"Bele"laži

Neprilagođena

Leptirica
Banovan
Poruka
95.554
https://mondo.rs/Magazin/Ljubav/a13...ituacije-u-kojima-je-OK-slagati-partnera.html

Ponekad je bolje prećutati istinu...
Šta vi mislite o tome?(Ja mislim da nije)
Istraživanja pokazuju da takozvane bele laži ponekad mogu da doprinesu poverenju u vezi.
Naučnici tvrde da ljudi više vole da ih neko, ako ima dobre namere, ponekad i slaže,
nego da im kaže istinu baš po svaku cenu!
Iako je poverenje jedno od najvažnijih stvari u vezi, stručnjaci kažu da upravo
zarad toga postoje situacije u kojima je OK slagati.

(Ma jeeeel?)​

Ponekad želite da izbegnete rasprave, pa ćete na pitanje partnera, recimo:
"Da li si ikada voleo/la nekoga više od mene", odgovoriti odrično, iako to nije baš potpuna istina.
Vrlo je verovatno da ćete slagati i kada vas pita da li vam je neko (neka određena osoba) privlačna, i slično...
Prosto, ako je među vama sve u redu, volite se, ponekad je lakše da slažete u bezazlenim situacijama,
nego da napravite "frku" u vezi.

2. Kada raskidate
Raskidi su sami po sebi teški, i sasvim je OK da malo i slažete tom prilikom,
ako ćete time manje povrediti tuđa osećanja.
Pa, jasno vam je – reći ćete čuvenu rečenicu "nije do tebe, do mene je",
jer je jednostavnije nego da navedete čitavu listu razloga zbog kojih raskidate.

3. Kada želite da zaustavite svađu
Ne možete da se saglasite u vezi sa nekom određenom temom
i to dovodi do tenzije među vama i stresa.
Pa, ako to nije neka baš važna tema, zarad mira u vezi možda ćete se prosto izviniti
i prihvatiti partnerovu tačku gledišta, iako ne mislite stvarno tako.

4. Kada dobijete poklon koji vam se ne dopada
Potrudio/la se da vas iznenadi i dobili ste poklon koji vam se uopšte ne dopada?
Ili, partner vam je pripremio obrok koji vam se ne sviđa?
Ipak, zato što cenite njegov/njen trud, reći ćete da ste oduševljeni
jer ne želite da povredite partnera.

5. Ne dopada vam se partnerov stajling ili frizura
U vezi ste sa osobom koja vam se, generalno, fizički dopada,
ali prosto se desi da ponekad obuče odeću koja vam se nikako ne dopada
ili napravi neku užasnu frizuru?
To svakako nije razlog za svađu i probleme u vezi i zato ćete, možda, ipak prećutati..

Da li mislite da je bolje reći istinu kakva god strašna bila
ili upakovati laž u lepe,šarene papiriće i nazvati je "istinom"?
Da li je -PREĆUTATI -isto što i slagati?
Da li lažete partnera i ako da -kakve su to laži?

generalno znate u čemu je caka-koliko puta kada ste iskreni i kažete istinu onako tačno kako jeste to se onda okrene protiv vas i kada se prećuti ili malo ili više slaže onda to sve lepo zvuči i bude kul

osobama koje su takve da kada im kažete istinu kakva god da je i kada one posle počnu da vam ga tupe njih treba svesno lagati takve osobe ne zaslužuju da im govorite istinu jel njima i kada je nešto pozitivo to im ne valja

ovo čak važi i za muško ženske odnose ako imate osobu pored sebe kojoj ništa ne valja kada izgovorite istinito u takvoj vezi nemojte ostajati

Užas je i istina, a užas je i laž
ne zna se šta je gore, ipak laž

Ko želi istinu treba da bira osbu koja takođe voli istinu i ume je podneti. Ja sam jednom sa dečkom vozila auto po planini dok mi je pričao o svojim bivšim curama.. zamolila sam da mi ne prećuti, mada smo mogli par puta da padnemo sa litice :)... možda baš nije bio zgodan momenat. No, ja se praznim dok vozim, mogu više da podnesem čini mi se.. Bele laži, tj prećutkivanje umeju da budu veoma bolne, ako se prećuti nešto vrlo značajno. Da, ja želim patnera koji ume da podnese, da stane i da kaže to što ima.. pa po cenu da nas to rastavi. Ako nas rastavi istina, onda jbg.

