BEOGRAD GLEDAN IZ DRUGOG UGLA !

Ovih par meseci,kako Beograd dobija novi izgled,kako se radi u mnogim ulicama i trgovima,Beograd

dobija jednu sasvim novu dimenziju. Interesantno je,kako mnogi stanovnici Beograda,ne vide u ovoj dinamici

radova,u ovoj zahuktaloj energiji koja prosto kljuca Beogradom,jednu ogromnu lepotu.Lepotu novoga stvaranja

jednog drevnog grada.! Imam neodoljivi utisak,da se Beograd prosto poradja.prosto osecam njegove porodjajne

muke.Beograd se prekopava,Beograd se busi,on prosto osecam da pati,kao zena kada ima tezak porodjaj.

Ali bas posle svih tih patnji,tih rusenja busenja,dubokih prekopavanja njegove utrobe,izniknuce NOVI NIKAD

LEPSI Beograd.Kao sto zene - Majke,kada se porode,zaborave na sve muke,ne sve bolove koje su imale tokom

teskog porodjaja,i mi cemo nakon zavrsetka svih ovih gradjevinskih i zemljanih radova,biti iznenadjeni novom

lepotom,kojom ce Beograd zasijati za par meseci.I sve muke kroz koje smo prolazili,dok su radovi trajali,

zaboravicemo brzo,i bicemo ponosni na svoj grad,koji ce doziveti svoju transformaciju,kroz reinkarnaciju koju

samo On moze da dozivi,i da zazivi novim lepsim izgledom,dajuci se nesebicno nama,koji ga koristimo,kao

sveto utociste,svih nasih zelja i stremljenja,ka novoj buducnosti.!!! :heart:

Sibirski Tigar - Dragi cenjeni Tigre.Mislim da si pogresno shvatio moje odusevljenje Beogradom,i svim onim,sto on treba u nekoj (mozda i dalekoj)
buducnosti da postane.Sve sto sam rekao o Beogradu,o njegovom "poradjanju" i "radjanju" nekog novog grada,sve je to moje,mozda neko poetsko
vidjenje,necega sto bih ja zeleo da se desi.Kao rodjenog beogradjanina,mene boli sto su svi evropski gradovi,predivni,sto su zgrade ,bulevari,
divna javna zdanja,savrsenih arhitektonskih resenja.Nas Beograd je nazalost,zahvaljujuci nasim "mudrim Drzavnicima" kroz vekove,vodili
pogresnu spoljnu politiku,pa je Beograd rusen i razvaljivan zbog pogresne politike,koju su vodili glupavi srpski Kraljevi i jos losiji njihovi
politicari.Dakle,jednom recju,sve sto sam napisao o beogradu,to su moje lepe zelje,za cije ostvarenje,ja na zalost nisam ovlascen!

Back