Beograd iz maste

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
A da dodam: volela bih da pešaci pogledaju levo i desno pre nego što stupe na kolovoz, čak i kad je u pitanju pešački prelaz (kako su nas mame i tate učili), a ne da izleću ko muve bez glave.
Uvek postoji nešto što se zove zaustavni put...
I volela bih da nema one dečice što prose po raskrsnicama, po pravilu najopasnijim u gradu...

Pa nije tesko zamisliti ali se treba navici.Ja stalno idem po biciklistickoj.Kad bi bilo vise biciklista onda bih stalno morala da se pomeram u pesacku stazu pa bih se lakse navikla da se ne setam po njihovoj strani trotoara.

Da ljudi shvate kakva je Borča zapravo. Da se ostave više neistinitih malograđanskih predrasuda o Borči. Znači ne bih voleo da se nešto konkretno promeni u Borči, nego samo da ljudi shvate kakva je stvarno Borča. Mada, važno je da mi znamo istinu i da je nama lepo...

ipak, mislim da se u poslednjih godinu dana nešto (ne znam kome zahvaliti) drastično promenilo nabolje...bar u bloku 63. jer se baš vodi računa o higijeni, ispravnim klupama, čistom pesku, novim ljuljaškama i klackalicama za decu. a posebno što su blokirali mogućnost divljeg prelaženja do pijace...ali babci i dede su neuništivi po tom pitanju....dok ih neko ne zvekne.

Da bude sredjen saobracaj - pravljenjem jos nekoliko mostova i tunela. Neka bude sredjen parking.
Slazem se da se 29. nov. pretvori u zonu koja ispunjava ekoloske standarde
A i da imamo metro.. da ne budemo metro(do)pola :lol:
Da svuda moze da se kupuje karticama, cak i na pijaci! Kupis sve, i na islazu "provuces" karticu :D
Da se srusi Beogradjanka, a da se na tom mestu napravi zgrada u starom stilu. Isto uraditi i u Knez Mihajlovoj.
Da se napravi nova najvisa zgrada u Beogradu, neka bude na Novom Beogradu, ali da ne bude bas staklenac (kao CK sada), i da se ta zgrada nazove Beogradjanka :D
Da se sve ulice urede, kao sto je sada samo centar, i jos ne ceo.
Da postoje parkovi i za decu i za kucne ljubimce.
Da postoji staza pored grada... autodrom... da se tamo juri, a ne po gradu.

Ako se jos nesto setim, javicu :D

Platin:
Da bude sredjen saobracaj - pravljenjem jos nekoliko mostova i tunela. Neka bude sredjen parking.
Slazem se da se 29. nov. pretvori u zonu koja ispunjava ekoloske standarde
A i da imamo metro.. da ne budemo metro(do)pola :lol:
Da svuda moze da se kupuje karticama, cak i na pijaci! Kupis sve, i na islazu "provuces" karticu :D
Da se srusi Beogradjanka, a da se na tom mestu napravi zgrada u starom stilu. Isto uraditi i u Knez Mihajlovoj.
Da se napravi nova najvisa zgrada u Beogradu, neka bude na Novom Beogradu, ali da ne bude bas staklenac (kao CK sada), i da se ta zgrada nazove Beogradjanka :D
Da se sve ulice urede, kao sto je sada samo centar, i jos ne ceo.
Da postoje parkovi i za decu i za kucne ljubimce.
Da postoji staza pored grada... autodrom... da se tamo juri, a ne po gradu.

Ako se jos nesto setim, javicu :D

Da svi Kinezi predju nazad u Japan :D

.............pa zezanje :D:D:D

-Za pochetak sigurne Mostove.
Ranije kad prelazim preko Brankovog udahnem vazduh da zamislim zelju(ako znate tu foru)

.A sad udahnem vazduh u strahu od Panchevachkog(koji je pred obrushavanjem),ako potonem da imam vazduha.

-Vishe nastreshnica(Pechurki).Kad padne kisha svi se "sabiju"pod jednu.Em iskisnem em me ljudi izmokre svojim zatvorenim kishobranima.

-Neko mesto za okupljanje matoraca,ali ne starachki dom,nego neshto gde bi oni mogli da izlaze da se upoznaju i zabavljaju,na taj nachin bi oslobodili javne prevoze i bolnichke chekaonice.Jer sam 100% sigurna da oni izlaze iz kuce ne bi li porazgovarali i upoznali nekoga,nego ta njihova"hipohondrija".

-Zatvorila bih Kineze

E ovo je mnogo inspirativna tema ,...ja bih ovako mogla do prekosutra,ali bez radikalnih promena :D

e, mostovi nedostaju...zatim, čistoća na sve strane nedostaje...zelenilo bi trebalo da bude kao pod konac....uređenije biciklističke staze....i, naravno - beograđani bi takođe morali da budu kao iz mašte.

Za pochetak - METRO, ali ne market Metro, nego
metro o kome je i pokojni Dushko Radovitj prichao..
Volela bih da dozhivim da bar pochnu da ga rade!

Sredjivanje pitanja djubra, tj. kontejnera, reciklazhe i
ljudske svesti.

Da se srushe besmislene, propale kutjice i zgrade
i izgrade parkovi..

Da se porushi karton city!

Da se svako domatjinstvo brine o fasadi..

Za 10 godina - ovo bi bilo dovoljno!

da slobodno prolazim pored zgrada bez straha da ce da me zapljune klima.
da se zimi uvede vanredni tramvaj(koji ima automat za caj),samo za penzionere koji kuci nemaju cg (koje ce dokazati potvrdom overenom potpisima dva svedoka)

... da se svi crnogorci vrate u lijepu njinu...
crazy-1.gif

Ja sam u Uzicu sprovela ono sto sam pozelela za Beograd, ciste i lepe pekare u kojima moze da se sedne, i jos, da rade skoro za dzabe volonteri, zbog zamazivanja ociju roditeljima, ubijanja dosade, sticanja iskustva, jer kad mladi nemaju iskustva privatnici ih sutiraju kako hoce. Zbog samopouzdanja, kao, oni rade, nesto se desava, nisu nezaposleni. Zbog toga treba da me voli i postuje omladina ovoga grada.

topmodelsica:
Ja sam u Uzicu sprovela ono sto sam pozelela za Beograd, ciste i lepe pekare u kojima moze da se sedne, i jos, da rade skoro za dzabe volonteri, zbog zamazivanja ociju roditeljima, ubijanja dosade, sticanja iskustva, jer kad mladi nemaju iskustva privatnici ih sutiraju kako hoce. Zbog samopouzdanja, kao, oni rade, nesto se desava, nisu nezaposleni. Zbog toga treba da me voli i postuje omladina ovoga grada.
Kako si to uradila?

Back