Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
evo jednog kometara koji slikovito opisuje situaciju iz onog linka u praksi
"Има више посла и веће су плате, али су и трошкови живота неупоредиво већи него по малим местима. Тренутно је криза којој се не назире крај, па ни у Београду није баш блиставо што се тиче посла. Социолози и економисти могу да се слажу колико год им је воља, квалитет живота је управо трагичан.
Живим у центру Београда у згради која је два пута дозидавана, и у којој се већина станова издаје.
Комшије углавном не познајем, јер се мењају на неколико месеци. Испред зграде је некада био травњак, који је једним делом претворен у паркинг, а другим у депонију на коју комшије са виших спратова бацају све, од пилећих костију, па до уложака и презерватива. Зграда има и унутрашње двориште, које је такође ужасно прљаво и запуштено. И ако се скупимо па очистимо око зграде, после месец, највише два, изгледа као да никада није чишћено.
Фасада зграде се одавно распала, а власнике станова који се издају то није брига. Они не финансирају ништа и не учествују ни у чему. Ауто не померам и по недељу дана, јер не знам када ћу следећи пут наћи место за паркирање, а редовно прескачем паркирана возила да бих ушао у зграду.
Дванаест месеци годишње неко нешто преграђује, руши, мења прозоре, штемује плочице, па смо се на звук брусилице и "хилтија" навикли до те мере да их више и не чујемо. Аутомобилски аларми и сирене нас буде и успављују. Мира и тишине практично никада и нема. На улици се све утиша око три ујутро, а већ око пет - шест се турирају први мотори. Хвала Богу, "Заставе" су постале ретке, па више не слушам у пет ујутро урлање мотора под саухом.
Упркос свему томе, стан као мој се у мојој згради издаје за 400 - 450 евра.
Даље, ту су невероватне саобраћајне гужве, стално раскопавање и асфалтирање улица које су после неколико година још горе него раније, градски превоз који доживљава колапс чим падне киша - о снегу да и не говоримо. Често се догађа да неколико километара градским превозом прелазите по пола сата, четрдесет минута.
Рођен сам у Београду, целог живота живим у њему и волим га. Овде ми је читава породица. Ипак, ако ми би се указала прилика, отишао бих било куда, а најрадије на Тару или неко слично место.
Из перспективе некога ко познаје овдашње прилике, не бих покушавао да нађем "срећу" овде. Београд има својих предности, али оне нису вредне толике жртве. Боље је гајити свој парадајз на чистом ваздуху, на своме, него губити пола дана у превозу, прескакати на улицама ђубре и псећи измет, и плаћати прескупе влажне станове и преправљене вешернице."
ah pa sta da mislim-tacno je
ja sam samo tu iz zelje da prezivimo ja i moje dete...
i...preziveli smo.Bg hvala ti jer nam je dao sansu
Bg hvala ti,jer meni,polovnjaci dajes i buducnost
p.s.a narucivcete vi ovde zagadjeni od mene organsku hranu...ma,ćeraćemo se mi još
ja sam samo tu iz zelje da prezivimo ja i moje dete...
i...preziveli smo.Bg hvala ti jer nam je dao sansu
Bg hvala ti,jer meni,polovnjaci dajes i buducnost
p.s.a narucivcete vi ovde zagadjeni od mene organsku hranu...ma,ćeraćemo se mi još
Nije to nista...Ja zivim u Borci od rodjenja,kao i moji roditelji,a babe i dede su se negde krajem pedesetih,sezdesetih doselili u Beograd,pa Borcu. Ovde je mnogo gora situacija. Periferija grada,jeftiniji stanovi,a nije toliko daleko. Pre 10 godina bilo je oko 35 hiljada ljudi danas ih verovatno ima oko 60 - 70. Svakog dana nicu novi stanovi,doseljavaju se novi ljudi,vise nikog ne znas. Sa sobom su poneli i obicaje i ponasanje odakle su dosli...Ocaj...
I ja bi se najradije preselio na Zlatibor,da uzivam malo u miru i tisini.
Zadnje vreme doslo da se pali odavde![]()
Daa, samo s čim...
Тако ће и у Београду бити места за све![]()
mislis za celu Srbiju?
За добар део оних који ће се снаћи у великом граду...
pa dobro,pitanje je koliko je to ljudi....
znaci,sada Bg ima nesto manje od 2 miliona stanovnika......mada,mislim da TACAN broj se ne moze utvrditi,jer ima jako puno ljudi koji nisu prijavljeni u Bg-u,a eto tu zive iz ko zna kog razloga....rade,studiraju,bleje itd...
u ostatku Srbije ima jos oko 5 miliona ljudi......znaci,tih 5 milionceta da se smeste po novom beogradu,beogradskim brdima,"vojvodjanskom" delu Bg-a.........u centru valjda vise ne moze,jer vec sada se ljudi jedni drugima penju na glavu...
i kada onda svi predju u Bg,jug Srbije taman ostaje albancima,siptarima,crnogorcima,marsovcima....
pa dobro,pitanje je koliko je to ljudi....
znaci,sada Bg ima nesto manje od 2 miliona stanovnika......mada,mislim da TACAN broj se ne moze utvrditi,jer ima jako puno ljudi koji nisu prijavljeni u Bg-u,a eto tu zive iz ko zna kog razloga....rade,studiraju,bleje itd...
u ostatku Srbije ima jos oko 5 miliona ljudi......znaci,tih 5 milionceta da se smeste po novom beogradu,beogradskim brdima,"vojvodjanskom" delu Bg-a.........u centru valjda vise ne moze,jer vec sada se ljudi jedni drugima penju na glavu...
i kada onda svi predju u Bg,jug Srbije taman ostaje albancima,siptarima,crnogorcima,marsovcima....