Ponekad želite da izbegnete rasprave, pa ćete na pitanje partnera, recimo:
"Da li si ikada voleo/la nekoga više od mene", odgovoriti odrično, iako to nije baš potpuna istina.
Rekla bih istinu .Pogotovu zato što je pitanje glupo.
Vrlo je verovatno da ćete slagati i kada vas pita da li vam je neko (neka određena osoba) privlačna, i slično...
Neću slagati .Pitao je , odgovoriću onako kako jeste .Ako mi je privlačan , reći ću to.
2. Kada raskidate

Pa, jasno vam je – reći ćete čuvenu rečenicu "nije do tebe, do mene je",
jer je jednostavnije nego da navedete čitavu listu razloga zbog kojih raskidate.
Jasno kažem zbog čega raskidam.Ne zamazujem.

3. Kada želite da zaustavite svađu

Pa, ako to nije neka baš važna tema, zarad mira u vezi možda ćete se prosto izviniti
i prihvatiti partnerovu tačku gledišta, iako ne mislite stvarno tako.
Nema šanse , ako ne mislim tako.
4. Kada dobijete poklon koji vam se ne dopada
Potrudio/la se da vas iznenadi i dobili ste poklon koji vam se uopšte ne dopada?
Ili, partner vam je pripremio obrok koji vam se ne sviđa?
Ipak, zato što cenite njegov/njen trud, reći ćete da ste oduševljeni
jer ne želite da povredite partnera.
Ovde ću prećutati.
5. Ne dopada vam se partnerov stajling ili frizura

To svakako nije razlog za svađu i probleme u vezi i zato ćete, možda, ipak prećutati.
Neću .Prokomentarisaću.
Tako da..Kod mene nema upakovanih laži i ublažavanja
.Kažem šta mislim i uvek sam za istinu i iskrenost ,
kakva god bila i po cenu da mi se obije o glavu.
To očekujem i od druge strane.

Tako je malo danas ljudi koji će stajati iza svojih reči, sa kojima uvek možeš znati na čemu si
Ni iskrenost nije dovoljna, naravno, za dobar odnos, aii je nužna za zdravlje duše i zdrav odnos... I kod mene se uvek nekako desi da istinu saznam, kad tad... valjda zato što je cenim i volim, ona ispliva... opasno je biti sa mnom :) . A onda kada se jednom uhvati da je neko lagao, nestaje poverenje i jbg. jbg ponovo :)

Užas je i istina, a užas je i laž
ne zna se šta je gore, ipak laž

Ko želi istinu treba da bira osbu koja takođe voli istinu i ume je podneti. Ja sam jednom sa dečkom vozila auto po planini dok mi je pričao o svojim bivšim curama.. zamolila sam da mi ne prećuti, mada smo mogli par puta da padnemo sa litice :)... možda baš nije bio zgodan momenat. No, ja se praznim dok vozim, mogu više da podnesem čini mi se.. Bele laži, tj prećutkivanje umeju da budu veoma bolne, ako se prećuti nešto vrlo značajno. Da, ja želim patnera koji ume da podnese, da stane i da kaže to što ima.. pa po cenu da nas to rastavi. Ako nas rastavi istina, onda jbg.
Uh dobro je da niste nastradali, to je bila opasna situacija

Što se tiče dela raskida, meni to zapravo uopšte i nije bitno, kad dođe do kraja kao da je bitno šta ko ima da kaže, zna se u kom pravcu to ide i koga briga više šta je ko kome zamerio... Takođe, kao da je i bitno do koga je, ne ide i ne ide, šta sad ima da se razvlačiš kao sitna creva.

Što se tiče dela prećutkivanja, meni je to nekako loš fazon, zato što se tu čovek stavi u poziciju te druge osobe, kao nije ni dao toj drugoj osobi istinu pa da ta osoba odluči da li je ok sa tim, nego su oni odlučili da je druga strana ok sa tim jer je nešto prećutano. Imao sam situaciju gde se devojka muvala sa mnom tipa godinu dana, a uredno sve vreme imala dečka kog nikad nije pomenula. Naravno priča je bila "nisam znala kako", pa ustima, lutko, ustima. Tako da mi je to malo bezveze odlučiti u nečije ime tako što se toj osobi ne kaže ništa, možda ta osoba nije ok sa tim što joj se nije reklo, pa će se kroz neko vreme naći u lošoj situaciji jer se možda zaljubi, a ne može sa tim nečim da se pomiri.

