BEOGRAD JE DOBIO FONTANU...DODIRNULI SMO NEBO...

Pitam se cesto,zasto smo mi tako mrzovoljan narod.? Zbog cega,sa nicim nismo zadovoljni ? Zasto nam sve

smeta i nista nam ne valja.??? Bio sam pre dve veceri,na Trgu Slavija.Fontana je zaista bozanstvena,ne moze

apsolutno nista da se zameri.Po svom velicantvenom izgledu,velikom repertoaru boja i oblika,moze da se meri,

sa najlepsima u svetu.Ali...citam kritike pojedininih nasih intelektualaca,kao sto je to Gorcin Stojanovic reditelj.

Kako je Fontana zaboga KIC,kako je to sve neukusno itd,itd.Neki opet iznose "argumente",zasto je pravljena

Fontana,kada ima onih u nasem gradu,koji jedu iz kontejnera.To su toliko razlicite stvari,koje se uopste,ne mogu

uporedjivati.U svakoj zemlji ima siromasnih.Evo pre par dana,procitah u novinama,kako u SAD-a,(najbogatija

zemlja na svetu) ima trideset pet miliona ljudi,bez krova nad glavom.! Pa sta,ne treba graditi nista,ne treba ici

napred ? Socijala je jedno,a razvoj nekog grada,kao i cele zemlje,drugo.Beograd je dobijaanjem Fontane,dobro

pomerio svoje mesto,na turistickom nebu Evrope.I mi svi,to moramo da shvatimo.i podrzimo sve promene,koje

nam samo koriste,u svakom pogledu.

18836073_1848324248718597_28993915631696493_n.jpg

Ukratko ono što je valjda svima jasno – fontana neće postati nikakav novi simbol Beograda jer da bi nešto imalo simbol mora da postoji širi kontekst priče ili istorijska pozadina kakvu imaju recimo fontane u Rimu, Barseloni ili Moskvi. Takođe, priča o turističkoj invaziji zarad fontane ima smisla koliko i LDP kao opozicioni stožer. Epilog – fontana odgovara sns-ovskom estetskom nevaspitanju i očekivana je posledica njihovog načina delanja. Usput, bezobrazno je skupa i ekonomski neopravdana sve da dođe devedeset hiljada Bugara iz Botevgrada da se u njoj makljaju za časni krst na Bogojavljenje.

"u SAD-a,(najbogatija zemlja na svetu) ima trideset pet miliona ljudi,bez krova nad glavom"

.....ovo je zaista izuzetno moćan argument.......a tek ako se uzme , kao argument , da u nekim bogatijim zemljama , sa kojima naš državni vrh ima izuzetno bogato i plodno prijateljstvo - elem , tamo se ljudima , društvenim antiprotivnicima , odsecaju glave po velelepnim trgovima i skverovima , pa ih tako obezglavljene vešaju za noge....a da "dodirnu nebo" , koriste se auto dizalice sa strelama od pedesetak metara.....
......ruljo nesmišljena , antiprotivna , porazmisli lečke kad pogledaš ove slike :

images

hqdefault.jpg
......

Ova slika zavedena je kao : Vešanje na terazijama !?
Vesanje-na-Terazijama_Beograd_1941-Muzej-revolucije-naroda-Jugoslavije-7.jpg

......stari stanovnici prestonice , ako su preživeli ta i vremena koja su usledila posle njih , mogu da posvedoče o njenoj autentičnosti......pa ako je stvarno ovaj događaj iz naše prestonice , onda se može naći duhovno životna veza između našeg rukovostva i neprikosnovenih gospodara iz tamo daleke , prebogate nam prijateljske S. Arabije - uzgred , koju ujedinjene nacije predstavljaju kao regionalnog lidera za ljudska prava.......

.....ja iskren da budem , ne volim da i mi budemo regionalni lideri u bilo čemu - a eto , izgleda bićemo po tome što smo "DODIRNULI NEBO" !

