BELI LUK !

izbegavajte ovaj kineski.pun je hemikalija koje su mu dodane da bi se sprecalo klijanje,produzio rok,ubili insekti i da bi luk bio beo,izbeljuju ga hlorom ili mešavinom sumpora i drvenog pepela.postoje tvrdnje da ga djubre otpadima iz kanalizacija.

jedite samo domaci!
nači sad samo proklijali,on nije prskan:lol:..par puta kupila na pijaci,donesem kuci a ono po neki čen se pokvario...ja u cudu, kako moze pa on sam je lek a onda kazem dobro, pravi je:mrgreen: a i jabuke su prave ako imaju crva,msm nisu prskane:lol:

nači sad samo proklijali,on nije prskan:lol:..par puta kupila na pijaci,donesem kuci a ono po neki čen se pokvario...ja u cudu, kako moze pa on sam je lek a onda kazem dobro, pravi je:mrgreen: a i jabuke su prave ako imaju crva,msm nisu prskane:lol:
Ове године због кише има трулих ченова у главицама.
Иначе узме се венац белог лука(код мене 20 главица у венцу, 200 динџи) јер је већ поменути венац исплетен од пера главица лука, док овај из Кине долази без пера, најчешће у оном скраћеном рашел плетиву.

Ове године због кише има трулих ченова у главицама.
Иначе узме се венац белог лука(код мене 20 главица у венцу, 200 динџи) јер је већ поменути венац исплетен од пера главица лука, док овај из Кине долази без пера, најчешће у оном скраћеном рашел плетиву.
Da znam da ne sme da bude vlazan, a tih venaca je ranije bilo i po pravilu je sitniji što ne smeta naravno...sad se izbezobrazili pa prodaju na komad...glavicica bude 30.din,a baš bi mi bio gušt da okačim u kuhinji...pprotv uroka:mrgreen:

mene beli luk podseća na ratovanje s majkom, nikako da joj dokažem da nema kod nas na pijaci
sitnog, domaćeg b.l.-a već samo uvoznog, sad mi smešno

p.s. ne mora samo zdravstvena veza, eto može i sentimentalna vezana za biljčicu ;)

Back