Belgijski ovčar - Malinoa

Pozdrav prijatelji! ja sam novi član ovdje, a inače sam iz Bosne (Tuzla). Nadam se da će mi neko moći pomoći sa korisnim savjetom jer nemam velikog iskustva kada je u pitanju Belgijski ovčar malinoa. Naime, imam ženku malinou staru 9 i pol mjeseci. Prošla je dresuru i izvanredno je poslušna. Međutim, nisam siguran ukoliko bih je ostavio samu u dvorištu da bi reagovala na strance agresivno (a to mi je potrebno). Ona je naučena da na komandu napada i ukoliko neko pokuša zamahnuti prema njoj. Također ne podnosi kada djeca trče ulicom i galame, to je jako iritira. I prema drugim psima je oštra. Da li je još uvijek mlada ili neće nikada imati takvu sposobnost da laje ili napadne nepoznatu osobu koja uđe u dvorište. Pozdrav i hvala!!

dali je vašu dresuru radio gos. Salih JA IMAM MUŽIJAKA ako želiš kontakt stojim na raspolaganjuPogledajte prilog 171506

... napravi boks ( i kućicu u njega ) , iz koga ne može da iskoči ... bićeš mirniji kad odeš od kuće .... sama dresura ti kaže štaće učiniti kad neko uđe na njenu teritoriju koju ona čuva .... još da znaš , čak i psi avlijaneri znaju da čuvanjem teritorije dvorišta zavrednjuju hranu i boravak u tom dvorištu ... a dresiranima je to stalno upošljenje i zanimanje ... Pozdrav !

Back