Beograd i ja

My evil twin

Aktivan član
Poruka
1.860
Gde najviše volite da budete "nasamo" sa Beogradom?
Da se družite samo vi i grad?

Gde u prestonici idete u šetnju, na kafu i sl. bez kompanjerosa, a da vam je to čist merak?

Imate li neki ritual na ovu temu?

Na primer, kada kupim najnoviji broj Sensa magazina, ja volim da odem da ga pročitam u Costi uz toplu čokoladu sa kokosom.
Zatim, kada sam nervozna, tužna ili ljuta, volim da sednem na neki od zidića na Kalemegdanu (i to isključivo na zidić, ne na klupicu) i landaram nogama dok ne prođe taj prvi i najgori talas uznemirenosti.

A vi?

Када се тако,насамо дружимо,најчешће сам на крајњим периферијама,у неком миру и тишини. Обично то буду Бојчинска шума,Забран,евентуално Ада или Кошутњак.

Mozda budem otkrio i neki novi kutak... Sada su to dorcolski Dunavski kej i novobeogradska savska obala (od Ivana Ribara do Agostina Neta - po danu, vikendom, je tu takav mir, neverovatno :) ).

Gde najviše volite da budete "nasamo" sa Beogradom?
Da se družite samo vi i grad?
Gde u prestonici idete u šetnju, na kafu i sl. bez kompanjerosa, a da vam je to čist merak?
Imate li neki ritual na ovu temu?
ja sam uvek i svuda nasamo sa njim:p
poseban osecaj imam pored reke...ranije sam ispod starog savskog mosta biciklom uvek skretala levo i vozila se do i oko savskog jezera,ali od prosle godine dajem desni migavac....dorcol i dunavski kej imaju poseban smek i budi u meni neka cula...a dunav je moja velika ljubav,i kakav god-volim njegov miris.

Volela bih da imam biciklu, brat je "pomrsio" brzine skroz.

Ja volim sama da sednem za neki od onih izdvojenih stolova za dvoje na spratu u TC-u "Ušće", kraj prozora, tj. zida u staklu.
I da tu lagaaano ispijam neki capuccino ili nešto slično, toplo i penušavo, namenjeno uživanju i gustiranju, a ne gašenju žeđi.

Прошетам до Белог Багрема, прескочим крш и лом који су направили и попнем се на видиковац изнад бивше кафане.Понекад, када кошава "опере" смог, на хоризонту се виде светла Зрењанина.
Дивно место за самоћу.

Oooooo,Beograde na ushcu dveju reka ispod Avale...pa ovako...Kalis,Tash,Dunavski kej,Knez sve za shetnju...za kaficu,moze par kafica na Kalishu a najvolem onu iz kioska malu kratku...a onda sednem na klupicupa cvrkut ptica, pa zelenilo pa plavo nebo...ma milina jedna:zaljubljena:za ostale destinacije treba prevoz a ja nekako imam merak da idem peshke:lol:

Београд и ја смо најбољи пријатељи.Ја сам се родио у Београду, а он се родио у мени од некаквих првих тренутака које памтим.
И он и ја смо расли заједно, никада се нисмо посвађали
Пропутовао сам пуно, пуно тога видео али никада и нигде није као у мом граду.Ово није никаква патетика, само сушта истина.
Понекад сам нерасположен када видим како ми град, мој град, уништавају којекави.Нажалост ту ништа немогу да променим, ма колико се трудио.
Београд има свој мирис и свој укус, додуше имају свој мирис и неки нови београђани када на њих налетиш у превозу или недај Боже у лифту.
Ти неки нови београђани испрљају улицу, ја узмем црево и оперем, онда исто то уради комшија из суседног дворишта и тако редом.После меко скува кафу за све, поседамо у круг и сећамо се људи којих више нема.
Ја сам београдска мањина у београду, већ одавно размишљам да позовем неке стране силе да нас чувају од пробисвета.
Наравно у Београду живе и људи који иако нису ту рођени воле и чувају Београд исто као и ја, нажалост мало их је али ипак их има.
Београд и ја животаримо, бројимо дане који су преостали.
И опет, када једном дође дан да се нас двоје морам растати некако ми је лакше кад знам да ће наше дружење прекрити део милишићеве циглане.

Danas sam ceo dan bila sama sa Beogradom.

Popili smo corto mocha kafu u Costi, dobila sam čak i čokoladno srce povrh pene.

Zatim sam prošetala parčetom prirode zvanim park i tripovala da sam u spotu za pesmu "It's my life".

Pobegla sam u stan od kiše, ali mi se opet ide napolje.

Bez novca, bez karte za prevoz, samo sa telefonom jer očekujem bitan poziv, pa sam sa njim hirurški srasla.

Onli Belgrejd end aj.

Savski kej na potezu od I.Ribabra do Agostina Neta sto rece Platin, mnogo dobra atmosfera za opustanje
a ima i klupica za kuliranje ako zabole noge .... naravno, najlepse je u ozelenelo prolece i prolecne mirise....
evo uskoro ce i to, samo sto nije..... :D

Volela bih da imam biciklu, brat je "pomrsio" brzine skroz.

Ja volim sama da sednem za neki od onih izdvojenih stolova za dvoje na spratu u TC-u "Ušće", kraj prozora, tj. zida u staklu.
I da tu lagaaano ispijam neki capuccino ili nešto slično, toplo i penušavo, namenjeno uživanju i gustiranju, a ne gašenju žeđi.

razmisli dva puta!
ako si na Nbgd-u onda ok,sve je ravno,
a ako si sa ove nashe strane,jebbala si chvorka.
sve same uzbrdice i nizbrdice! :lol:
ali je sjajno,ako te naravno ne pokupi neki auto...

razmisli dva puta!
ako si na Nbgd-u onda ok,sve je ravno,
a ako si sa ove nashe strane,jebbala si chvorka.
sve same uzbrdice i nizbrdice! :lol:
ali je sjajno,ako te naravno ne pokupi neki auto...

Ne samo sto je ravno nego su svuda uzduz i popreko ispartali staze za bajs (i pored toga je ostalo ihahaj troroara). U starom delu grada je to mnogo teze.

- - - - - - - - - -

Savski kej na potezu od I.Ribabra do Agostina Neta sto rece Platin, mnogo dobra atmosfera za opustanje
a ima i klupica za kuliranje ako zabole noge .... naravno, najlepse je u ozelenelo prolece i prolecne mirise....
evo uskoro ce i to, samo sto nije..... :D

Osim ako Sava naraste, kao sto je sada slucaj, pa mozes da ides samo po nasipu :mrgreen: Nije ni to tako lose :)

Back