Bendovi iz 90-tih koji su forsirani a nisu to zaslužili

Sensei

Master
Moderator
Poruka
88.226
Mislim da je opet onaj isti tip koji je pisao o "provaljenim" bendovima 760-tih sad potkačio 90te i naveo opet 4 benda.

Evo ovaj mu je prvi

i kaže

Ace of Base

Mnogim ljubiteljima muzike je bio potreban Ace of Base početkom 1990-ih. Grunge je počeo da preuzima rok i neki fanovi su želeli nešto malo opuštenije. Ace of Base je bio lepršav i napravio je prelaz podnošljivijim. Plus, bili su Šveđani!

Ali, bili su preterano fabrikovani i imali su pregršt hitova koji su u početku bili privlačni, a zatim agresivno dosadni. Dosadnost se zadržala duže nego što su hitovi bili voljeni.

Slobodno navedite svoj izbor prenaduvanih bendova i izvođača iz 90-tih

Mislim da je opet onaj isti tip koji je pisao o "provaljenim" bendovima 760-tih sad potkačio 90te i naveo opet 4 benda.

Evo ovaj mu je prvi

i kaže

Ace of Base

Mnogim ljubiteljima muzike je bio potreban Ace of Base početkom 1990-ih. Grunge je počeo da preuzima rok i neki fanovi su želeli nešto malo opuštenije. Ace of Base je bio lepršav i napravio je prelaz podnošljivijim. Plus, bili su Šveđani!

Ali, bili su preterano fabrikovani i imali su pregršt hitova koji su u početku bili privlačni, a zatim agresivno dosadni. Dosadnost se zadržala duže nego što su hitovi bili voljeni.

Slobodno navedite svoj izbor prenaduvanih bendova i izvođača iz 90-tih

Nirvana bas izvikana, a nema ni jednu dobru pesmu

Nirvana je možda izvikana u smislu kao Sex Pistolsi jer su trajali jako kratko i izbacili su svega par albuma a hoće da ih ubace u one the greatest of all time liste pa se mnogi bune zbog toga kao čuveni Gene Simmons koji kaže za Kobejna malo je on izbacio da bi bio jedan od tih najslavnijih ikada itd ali konkretno Nirvana je imala dosta dobrih stvari

Nirvana je možda izvikana u smislu kao Sex Pistolsi jer su trajali jako kratko i izbacili su svega par albuma a hoće da ih ubace u one the greatest of all time liste pa se mnogi bune zbog toga kao čuveni Gene Simmons koji kaže za Kobejna malo je on izbacio da bi bio jedan od tih najslavnijih ikada itd ali konkretno Nirvana je imala dosta dobrih stvari
Nirvana nema ni jednu dobru pesmu i ne može da se poredi sa Sex Pisols koji imaju 2 odlične pesme "Anarchy in UK" i "God save the Queen".
Inače ja smatram da svaka grupa ili muzičar koji su napravili 1 dobru pesmu u životu su fantastični

Nirvana nema ni jednu dobru pesmu i ne može da se poredi sa Sex Pisols koji imaju 2 odlične pesme "Anarchy in UK" i "God save the Queen".
Inače ja smatram da svaka grupa ili muzičar koji su napravili 1 dobru pesmu u životu su fantastični
ovde bi samo rekao o ukusima ne vredi raspravljati jer Nirvana ima jako puno dobrih stvari a i Pistolsi imaju više od tih dve koje si nabrojao

90tih je dominiralo smece, tu se nije znalo ko pije ko placa. Svaka susa se slusala a posebno napadni u tom moru smeca su bili crnacki reperi.
Ako je 80.tih na primjer bilo 1000 pjesama, 90tih je bilo milion.

90-te vrhunac disko/dance ritma, po tome ce se pamtiti muzicki, Engima, CeCe Peniston, Eiffel 65, MC Hammer, Montel Jordan, Real McCoy, itd.

Poslednja izmena:
ovde bi samo rekao o ukusima ne vredi raspravljati jer Nirvana ima jako puno dobrih stvari a i Pistolsi imaju više od tih dve koje si nabrojao
Po meni Nirvana nema ni jednu dobru pesmu, a Sex Pistols sem te 2 pesme, ostale pesme su im bezveze.
Ali kao što rekoh svako ko ima 1 dobru pesmu u karijeri je fantastičan, tako da su Sex Pistols duplo fantastični jer imaju 2 dobre pesme

Pa u biti mislim da takvih i nema jer najbolji i verovatno jedini relevantni i pravi test kvaliteta neke muzike je vreme, mislim vreme je neumoljivo i vreme ne možeš da prevariš jer vreme je ono pre svega sjajan filter i profiltrira sve ono što valja, tako da sve ono što je prošlo test vremena i što je aktuelno i što se sluša i danas znači da je vredelo, da je imalo neki kvalitet i "ono nešto" dok ono što je loše i nekvalitetno brzo pada u zaborav (kao što će verujem vrlo brzo pasti u zaborav sva ova muzika koja je aktuelna danas ili barem ogromna većina nje).

onaj što je napisao članak je ljudski napljuvao

Creed

Mnogo se pisalo o Kridovom odsustvu muzičkog kredibiliteta jer bend to zaslužuje. Vokal Skot Stap izgleda naklonjen da "peva kao muškarac" baritonom, mračnim tonom koji više liči na gunđanje nego na nekoga ko zapravo pokušava da peva. Muzika je dobra, ali očigledno nedovoljno da bi pokušali da prikriju tu činjenicu da bend ima problema sa razumevanjem koncepta koji im je stran: Melodiju.

Koliko je grupa bila loša i koliko naduvana 1990-ih? Do 2003. godine, njihovi fanovi su shvatili da je Krid fejk. Posle užasnog nastupa u Čikagu, fanovi su tužili bend jer koncert bukvalno nije vredeo cene ulaznice.

Poslednji studijski album grupe, Full Circle, objavljen je 2009. godine i dostigao je drugo mesto na američkim listama. Nekako, iako je ploča prodata malo više od 110.000 primeraka u prvoj nedelji, album nikada nije dostigao 500.000. Creedovi pravi fanovi su kupili album, ali svi ostali su odbili da budu prevareni.

Back