BEOGRAD 1996-2008

• Začetnik teme Začetnik teme risim
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Beograd ste lepo urbanisticki i strucno osmislili.Kako od vremena kada ste Turcima pod zidinama sklepavali udzerice tako i danas.
Posle ste kooptirali okolne selendre u takozvani grad,prazneci ostatak Srbije.
Isto radite i danas,napravili ste metropolu,pazi metropolu,sa dve glavne ulice i autoputem koji jos jedino u Bukurestu prolazi centrom grada.
Aj se lepo beogradjani pokrijte usima po glavi i zacepite.
Za poslednjih 60 godina izgradili ste 1,5 mostova na Savi i Dunavu.Izvinjavam se Nemcima ako sam im preoteo autorsko pravo na pancevac i Brankov most.
I sada mozete i dalje da trkeljisete po ostatku Srbije i kamcite sopstveno meso ne bi li slucajno postali metropola.
Pogledajte na sta vam lice ulice,marveni autobusi,izlozi,......sta niste imali love da to dovedete u red.
Imali ste je imate je ali koji ce vam quraz kada ne umete,ne znate,necete.
E da i koji se quraz kurchite da ste beigradjani kada su vam gradonacelnici obicni pazdrkani iz crne gore,hercegovine,sarajeva,hrvatske...znaci da ste za quraz i da niste sami nista sposobni da ucinite.
Sada vam Novi Beograd i grade strane kompanije jer sami neumete.Znali ste zidati idiotske ruske blokove duzine dve tramvajske stanice.Zato sada rade pametni ljudi kojima normalno to sve treba da platite i platicete.
Ako ne budete imali love imate zemlje podno i oko Nisa pa prodajte.

Pretpostavljam da ti ne živiš u Beogradu.

Ko kaže da ja mrzim Beograd??? Pusti demagogiju Demokratske stranke ( 90-te, rat, beda, pa u koaliciju sa SPS-om), nego nam reci šta su konkretno uradili! Asvaltirali Strahinjića bana 10 puta??? Čime to počinje da liči na metropolu? Ja sam možda slep, ali stvarno ne vidim!!! Nisam stranački zaslepljen, boli me uvo za sve lopove ali ne mogu da hvalim nešto što nepostoji samo zato što je DS na vlasti!!!

on jeste metropola, posebno za mnoge gradove u evropi...nije u odnosu na americke gradove koji imaju stanovnika koliko cela srbija ali u odnosu na mnoge evropske gradove on jeste metropola.

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da ti ne živiš u Beogradu.

Za poslednjih 13 godina Bg nije gradjen i izgradjivan,nego su popunjavane urbanisticke rupe na lokacijama za koje ne postoji nikakva namena.Jednostavno kako se pojavi neki zainteresiran "investitor" uzme za uvo podobnog shalterskog arhitektu,odvali mu klempusu i kaze....urbanizuj mi to ito....Ovo poreci ne mozete,ako verujete svojim ocima,a da bi dosli do te spoznaje ne morate ziveti u BG.
Drugo,svako ko sebi daje za pravo da rukovodi gradom pa makar to bio i BG,ne moze se prihvatiti tog posla a da ne zna ili nije upoznat sa strategijom razvoja grada za 20 - 30 godina unapred.E sad kako BG nikada nije imao nikakovu strategiju,Bg nije ni bio izgradjivan,nego dogradjivan,budzen,sklepan.....Posledica toga je i nemogucnost resavanja saobracajnog kolapsa,isti ne mogu resiti svi mozgovi sveta,osim da pola grada poruse.
Trece,u normalnom razvoju svake sredine pa tako i BG,postoji distanca od 10 godina koja je posledica sveopsteg napredka jednog druztva,zemlje....
Takovo merilo za BG ne postoji,jer je npr. ekspanziju stambene izgradnje u BG uslovljavala rasprodaja nekretnina na KiM,Crnoj Gori a sada i u rubnim delovima ostatka Srbije.Sav taj kapital slivao se i sliva se u BG.
Da vas potsetim,za vreme satrapa iz Pozarevca u BG se "vrtelo" 40% srbijanske novcane mase,a danas 80%,nadam se da Vam to sve govori.
Ako vam nije jasno,ne mogu vam pomoci bez obzira gde sam.

Za poslednjih 13 godina Bg nije gradjen i izgradjivan,nego su popunjavane urbanisticke rupe na lokacijama za koje ne postoji nikakva namena.Jednostavno kako se pojavi neki zainteresiran "investitor" uzme za uvo podobnog shalterskog arhitektu,odvali mu klempusu i kaze....urbanizuj mi to ito....Ovo poreci ne mozete,ako verujete svojim ocima,a da bi dosli do te spoznaje ne morate ziveti u BG.
Drugo,svako ko sebi daje za pravo da rukovodi gradom pa makar to bio i BG,ne moze se prihvatiti tog posla a da ne zna ili nije upoznat sa strategijom razvoja grada za 20 - 30 godina unapred.E sad kako BG nikada nije imao nikakovu strategiju,Bg nije ni bio izgradjivan,nego dogradjivan,budzen,sklepan.....Posledica toga je i nemogucnost resavanja saobracajnog kolapsa,isti ne mogu resiti svi mozgovi sveta,osim da pola grada poruse.
Trece,u normalnom razvoju svake sredine pa tako i BG,postoji distanca od 10 godina koja je posledica sveopsteg napredka jednog druztva,zemlje....
Takovo merilo za BG ne postoji,jer je npr. ekspanziju stambene izgradnje u BG uslovljavala rasprodaja nekretnina na KiM,Crnoj Gori a sada i u rubnim delovima ostatka Srbije.Sav taj kapital slivao se i sliva se u BG.
Da vas potsetim,za vreme satrapa iz Pozarevca u BG se "vrtelo" 40% srbijanske novcane mase,a danas 80%,nadam se da Vam to sve govori.
Ako vam nije jasno,ne mogu vam pomoci bez obzira gde sam.

Glavno da je tvoja bosanska vukojebina primer za urbani razvoj!:lol::lol:

Back