Šta znate o belom luku ?
Da li je zaista tako moćan kako se priča ?
Ispredaju se bajke o njegovim čudotvornim uticajima na zdravlje.
1. smrdi
2. tezak je stomak
3. ima jako puno fruktoze
4. ne jedemo ga ni u kojoj varijanti
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Šta znate o belom luku ?
Da li je zaista tako moćan kako se priča ?
Ispredaju se bajke o njegovim čudotvornim uticajima na zdravlje.
1. smrdi
2. tezak je stomak
3. ima jako puno fruktoze
4. ne jedemo ga ni u kojoj varijanti
ma ne, hendikep je u pitanjuŽešći hendikep !
Ali - lični izbor....
ma ne, hendikep je u pitanju
smeta mi za stomak, a i mom muzu... pa ga uopste ne koristimo
nekome lek, a nekome otrov!
nije baš čudotvoran ali jača imuni sistem,smanjuje holesterol...
nekad smažem i čitavu glavicu domaćeg kad sam raspoložen...
- - - - - - - - - -
a stomak mi dobro podnosi
nači sad samo proklijali,on nije prskanizbegavajte ovaj kineski.pun je hemikalija koje su mu dodane da bi se sprecalo klijanje,produzio rok,ubili insekti i da bi luk bio beo,izbeljuju ga hlorom ili mešavinom sumpora i drvenog pepela.postoje tvrdnje da ga djubre otpadima iz kanalizacija.
jedite samo domaci!
Ове године због кише има трулих ченова у главицама.nači sad samo proklijali,on nije prskan..par puta kupila na pijaci,donesem kuci a ono po neki čen se pokvario...ja u cudu, kako moze pa on sam je lek a onda kazem dobro, pravi je
a i jabuke su prave ako imaju crva,msm nisu prskane
![]()
Da znam da ne sme da bude vlazan, a tih venaca je ranije bilo i po pravilu je sitniji što ne smeta naravno...sad se izbezobrazili pa prodaju na komad...glavicica bude 30.din,a baš bi mi bio gušt da okačim u kuhinji...pprotv urokaОве године због кише има трулих ченова у главицама.
Иначе узме се венац белог лука(код мене 20 главица у венцу, 200 динџи) јер је већ поменути венац исплетен од пера главица лука, док овај из Кине долази без пера, најчешће у оном скраћеном рашел плетиву.
mene beli luk podseća na ratovanje s majkom, nikako da joj dokažem da nema kod nas na pijaci
sitnog, domaćeg b.l.-a već samo uvoznog, sad mi smešno
p.s. ne mora samo zdravstvena veza, eto može i sentimentalna vezana za biljčicu![]()