bele fleke na kozi od kortikosteroida

blizance

Ističe se
Poruka
2.391
Dete je zbog lecenja ekcema bilo podvrgnuto u vise navrata raznim preparatima na bazi kortikosteroida datim od strane koznog lekara.Ekcem se povukao ali su se na koriscenim mestima pojavile bele fleke,depigmentacija koze za koju nam lekari nisu rekli da se moze desiti.Vec duze vreme,one se ne povlace.Zanima me da li se nesto moze mazati da se vrati normalna boja koze?Lekari na ovo nemaju adekvatan odgovor.Pustaju da vreme uradi svoje.

elokom?

- - - - - - - - - -

probaj ovo :)

59.jpg

- - - - - - - - - -

vraca prirodnu boju

Dete je zbog lecenja ekcema bilo podvrgnuto u vise navrata raznim preparatima na bazi kortikosteroida datim od strane koznog lekara.Ekcem se povukao ali su se na koriscenim mestima pojavile bele fleke,depigmentacija koze za koju nam lekari nisu rekli da se moze desiti.Vec duze vreme,one se ne povlace.Zanima me da li se nesto moze mazati da se vrati normalna boja koze?Lekari na ovo nemaju adekvatan odgovor.Pustaju da vreme uradi svoje.

Da li ste bili na moru sa detetom. Ako je koža već imala tamniju boju usled sunčanja normalno je da će nova kožica na mestima delovanja biti belje boje od okolne.

Bili smo na moru nedavno ali sa koriscenjem ovih preparata je prestala pre vise od sest meseci.Bele fleke su se ubrzo nakon prestanka terapije pojavile i zadrzale se do sada.Usled suncanja,samo je trenutno jos vidljivija razlika ali kao sto rekoh nije odavno pod terapijom pa sam mislila da sada sme da se izlaze suncu.

Bili smo na moru nedavno ali sa koriscenjem ovih preparata je prestala pre vise od sest meseci.Bele fleke su se ubrzo nakon prestanka terapije pojavile i zadrzale se do sada.Usled suncanja,samo je trenutno jos vidljivija razlika ali kao sto rekoh nije odavno pod terapijom pa sam mislila da sada sme da se izlaze suncu.

Da onda to nije do sunčanja. Moja ćerka je prošle godine zaglavila sa nekim gljivicama i posle tretmana još 9 meseci joj se videla razlika u boji. Na kraju je to prošlo samo od sebe. Mislim da nemaš razloga za brigu, čak i ne moraš da kupuješ razne kreme zbog depigmentacije. Kod dece se sve to uvek lepo vrati na staro.

mozda da pokusas sa uljem semena divlje sargarepe... moja poznanica je imala te fleke po licu dugo i bas su bile jako uocljive ...kad sam je nedavno videla pitam koji joj je to puder a ona kaze da ih se resila sa tim uljem ...mesala ga je sa uljem avokada i tim mazala... bila je i na moru i nisu joj se vratile.. imas ga u prodavnicama zdrave hrane ali je dosta skupo 10ml oko 2000... avokada stavi 5X vise

Back