Beli luk – lek budućnosti

• Začetnik teme Začetnik teme proka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slazem se, ali on je i u sadašnjosti vrlo popularan
doduše kao narodni lek...skoro imala groznicu na usni
namazala dvaput belim lukom, ma ko rukom odnešena.
Obozavam ga i rado ga koristim.

- - - - - - - - - -

Tačno,ko ga mnogo konzumira
umereno korišćenje tipa nekoliko čenova ne izbija kroz kozu ali zato usta treba zapečatiti flasterom:lol:

i ja sam prepolovljenim cenom namazala mehuric herpesa na usni i za jedan dan se proces zaustavio i prosao
ubacujem ga u svako jelo kada kuvam, obavezno ga stavljam u marinade u kome mi stoji meso
priroda ima lek za sve

Nedavno je u medijima bila reportaza povodom 90 rodjendana britanske krajice Elizabete o njenoj neverovatnoj vitalnosti i aktivnostima za te godine. Pored ostalog bilo je reci i o njenoj ishrani, elem sva hrana koja joj se sprema, na moje velikp iznenadjenje je izricito kuvana i spremana upravo bez belog luka, koga navodno godinama ne podnosi.
Inace jako jednostavno se hrani sa raznovrsnom hranom, nikada na primer voce ne jede van sezone, nego samo ono sto raste i uzgaja se kod njih i strogo sezonski kako sta pristize i nista egzoticno sa drugih kontinenata. Ima i jednu "nezdravu" naviku i u stotoj decenji zivota a to je neka cokoladna torta ili kolac, koji svaki dan po jedno parce pojede za desert.
Zato oprezno sa enormnim i nekontrolisanim koriscenjem belog luka braco Srbi. :)

Ista ta kraljica zeli da pobije vecinu stanovnika na svetu...
nije ni cudo sto pravi negativnu reklamu za beliluk

MAGIJA: Pojedite 6 čena pečenog BELOG LUKA i gledajte šta se dešava u vašem telu u roku od 24 sata!

ŽENA19:52, 19.10.2016

- - - - - - - - - -

peceni-beli-luk-foto-profimedia-1476899440-1015797.jpg

- - - - - - - - - -

Kada jedete beli luk, njegova moć je toliko jaka da čak i nakon 24 sata naše telo reaguje na ovu moćnu hranu, u dijetama za mršavljenje ili kao prirodni lek pripremljen za lečenje određenih bolesti.

Šta se dešava u vašem telu kada jedete pečeni beli luk?

1 sat: U prvom satu beli luk se vari u želucu i postaje hrana za telo.

2-4 satu: Pomaže u borbi protiv slobodnih radikala i postojećih ćelija raka u našem telu.

4-6 sati: Metabolizam organizma počinje da vidi prednosti belog luka i aktivira proces za uklanjanje viška tečnosti i spaljuje pohranjene masti u organizmu.

6-7 sati: Anti-bakterijska svojstva belog luka, nakon putovanja u krvotok počinje da vrši funkciju protiv bakterija u organizmu.

6-10 sati: U ovom periodu hranljive materije su već odigrale ulogu u ćelijskom nivou, štiti od oksidacije.

10-24 sati:
Nakon što vari (u prvih sat vremena), beli luk u vašem telu počinje proces dubinskog čišćenja, uključujući sledeće procese:
foto Profimedia

• Regulacija nivoa holesterola
  • Čišćenje arterija i štiti organizam od srčanih problema
  • Snižava i poboljšava nivo krvnog pritiska
  • Povećava prirodnu odbranu organizma i jača imunitet
  • U procesu čišćenja beli luk pomaže u sprečavanju teških metala iz vašeg tela
  • Pomaže za poboljšanje čvrstoće kostiju
  • Beli luk pomaže da se otkloni umor zbog visoke nutritivne sadržaj
  • Poboljšava atletske sposobnosti
  • Pomaže dugovečnost ćelija

- - - - - - - - - -

http://www.kurir.rs/zabava/zena/mag...u-vasem-telu-u-roku-od-24-sata-clanak-2500201

SVAKO JUTRO SAM SISALA BELI LUK: Ne smrdi i svi mi traže recept! Evo šta radi mom organizmu
DOKTOR12:09, 27.10.2016

- - - - - - - - - -

Prva pomisao na beli luk je neugodan miris. Nažalost je tako. Ali, kada pomislimo na sve njegove blagodeti, pomisao o mirisu pada u vodu.
Anemičnost i česte prehlede možemo da vežemo za ovaj jesenji period.
Prethodnih nedelja (dobro ste pročitali) kuburila sam sa prehladama – najpre je počelo kao peckanje u grlu, bol u glavi, zatim temperatura (oko 38), a onda i kašalj i zapušen nos koji me je dugo "držao".
Radila sam sve, probala sve što su mi rekli, uključujući lekove, čajeve, sirupe… Međutim, i dalje sam se osećala malaksalo.
Negde sam naišla na recept sa belim lukom i rešila da i to isprobam!
Počela sam da sisam beli luk!
Beli luk je povrće koje poseduje antibakterijska svojstva, leči mnoge bolesti, jača kapilare, leči arterosklerozu…
Recept sam "ukrala" iz kineske medicine, koji oni koriste za potpuni oporavak organizma. Nije ni čudo, oni su, čini se, uvek zdravi i dobrog izgleda.
Foto: Shutterstock
Uzimaju mali čen belog luka, stavljaju ga u usta i natapaju pljuvačkom, "šetajući" po usnoj duplji. Ova procedura se radi ujutro tokom 30 minuta, kada je u našim ustima najviše bakterija.Naime, pljuvačka, zajedno sa hranljivim korisnim materijama dospeva u krv, čisti krvne sudove i limfu. Takođe, beli luk jača usnu duplju.
Nakon 30 minuta, beli luk treba ispljunuti i regularno oprati zube. Ako se i posle pranja zuba oseća nelagodan miris, ubacite u usta zrno kafe ili malo peršunovog lista. Takođe, gutljaj mleka može poptuno da otkloni miris belog luka.
Zašto stavljati beli luk u usta?
– Beli luk odlično čisti krv
– Stimuliše apetit
– Štiti od epidemije gripa i drugih respiratornih bolesti
Foto: Profimedia
– Neverovatna ojačava imunitet– Koristan kod anemije
– Leči hronični bronhitis
– Pomaže kod bolesti bubrega i bešike
– Čisti kožu

- - - - - - - - - -

http://www.kurir.rs/zabava/doktor/s...ept-evo-sta-radi-mom-organizmu-clanak-2512255

Back