beograd ispod beograda

hirajgoagain

Zaslužan član
Poruka
127.152
čitam ovu knjigu (beograd ispod beograda) ponovo i zanimljivo je itd. o podzemnim prolazima, pećinama (prirodnim i veštačkim), podzemnim vodama itd, sve kroz istoriju - rimljani, turci, austrougarska, nemci i II sv rat
eto pa da bude tema.
mislim da ima i turistički obilasci, mada možda nisu nešto. bila sam u nekoj tašmajdanskoj pećini i jednom lagumu u karađorđevoj pre neku godinu.
od reka sam iz knjige zapamtila npr da ispod autoputa teče neki jak tok... mada ima toga još
eto tema o tome

aj :zper:

mislim da ne možeš nigde tek tako, mnogo toga je propalo jer su zidane kuće, nešto je zatrpano itd
u zemunu ima npr dosta
možda ima neka varijanta npr tob beograd
: )
ima i o rimskom bunaru... kažu da je hičkok bio 60tih u bgd i tražio to da obiđe : ))

aj :zper:

mislim da ne možeš nigde tek tako, mnogo toga je propalo jer su zidane kuće, nešto je zatrpano itd
u zemunu ima npr dosta
možda ima neka varijanta npr tob beograd
: )
ima i o rimskom bunaru... kažu da je hičkok bio 60tih u bgd i tražio to da obiđe : ))

Ja sam znao za jednu usred šume u Rakovici, tu smo ponekad dolazili kao klinci , retko jer mnogi nisu smeli a i bilo je daleko.
Ali čujem da je pre par godina srušena eksplozivom. Kao, dolazili narkomani

Ja volim pećine, atomska skloništa, napuštene objekte, i sve te "spooky" štekove. Em mi zanimljivo, em mi sexy

Pre par godina sam gledala na STB emisiju o tome. Pisac te knjige i neki vodiči su vodili te ture - ne znam da li je još uvek aktuelno - čini mi se da su pričali da je obustavljeno
zbog bezbednosti - nisam 100% sigurna - ali postojao je neki problem...

Pre par godina sam gledala na STB emisiju o tome. Pisac te knjige i neki vodiči su vodili te ture - ne znam da li je još uvek aktuelno - čini mi se da su pričali da je obustavljeno
zbog bezbednosti - nisam 100% sigurna - ali postojao je neki problem...

Zoran Lj Nikolic - autor sada vec sele serije knjiga i vodic tura. Verujem da je leti bas guzva :aha2:

http://www.laguna.rs/a756_autor_zoran_lj_nikolic_laguna.html

Beograd ispod Beograda
Tajna Novog Beograda (1 i 2)
Masonski simboli u Beogradu
Grad tajni

http://www.delfi.rs/knjige/autor/5078_zoran_lj_nikolic_delfi_knjizare.html

Back