Bele tkanine

radovantreci

Obećava
Poruka
99
Nisam znao kako da nazovem temu...imam...tacnije imao sam beli,kvalitetan duks dok ga moja majka nije oprala zajedno sa drecavomplavim duksom,i beli je poprimio neki plavicastu boju...da li je moguce ikako vratiti belu boju duksa?

Varikina, ali moraš pratiti šta se dešava jer ako mnogo odstoji, može da požuti, izgori. Napravi se rastvor i potopi na par sati. Modernija varijante varikine zove se Ace.

Nisam znao kako da nazovem temu...imam...tacnije imao sam beli,kvalitetan duks dok ga moja majka nije oprala zajedno sa drecavomplavim duksom,i beli je poprimio neki plavicastu boju...da li je moguce ikako vratiti belu boju duksa?

Mislim da je najbolje rešenje da ponovo opereš ta dva duksa zajedno, kako bi eks beli duks dobio ujednačeno plavu boju. Sorry...

Duks je prvi put opran...nov je...da nije nov,ne bi me ni bilo briga da ga vracam u staro stanje.
Kupio sam nesto slicno ovome sto je november child postavila,mora da stoji 4 sata potopljeno,ili cele noci,ako je tezi slucaj...
Javicu kako je proslo,za slucaj da jos nekome zatreba savet oko ovoga...

Hvala sto si nas obavestio, ranije mi se desavalo da nesto " obojim" ali bih uvek taj deo odece koristila " za po kuci" ili bacila.Sad znam sta da uradim ako mi se opet desi havarija :-)

Treba razlikovati garderobu koja može da pušta boju ne treba trpati u mašinu zajedno sa ostalim stvarima jer će da poprimi boju i paziti na podešenu temperaturu.

Beli veš isključivo samo belo i može ide na 'kuvanje'.

Пар пута се откува са белим вешом ....не може баш да се врати у првобитно стање али помаже

Treba razlikovati garderobu koja može da pušta boju ne treba trpati u mašinu zajedno sa ostalim stvarima jer će da poprimi boju i paziti na podešenu temperaturu.

Beli veš isključivo samo belo i može ide na 'kuvanje'.
Pa ne moze sav beli ves " na kuvanje", samo pamucni .
I ne verujem da neko garderobu koja pusta boju stavi sa bilo kojim vesom , ne samo belim .To se desi slucajno, izmedju dve-tri bele stvari " zapadne" nesto manje u boji i ....propast

Back