- Poruka
- 92.547
Mita Komita 4. februar 2021
Beliz
Nije Beliz na kraj sveta... ustvari, skoro da jeste. Let od Beograda do glavnog grada Beliza uzme dobrih 29 sati. To, ako letite sa Švajcarcima. Francuzi to rade laganica, 36 i po sati sa presedanjem u Parizu i Atlanti (SAD). Da sumiram - dva dana puta. Znači, pečeni pilići, kuvana jaja, sremska, crni luk, so... to vam sve treba kad ogladnite jer, ko što i mala deca znaju, hrana u avionu nije ni za.., šta? Piće ne sme da se unosi u avion, ali srećom daju oni džabe osveženje.
Šta ću ja tu?
Pitam se i sam? Tolki put, sav slomljen, treba mi tri dana da se saberem...
Dal da idem da obilazim ruševine Maja civilizacije koji su se tu ušunjali od pre Hrista? Tačnije, hiljadu i po godina pre Hrista.
To mogu da gledam i na TV ili internetu. I da se zavalim ko čovek a ne da se provlačim kroz džungle da me nešto izede...
Moram da promislim.
Ima na jednom mestu u džungli masa šarenih ptica. To nije loše da se vidi. Možda i odem.

A ima i one opasnije životinje, divlje, tipa jaguar, krokodil, i tako to...

Srećom, organizuju ekskurzije. Valjda su sigurne, još nisam čuo da je nekog turistu izela divlja životinja.
Videću.
Moram da priznam da me privlači Velika Plava Rupa. (Nemoj sad da neko insinuira nešto apropo rupe!)
Kažu, vidi se iz svemira! Ne znam, nisam bio.
Ima i puno pećina koje mogu da se obilaze kajakom. To mi zvuiči primamljivo...
A može kajakom i na okean ako je baš zapelo
Ali ja bih radije da ronim i gledam lepe prizore (ovu veću)...

(evo me u društvu sa jednom)
A mogu i da se izvalim ko čovek na plaži i da lenčarim... Ipak, radi se o godišnjem odmoru a ne umoru....

Mogao bih ja još ovde da nadodajem, ali ne mogu više slika da trpam pa ću da stanem.
Nego, da vas pitam: Šta bi vi radili i obilazili na Belizu?