BELI LUK !

Стављам бели лук у скоро све, сем у колаче.

А и овако, сваки дан користимо, барем један чен екстра свеж поједемо.

И деценијама већ не знамо за грип, прехладе...

Сад, да ли је од белог лука, или општег начина исхране и живота, не знам...

Грип и прехладу носи после два дана коришћења два-три чена на дан, из искуства кажем. Кад год ме ухвати, а не идем никуд, удри по белом луку.

- - - - - - - - - -

Да не спомињем то како вампири беже од истог.

Делује.
Подиже имунитет, побољшава варење, ако се јави гнојна кесица на корену зуба после два-три дана узимања белог лука нестане... наравно после тога зуб се свакако мора поправити.
Делује и код животиња, некада приликом сточних зараза говедима и свињама даван је у храну бели лук.

Иначе постоји начин да се бели лук узме на начин да се мирис после конзумирања једва осети.
Сваки чен се прво исече дужом на три-четири режња, а потом се сече постранце и добијају се мали комадићи који се одмах потопе у нпр хладно цеђено маслиново уље тек да не оксидишу и да се око сваког комадића образује танак филм масноће.
Потом се узимају кафеном кашичицом и гутају без жвакања.

Beli lukac...mmmm:zaljubljena: super biljcica..prirodni antibiotik ,snizava pritisak garant,čak je uvršcen i kao afrodizijak...podize libido(naravnoposletogatemeljnoopratizubeizvakatiperšun) negde sam pročitala da je dovoljno dnevno pojesti tri čena i nema boleština nikakvih:mrgreen:

izbegavajte ovaj kineski.pun je hemikalija koje su mu dodane da bi se sprecalo klijanje,produzio rok,ubili insekti i da bi luk bio beo,izbeljuju ga hlorom ili mešavinom sumpora i drvenog pepela.postoje tvrdnje da ga djubre otpadima iz kanalizacija.

jedite samo domaci!

izbegavajte ovaj kineski.pun je hemikalija koje su mu dodane da bi se sprecalo klijanje,produzio rok,ubili insekti i da bi luk bio beo,izbeljuju ga hlorom ili mešavinom sumpora i drvenog pepela.postoje tvrdnje da ga djubre otpadima iz kanalizacija.

jedite samo domaci!

I meni je nešto odbojan.
Iste glavice u milimetar.
Odmah se vidi da je neka mućka.
Previše beo, previše identične glavice, nema ljutinu.
Iako nisam čuo to što kažeš, ali sasvim je moguće, sve....!
Kad god mogu, maksimalno izbegavam da ga kupujuem !

Back