Rekla bih istinu .Pogotovu zato što je pitanje glupo.

Neću slagati .Pitao je , odgovoriću onako kako jeste .Ako mi je privlačan , reći ću to.

Jasno kažem zbog čega raskidam.Ne zamazujem.

Nema šanse , ako ne mislim tako.

Ovde ću prećutati.

Neću .Prokomentarisaću.

Uvek je najboljeprecutati, jer iskrenost moze da bude uvredljiva cak i kada to ne zelimo....niko, nikad se nije navikao na iskrenost, jer je pitanje da li gresimo ili nam se samo cini da smo u pravu....

Pazi iskrenost kada nekome kazes da mu nesto ne stoji dobro, a onaj ko je iskren je operisan o stila i ukusa....

Pa najlakse je izreci prvo sto ti padne na pamet...ali ne znaci da je to istina....sta kada cujes laz i mislis da je istina, kojom nekoga povredis?
"Bele lazi" su izmislili pristojni ljudi da ne povrede, a istina ce se saznati, zato to i jesu bele lazi, jer im cilj nije da sakriju istinu, nego da je ublaze....

Pa najlakse je izreci prvo sto ti padne na pamet...ali ne znaci da je to istina....sta kada cujes laz i mislis da je istina, kojom nekoga povredis?
"Bele lazi" su izmislili pristojni ljudi da ne povrede, a istina ce se saznati, zato to i jesu bele lazi, jer im cilj nije da sakriju istinu, nego da je ublaze....
A šta je ublažena istina , no laž sa maskom?

"Bele laži " su ti kao sitne , bezazlene laži..
No , nebitno ..Sve sitno vremenom naraste .
Slaži jednom , dvaput..
.Osladiće ti se jer ćeš skontati da ti je tako lakše izvući se iz neke situacije ili bilo šta.
A onda te laži postaju sve veće ..I više nisumale slatke bele...
Pa zaglibiš..Zaboraviš koju si laž izvalio i kako je ona glasila..
Beži , bre....
Bezazlene laži ..Ulepšavanje istine..
Šta ima neko da mi ulepšava istinu ?
Nisam moron.

Da dodam još nešto. To što se zove bela laž, hm... Laž je laž. Prećutati nekome nešto što može biti veoma važno za drugog. Sa jednom se dopisujem šalješ poeziju, sa drugom iebeš, sa trećom hotuješ, ali ne kažeš to drugima jer nisu ni pitale?! Ili kažeš rastavljen sam, što je delom tačno ali ne kažeš da nisi razveden. Pričam u kontekstu ljisa. Ima i ono kako si, pa onako, mislim na tebe, kaže bivšoj, što jeste tačno, ali ne kaže da se upravo zaljubio u neku drugu i šeni. Sve te parcijalne istine su laži. Da li su opravdane je drugo pitanje, ali su isto tako laži jer manipulišu i navode druge na pogrešne zaključke ili emocije.

Tako je malo danas ljudi koji će stajati iza svojih reči, sa kojima uvek možeš znati na čemu si
Ni iskrenost nije dovoljna, naravno, za dobar odnos, aii je nužna za zdravlje duše i zdrav odnos... I kod mene se uvek nekako desi da istinu saznam, kad tad... valjda zato što je cenim i volim, ona ispliva... opasno je biti sa mnom :) . A onda kada se jednom uhvati da je neko lagao, nestaje poverenje i jbg. jbg ponovo :)

Da
Ali nastrada čovek uvek... ako je lepo ne traje dugo, ako je loše strada duša... kako god.
Lose je to što neki neshvataju veze ozbiljno....a shvataju ih po principu bilo je lepo dok je trajalo....zavisi da li je neka tinder veza ili je delovalo da li će biti ozbiljan veza.....ponekad i avantura može da preraste u nešto ozbiljno.....sve zavisi kako mi taj odnos shvatamo

Back