Lorde, baš umete da nam pipnete puls....Svako dobro!

...može biti , može biti , kako zna da kaže Mile Pacov , da je ovo smišljena provokacija....no ako se smišljena provokacija reperezentuje javnosti više puta u smišljenom kontinuitetu , onda ona manifestuje stanje kod provokatora , koje opet nagoveštava njegove misaone pozicije iz kojih se naslućuju karakterna svojstva - ili ti vlažni intelektualni snovi....tako nekako može biti , može biti da ta provokacija dejstvuje kao slika provokatora - poznata kao slika dorinejska....
...konačno , ko smo mi pa da se naše mnenije nešto uvažava i da ibreti kakvog moćnika...koga uopšte zanima naš puls...pre smo kao nekakva sekta u čekaonici za večni zaborav - ili tako nešto !....
...meni lično ponavljanje teme u sličnom ruhu služe samo da preispitam lični stav , za koji mnim da nikog se nedotiče nit ga ponešto iko uvažava , ali meni je mnogo važan....naročito kad ga promenim - jer tad moram da kvatifikujem promenu sopstvenu , a opet znam da ona kao takva nema nikavog značaja ni za moj zaseok a taman posla za najbližu palanku....no opet , kao što rekoh , to je važno samo meni , te samo ja o tome vodim računa....

Konačno , samo se pričamo ....IDU DANI !

...kad pomenu filmove , bejah u SSSR-u pred rasplet događaja u vreme vladavine Gorbačova....pred bioskomskim dvoranama redovi kilometarski , za neke bezvezne neme ruske filmove....čudio sam se....ajd redovi za , kafane , votku , alkoholna druga pića , životne namernice , tehničku robu i tako to - ali za bezvezne filmpve koji nemaju vrednosti , to mi nije bilo jasno....reče mi jedan naš dilber koji živi tamo , da je sveopšta glad za sve pa i za kinematografske trake svih vrsta i kvaliteta...guta tu stvar svetina...posle saznadoh dasu im WarnerBros i Dizni poklonili polavekovnu produkciju crtaća , sve u stili Tom i Džeri....gleda staro , gleda mlado - kako miš mlati mačku....nije im dugo trebalo da glodarska rulja sruši onakvu imperiju sa VotkomŽirinovski...film je odigrao svoju ulogu....kod nas je baš bio trovač i začetnik ideje da miševi mlate mačke i kolo vode !...sad je kod nas junak Veliki Saladin !

E moj dragi prijatelju "Loncar".Mene ne brine tvoje peckanje,jer znam da sve sto pises,radis to dobronamerno.
Ma da,cesto i pretera, pa "ubodes" pogresno.Mislim da brze pises,nego sto promislis.Ali ja te uveravam,i kada se
budem uselio u svoj "penthaus" na dvadesetom spratu,kule beograda na vodi,ja necu zaboraviti,moje prijatelje
sa ovoga foruma.Ma da,svi ce mi sa te visine,izgledati mnogo sitniji,nego sto su sada.Ali,to je zivot.Sve sto se covek
vise penje,sve ono ispod njega,biva sve manje i sve sitnije.Ave Cezare ! S postovanjem.....L.G..

....kako beše ono Lorde , kad polete orlovi za sobom podignu i kokoške...a i ti orlovi , okreni obrni , sve dojedan je strvinar - naročito ovi beloglavi supovi....
...sa gađenjem orlovi sa svojih visina gledaju na zemaljske crve , dal što im otimaju hranu , dal što uvek završe na njihovoj trpezi ili beže od sudbine lešinarske....tek , streme visinama , vazda....
...mada ovi mudraci kažu da sa tih visina imaju veću preglednost za otimačinu strvina....ko vele , nisu samo orlovi strvinari ....tu su lisice , pacovi i kojekakav jošte soj gadni....sve je to borba za opstanak....

...pa verovatno slično orlovima , tako i ljudi , zidaju visine , kače se na njih kao u neke čeke .....paze na plen !...eh velegrad je to...mnogo štošta crkava i nije red da crvima dopadne šaka....mislim malim ljudima , sirotinji !

....ma ponekad ne treba čoveka idealizovati , već onako , kako to vazda biva , i sa drugim živim bićima ga upoređivati !

"Специјални резерват природе „Увац“ је стављен под заштиту, превасходно да би се очувао и размножио белоглави суп, највећа птица која живи у Србији. Белоглави суп је ретка врста орла лешинара, импозантне величине, распона крила до три метра. "

http://www.uvac.org.rs/bsup.html

...shodno rečenom , možda je "BEOGRAD NA VODI" , specijalan rezervat , da se izdvoji razmnoži i serpska inteligencija , koja si izdvaja po svom patriotskom paraziterstvu ---- ko zna , može biti....nije to tek samo od sebe niklo iz veliko čovekoljubivih namera !

Dragi moj "Loncar".Moram da te ukorim,onako drugarski,forumaski.Mnogo si se u svom postu,okomio na te jadne beloglave orlove. Te ih nazivas strvinarima,i svakojakim imenima ih castis.Pa zar ti isti orlovi,nisu bili isklesani,na
najvecem odlikovanju Kraljevine Srbije.? "Orden belog orla ,sa macevima". Pa to je je bilo najvise odlikovanje,koje je
neko mogao da dobije. I druga stvar.Pa zar ti isti orlovi,nisu i u grbu Kralj. Pardon.Republike Srbije,danas.!