Jedan od svetskih mudraca je nekada rekao: "Lepota se nalazi u oku coveka,a dobrota u njegovom srcu".! Zao mi je,zaista mi je iskreno zao,sto
pripadam narodu,koji je "bazdaren", da vidi samo lose stvari,da smislja samo zle namere.Ja sam rodjeni beogradjanin.I moj Otac i moj Deda i
moj...rodjeni su u ovom gradu.Beograd ima po misljenju relevantnih strucnjaka Geografa,najlepsi prirodni geografski polozaj u svetu.Jedini koji ima
jos bolji prirodni polozaj,je naravno Buenos Aires.Pa zasto toliko ljudi,koji zive u ovom lepom gradu,zasto se toliko trude,da "koce uzbrdo".
Ono sto je za mene,zaista neobjasnjivo,to je potpuna ravnodusnost,koja vlada u glavama tih istih ljudi,kada su u pitanju,bivsi Gradonacelnici
beograda,koji bukvalno NISTA,nisu uradili za Beograd.jedno drvo nisu posadili.!O njima vlada pravi muk.Kontra tome,kada se pojavi neko,ko je
tako dinamican,tako pun ideja i stvaralacke volje i imaginacije,kao sadasnji Gradonacelnik Sinisa Mali,digne se prava kanonada protesta i zlobe
nevidjene.Evo,pocelo je rusenje na Trgu slavija,onih oronulih kuca.Bice divan park,na tom mestu.Bice nam Beograd divan,samo treba da imamo
lepe misli,da isteramo tu srdzbu i zlobu,iz svoje glave,koja tim ljudima,koji su takvi,truje i dusu i telo.

" Evo,pocelo je rusenje na Trgu slavija,onih oronulih kuca."

....ako kreativne rušilačke snage ne nose fantomke , pa jošte ako njihove aktivnosti nisu u gluvo doba noći - e onda je to sumnjiva rabota , divlji urbanistički poduhvat sa kojim vlast nema ama baš nikakve idiotske veze.....života mi !...to treba prijaviti vlastima , gospodo stari beogračići.....siguran sam da gradonačelnik i njegov glavni menadžer to nisu organizovali !

hakim bej;bt303081:
Jel vi uspevate išta da pročitate? Ja se stalno spotičem o razbacane zareze i nikako ne uspevam da dobacim ni do treće rečenice.

......imaš problem !?....kupi biomelem !.....a oni koji imaju problem sa čitanjem , preporučuje se kupovina diplome , AVeizovanje i političko aktiviranje......lepo se takav delija učlani u vladajuću stranku i botuje , botuje - do statusnog pomeranja po vertikali......tu je sve jasno !

....(malkice zavrćem na humor , bada je on cela istina ! ) -- nema ljutiš , sudijo !

.....u vezi opismenjavanja , "BESPLATNOG" , te učenja te čuvene pismenice , možete i ovo naći :

" na internetu sam se malo podrobnije obavestio o "nacrtu"zakona i doznao da se on ima doneti sa svetim ciljem zaštite "našeg identiteta" i "naše tradicije". Znam da sam vam se odavno popeo na glave sa Vukom Karadžićem, njegovom reformom jezika i njenim političkim posledicama, ali ne odoleti a da cenjenom publikumu - takođe po ko zna koji put - ne skrenem pažnju da je ta mnogohvaljena reforma - smišljena na bečkom dvoru i finansirana iz njegove kase - bila tako radikalan raskid sa tradicijom i takvo temeljno zatiranje slovenskog identiteta ćirilice, na kakvo se docnije nisu odvažili ni Lenjin, Lunačarski & Co " ( glavom i bradom - Basara )

.....oću reći , opismenjavanje i ta pismenica srpsko stanovništvo košta onoliko - nas je sve manje i manje , rulja sve gluplja i tuplja - dekadencija caruje....izčiljujemo !

Dragi Kolega "hakim bej". Obzirom da vidim da imas taj neresiv problem sa zarezima,mislim da imam resenje za isti.U nekom dnevnom listu
sam procitao,da neki beogradski privatni fakulteti,prodaju doktorske disertacije,iz oblasti koriscenja,i naucnog objasnjenja,kako se zarezi pravilno
tumace.Nisam siguran,koliko jedna disertacija doktorska kosta,ali izlaze u susret i onima,koji nemaju dovoljna novca,da svoje dodatno obrazovanje
plate.Kazu,moze i odlozeno placanje,cekovima gradjana.Voleo bih da se cujemo,kada eventualno kupis znanje,i kada sa nama na Forumu,budes
mogao ravnopravno,kao Doktor nauka,da diskutujemo o zarezima.!

Back