I na kraju,nemoj bas tako da bezdusno "krpis",te divne ptice orlove.Ovi orlovi,ovi nasi orlovi,koliko ja znam,a ne znam,
koliko znam,jer znam mnogo,mislim da nisu strvoderi,kako ti tvrdis.Mislim da su ovi nasi orlovi,cisti vegetarijanci,
odrasli u socijalizmu.Dakle,ima orlova i orlova.Kao sto ima razlike i medju ljudima,tako ima i medju pticama.
Ali ostavimo to.Cuo sam jednu dobru vest.Ima u jednoj kuli,"Beograda na vodi",da ima jos jedan slobodan,doduse
manji,slobodan stan (trosobni),koji jos nije otkupljen.Pa nesto mislim,da ga ti kupis.

...pa sad Lorde , o mrtvima samo istina - jer ona je za žive...tako me vaspitaše moji učitelji , pre neko što ih Rankovići , Kapičići , Dolanci i ostali komunjarci , nisu utamničili i na golać , onako , bez suđenja smestili....sad je teško menjati tu stvar...jako teško....konačno , kad bi čovek i menjao ovo čemu me žrtve velikih patriota učile , šta da prisvoji i usvoji , šta je ovđi ljudski istinito i večno dobro...nema toga dragi Lorde....da ima , već bi se ja nekako prikačio za tu stvar vrednu pažnje....

...a što se tiče ovog ekskluzivnog prestonog naselja , neznam šta da kažem , sem da ti se ljudski zahvalim na pozivu !
Hvala Lorde - moj duboki naklon !
...znaš to bi za mene bilo , kao kakav povratak....pa bi se moglo reći , da se vraćam iz izganstva....a kako se ono kaže : krivo sedi , a pravo besedi - stoga moram da kažem da mi , moja porodica , nismo izgnani iz prestonice , kakvom silom ili pak neprijateljskim delovanjem stanovništva prestonice...jok more....nije nas ni plašila ni ta veličina gradske košnice , ni sav taj svet koji se svleko u tim atarima....no njihova odljuđenost , koja je bila sveprisutna , čak šta više prirodno stanje tog stanovništva nas je obeshrabrilo i zajurilo...kako bi rekli klinci , nismo mogli da se uzombiramo....
...zato smo se vratili na rođinu naših predaka , u naš zaseok....
...ovdi nam je lepo , mada nas je sve manje i manje !
...ipak Lorde hvala...sad sam prestareo da se uzombiram i furam svoj fazon po asvaltu...prošlo je vreme kad sam deci prestonice prodavao ciglu !,,,,nije da nisam !

03_1000x0.jpg

...vidi ovo Lorde , ovo je vredno pažnje , ovde čovek da se naseli kad seprojekad završi ....

"na Donjem Kalemegdanu biće verno obnovljen grad despota Stefana Lazarevića kakav je postojao u 15. veku. Prema projektu koji nam je Vučić pokazao, “Despotov grad” biće mešavina kulturno-istorijskih, hotelskih i biznis sadržaja i biće još jedna karika koja će glavni grad Srbije po turističkim potencijalima približiti glavnom gradu Mađarske"

http://www.alo.rs/vucic-zida-despotov-grad-pored-beograda-na-vodi/11217

Lord Gledston - јuče 20:47

" Najveca greska,koju arhitekte mogu da urade,to je da "namontiraju" u stari deo grada,neku modernisticku fasadu.Neku zgradu,koja se nikako ne uklapa,u taj ambijent.U beogradu,to je praksa iz komunistickog perioda,koja se i danas nastavlja.Na primer:na Trgu Slavija,napravljeno je ono
stakleno cudoviste,u koju se uselila Narodna banka.U ulici Kralja Milana,napravljeno je ono strasilo,"Beogradjanka",sa 24 sprata.Ta zgrada je
mogla da se podigne u Novom Beogradu,a nikako ne,u starom delu grada.U zadnjih par meseci,zavrsen je hotel,pored zgrade Narodnog pozorista,
koja se svojom fasadom,nikako ne uklapa,u taj arhitektonski ambijent.Primera ima puno,pa zato stranci,kada ih pitam,kako vam se svidja nas
grad,odmahnu rukom i kazu:"Gospode boze,kakav haos u arhitektonskom smislu.Kao da se gradske vlasti,koje izdaju dozvole za gradnje,trude, da ovaj grad deluje sto ruznije i jadnije.O "Beogradu na vodi",ne zelim ni da komentarisem,to je suludi plan,unistenja beogradske obale."

http://forum.krstarica.com/entry.php/43473-Kuca-koja-plese?bt=279749#comment279749

Eto , pa posle mene opanćavaju kako sam grub , vređam ljude , provociram , iznosim nekorektne stavove - i šta ja sve još da pomenem , toga što mi kliktaški kritizeri pripisuju i njihovi poltroni potvrđuju...a sve samo zbog toga što o svemu imama lični stav , koji javno iznosim , svesan da drugi treba da imaju isto tako svoje stavove , koji su poželjno dobri ako su različiti od mog...jerbo tad se stiče uslov za polemiku....

...više puta sam skretao pažnju svima , da Lord preko provokacije iritira dijalog ( a u ovom slučaju ne mislim ništa pogrdno sa pojmom provokacija....

Back